Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kako priklopiti
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jager

Pridružen/-a: Tor Mar 2017 1:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 21, 2017 12:04    Naslov sporočila: Kako priklopiti Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
prosim, če mi kdo razloži, kako priklopim zvočnike na tale reciver. Imam pa dva visokotonca in en nizkotonec. Hvala!

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 21, 2017 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hoj,
Oba satelita (levi in desni) na sub na zelene konektorje. + na subu (zeleni konektor) povezes s + rdeci konektor na satalitu; - na subu (zeleni konektor) povezes z - crni konektor na satelitu. To storis najprej za levi nato za desni satelit.

Iz receiverja pa z zvocniskimi kabli FRONT Speaker A , L (levi) ---> INPUT 1 na subu in FRONT Speaker A, R (desni) kanal ---> INPUT 2 na subu. Glej da je + na + in - na - prikljuceno tako za levi kot desni kanal.

Tovrsten sistem prikljucitve je navaden 2.0, ker sub je v tvojem primeru samo pasiven.

lp, d.
jager

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 21, 2017 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus hvala za razlago!
lp
Nazaj na vrh
jager

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2017 13:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom kar tukaj nadaljeval, da ne odpiram nove teme.
Tele zvočnike bi še rad sprobal, predno gredo na kosovni odvoz. Iz zvočnika je napeljan "luster kabel", brez oznak +/-. Je kakšna možnost ugotoviti polariteto ali je vseeno kako je priklopljeno? Hvala!

Nazaj na vrh
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odvij vijake basovca,pa poglej!
Nazaj na vrh
jager

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

honza je napisal/a:
Odvij vijake basovca,pa poglej!

Na to pa nisem pomislil. Kakšne bolj enostavne variante ni? Ker nisem siguren, kaj bom notri videl, oz. če bom potem vedel kaj več.
Nazaj na vrh
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vzami 1,5v baterijo plus na eno žičko minus na drugo...če gre bas ven je ok če gre not je obrnjena polariteta prava.
l.p.
honza

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Videl boš direkten priklop teh žic na basovec,ki je verjetno označen + -...
Če pa je notri kakšna kretnica,pa je tudi kakšna označba!
Druge jaz ne vidim...
Nazaj na vrh
honza

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja,ta od Davorja metoda je še bolj praktična!
Nazaj na vrh
jager

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:
Vzami 1,5v baterijo plus na eno žičko minus na drugo...če gre bas ven je ok če gre not je obrnjena polariteta prava.
l.p.

Bom tole probal, se mi zdi enostavneje, ni pa rečeno, da tako tudi bo; gledati kam pritaknem žičko in obenem v zvočnik!
Hvala!
Nazaj na vrh
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2017 17:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potegnes zico iz ampa jo neseš pred zvocnik poklekneš v eni roki baterijo z enim prstom eno zico z drugo roko drugo zico. Malo potapkas po bateriji in gledas kam premika bas. Simpl ko pasulj.
jager

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 07, 2017 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:
Potegnes zico iz ampa jo neseš pred zvocnik poklekneš v eni roki baterijo z enim prstom eno zico z drugo roko drugo zico. Malo potapkas po bateriji in gledas kam premika bas. Simpl ko pasulj.

Haha, dobro si tole obrazložil! Smile
Hvala!
Nazaj na vrh
sg

Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2017 11:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Taka roba si pa zasluži malo spoštovanja ne pa kosovni odvoz !
Nazaj na vrh
jager

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2017 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sg je napisal/a:

A ti to resno? Najbrž se malo zajebavaš. Surprised
Jaz sem v bistvu šele zadnjič odkril ta forum, ko sem objavil to temo in ga zdaj redno berem. Čeprav, priznam, o določenih stvareh nimam pojma. (saj se vidi, kaj sprašujem). Rad imam glasbo, vendar si še enega dragega hobija ne morem privoščiti, tako da se moje obzorje konča pri enem starem ojačevalcu Hitachi, največ pa kar računalnik in iTunes, You Tube...
Ko sem ravno pri besedi bom še nekaj vprašal. torej, če na iTunesih kupim glasbo; kakšna je kvaliteta tako dobljenega posnetka? je potem opcija, da si kupim ene boljše slušalke in kar preko računalnika poslušam. potrebujem verjetno še kakšno aparaturo med rač in slušalkami? Lp
Nazaj na vrh
jager

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 12, 2017 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jager je napisal/a:
sg je napisal/a:

A ti to resno? Najbrž se malo zajebavaš. Surprised
Jaz sem v bistvu šele zadnjič odkril ta forum, ko sem objavil to temo in ga zdaj redno berem. Čeprav, priznam, o določenih stvareh nimam pojma. (saj se vidi, kaj sprašujem). Rad imam glasbo, vendar si še enega dragega hobija ne morem privoščiti, tako da se moje obzorje konča pri enem starem ojačevalcu Hitachi, največ pa kar računalnik in iTunes, You Tube...
Ko sem ravno pri besedi bom še nekaj vprašal. torej, če na iTunesih kupim glasbo; kakšna je kvaliteta tako dobljenega posnetka? je potem opcija, da si kupim ene boljše slušalke in kar preko računalnika poslušam. potrebujem verjetno še kakšno aparaturo med rač in slušalkami? Lp

Očitno je bilo moje vprašanje spregledano, zato ga še enkrat postavljam na vrh.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu