| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jager
Pridružen/-a: Tor Mar 2017 1:47 Prispevkov: 13 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 21, 2017 12:04 Naslov sporočila: Kako priklopiti |
|
|
Pozdravljeni,
prosim, če mi kdo razloži, kako priklopim zvočnike na tale reciver. Imam pa dva visokotonca in en nizkotonec. Hvala!
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Mar 21, 2017 13:18 Naslov sporočila: |
|
|
hoj,
Oba satelita (levi in desni) na sub na zelene konektorje. + na subu (zeleni konektor) povezes s + rdeci konektor na satalitu; - na subu (zeleni konektor) povezes z - crni konektor na satelitu. To storis najprej za levi nato za desni satelit.
Iz receiverja pa z zvocniskimi kabli FRONT Speaker A , L (levi) ---> INPUT 1 na subu in FRONT Speaker A, R (desni) kanal ---> INPUT 2 na subu. Glej da je + na + in - na - prikljuceno tako za levi kot desni kanal.
Tovrsten sistem prikljucitve je navaden 2.0, ker sub je v tvojem primeru samo pasiven.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jager
|
Objavljeno: Tor Mar 21, 2017 22:10 Naslov sporočila: |
|
|
delfinus hvala za razlago!
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jager
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 13:33 Naslov sporočila: |
|
|
Bom kar tukaj nadaljeval, da ne odpiram nove teme.
Tele zvočnike bi še rad sprobal, predno gredo na kosovni odvoz. Iz zvočnika je napeljan "luster kabel", brez oznak +/-. Je kakšna možnost ugotoviti polariteto ali je vseeno kako je priklopljeno? Hvala!
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45 Prispevkov: 188 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Odvij vijake basovca,pa poglej! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jager
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
| honza je napisal/a: | | Odvij vijake basovca,pa poglej! |
Na to pa nisem pomislil. Kakšne bolj enostavne variante ni? Ker nisem siguren, kaj bom notri videl, oz. če bom potem vedel kaj več. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:23 Naslov sporočila: |
|
|
Vzami 1,5v baterijo plus na eno žičko minus na drugo...če gre bas ven je ok če gre not je obrnjena polariteta prava.
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
honza

|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:24 Naslov sporočila: |
|
|
Videl boš direkten priklop teh žic na basovec,ki je verjetno označen + -...
Če pa je notri kakšna kretnica,pa je tudi kakšna označba!
Druge jaz ne vidim... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
honza

|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja,ta od Davorja metoda je še bolj praktična! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jager
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 14:31 Naslov sporočila: |
|
|
| DAVOR je napisal/a: | Vzami 1,5v baterijo plus na eno žičko minus na drugo...če gre bas ven je ok če gre not je obrnjena polariteta prava.
l.p. |
Bom tole probal, se mi zdi enostavneje, ni pa rečeno, da tako tudi bo; gledati kam pritaknem žičko in obenem v zvočnik!
Hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 17:28 Naslov sporočila: |
|
|
Potegnes zico iz ampa jo neseš pred zvocnik poklekneš v eni roki baterijo z enim prstom eno zico z drugo roko drugo zico. Malo potapkas po bateriji in gledas kam premika bas. Simpl ko pasulj. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jager
|
Objavljeno: Pet Apr 07, 2017 13:48 Naslov sporočila: |
|
|
| DAVOR je napisal/a: | | Potegnes zico iz ampa jo neseš pred zvocnik poklekneš v eni roki baterijo z enim prstom eno zico z drugo roko drugo zico. Malo potapkas po bateriji in gledas kam premika bas. Simpl ko pasulj. |
Haha, dobro si tole obrazložil!
Hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sg
Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39 Prispevkov: 73 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Pon Apr 10, 2017 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Taka roba si pa zasluži malo spoštovanja ne pa kosovni odvoz ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jager
|
Objavljeno: Pon Apr 10, 2017 22:57 Naslov sporočila: |
|
|
| sg je napisal/a: | | Taka roba si pa zasluži malo spoštovanja ne pa kosovni odvoz ! |
A ti to resno? Najbrž se malo zajebavaš.
Jaz sem v bistvu šele zadnjič odkril ta forum, ko sem objavil to temo in ga zdaj redno berem. Čeprav, priznam, o določenih stvareh nimam pojma. (saj se vidi, kaj sprašujem). Rad imam glasbo, vendar si še enega dragega hobija ne morem privoščiti, tako da se moje obzorje konča pri enem starem ojačevalcu Hitachi, največ pa kar računalnik in iTunes, You Tube...
Ko sem ravno pri besedi bom še nekaj vprašal. torej, če na iTunesih kupim glasbo; kakšna je kvaliteta tako dobljenega posnetka? je potem opcija, da si kupim ene boljše slušalke in kar preko računalnika poslušam. potrebujem verjetno še kakšno aparaturo med rač in slušalkami? Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jager
|
Objavljeno: Sre Apr 12, 2017 15:11 Naslov sporočila: |
|
|
| jager je napisal/a: | | sg je napisal/a: | | Taka roba si pa zasluži malo spoštovanja ne pa kosovni odvoz ! |
A ti to resno? Najbrž se malo zajebavaš.
Jaz sem v bistvu šele zadnjič odkril ta forum, ko sem objavil to temo in ga zdaj redno berem. Čeprav, priznam, o določenih stvareh nimam pojma. (saj se vidi, kaj sprašujem). Rad imam glasbo, vendar si še enega dragega hobija ne morem privoščiti, tako da se moje obzorje konča pri enem starem ojačevalcu Hitachi, največ pa kar računalnik in iTunes, You Tube...
Ko sem ravno pri besedi bom še nekaj vprašal. torej, če na iTunesih kupim glasbo; kakšna je kvaliteta tako dobljenega posnetka? je potem opcija, da si kupim ene boljše slušalke in kar preko računalnika poslušam. potrebujem verjetno še kakšno aparaturo med rač in slušalkami? Lp |
Očitno je bilo moje vprašanje spregledano, zato ga še enkrat postavljam na vrh. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|