Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Wharfedale valdus 300
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 14, 2017 16:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

montezemolo je napisal/a:
lix pa mi je pomagal glede zvočnikov. Ponudil pa mi ni nobenih.
Boš tule malo delil tvoje vtise, ko bodo zaigrali..? Wink
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 14, 2017 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za hitri test SR6006 rabis par zvocnikov in prestavis na Tuner in vidis, ce zadeva spila. Potem se je treba se mal pospilat in it cez menuje, ce bos zadevo uporablal tudi kot hisni kino.
Sam imam starejso generacijo in bi ti lahko pomagal. Ampak pomoje ti rabis pomoc od kje blizje kot sem jaz.

lp, d.
montezemolo

Pridružen/-a: Ned Feb 2017 9:43
Kraj: piran

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 14, 2017 16:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nimam daljinca. Bi ga pa nabavil, če to deluje. Sem probal tudi to varjanto, vendar nemorem (ne znam) premkat frekvenc. Grem pa naslednji vikend v Velenje, pa se lahko dobiva.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
montezemolo

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 14, 2017 18:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda javim, ko jih montiram. Z mojim ultra občutljivim sluhom, sem prepričan, da bom zadovoljen. haha
Nazaj na vrh
montezemolo

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 15, 2017 17:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočnike sem dobil in montiral. Ugotovil pa sem, da niti visokotonci ne delajo. Za p....dit. A je možno samo kretnica? Če si gdo vzame par minut časa, da mi predlaga kaj naj storim. Verjetno bo treba nove. Imam pa subwoofer Yamaha yst-fsw 050, in wooferje Visaton w200 s 8. LP
Nazaj na vrh
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 15, 2017 17:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preden zapadeš še v kakšne nove stroške zaprosi katerega od tebi najbližjih soformurašev, če ti nobeden drug ne more uč vreč, da ti pregleda robo in svetuje... Nekam moraš nest robo, pa magari k delfinčku, če ga boš obiskal...

edit: tvoj marantz se pa zna tudi povezat v lan, predvidevam, da obstaja tudi kakšen app za krmiljenje, pa bi se dalo verjetno kaj tudi brez daljimca.. ampak navodila je pa dobro prej prebrat..
Nazaj na vrh
montezemolo

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 15, 2017 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja saj problem je tudi v tem, da niti navodil nimam.
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2017 11:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Navodila boš našel na internetu.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2017 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

montezemolo je napisal/a:
Zvočnike sem dobil in montiral. Ugotovil pa sem, da niti visokotonci ne delajo. Za p....dit. A je možno samo kretnica? Če si gdo vzame par minut časa, da mi predlaga kaj naj storim. Verjetno bo treba nove. Imam pa subwoofer Yamaha yst-fsw 050, in wooferje Visaton w200 s 8. LP
Ni panike..

Najbolje tweeterja nest k Delfinčku, da ju premeri in če sta skurjena, vprašat koliko bi prišlo previjanje.
Zvočnika verjetno nimata kake varovalke? WHD na splošno varovalk ni uporabljal, ni pa rečeno, da jih morda ravno ta serija ima..
Novi tweeterji so daleč cenejši kot midbasi. Samo ne pri Thomannu..
Sama kretnica nima elementov, ki bi se lahko pokvarili, torej kretnica ostane kot je. Samo gledaš, da če bi bilo treba nova tweeterja, da pašejo v luknjo na prednji plati, da bo zgledalo lepo.
Tale je skoraj idealen partner za tvoje midbase.

https://www.madisoundspeakerstore.com/vifa-soft-dome-tweeters/vifa-bc25sc55-04-1-textile-dome-tweeter-truncated/

So jim pa malo nabili ceno..
montezemolo

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2017 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Me ni bilo par dni. Ni problema jih nekam odnest tu na obali. Kako pa lahko kontaktiram Delfinčka? Če so tapravi tweeterji, jih bom vzel. Hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2017 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slučajno sem med brskanjem za nečim drugim našel tweeterje po videzu identične dosti dražjim, ki te ne bodo užgali po žepu in bi znali biti enostavni za montažo in uporabo....

http://www.ebay.com/itm/2pcs-6Ohm-6-30W-Dome-Hard-Silk-Film-tweeter-Speaker-hifi-treble-With-heatsink-/151787714089?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu