Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Micro HI-FI sistemi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2017 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A pa bi samo nove? Če bi rabljene, meni so vedno dobro zveneli Monitor Audio RX-2. Jih imaš ene tukaj v malih oglasih in pomoje da se ti ravno izide, če prodajalec malce popusti. Richers. jih večkrat ponuja skupaj z Marantzi in tudi na netu je več zadovoljnih uporabnikov teh dveh skupaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aiken

Pridružen/-a: Tor Jan 2017 13:17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2017 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, sploh ni nujno, da so ravno novi, tudi kakšni primerni rabljeni pridejo v poštev. Hvala za nasvet, bom pogledal malo še med oglasi.
Nazaj na vrh
aiken

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2017 18:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem malo pogledal rabljene zvočnike. Mogoče bi bili zanimivi naslednja:
- Boston Acoustic A26 (220 EUR)
- Monitor Audio Silver RX 1 (400 EUR) in
- Monitor Audio Silver RX 2 (470 EUR).

Še zmeraj pa si ne znam narediti ožjega izbora tistih (tudi iz seznama 2 posta nazaj), ki bi bili najprimernejši za mojega Marantza.

Pomoč ... !
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2017 09:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aiken je napisal/a:
Danes sem malo pogledal rabljene zvočnike. Mogoče bi bili zanimivi naslednja:
- Boston Acoustic A26 (220 EUR)
- Monitor Audio Silver RX 1 (400 EUR) in
- Monitor Audio Silver RX 2 (470 EUR).

Še zmeraj pa si ne znam narediti ožjega izbora tistih (tudi iz seznama 2 posta nazaj), ki bi bili najprimernejši za mojega Marantza.

Pomoč ... !

Malo več entuziazma, navdušenja. Ne samo naj naj samo sebi namen.
Vsak zvočnik bo predvajal vsako glasbo. Vendar, manjši je budget, bolj ciljno moraš biti naravnan, da dosežeš več emocij pri poslušanju.

Kaj te navdušuje, kaj bi poslušal - to inspirira tudi tiste, ki dajejo nasvete. Pa kaj si slišal da te je navdušilo. Poleg tega, da se to itak rešuje s konkretnim poslušanjem (in nakupom) v trgovini.
--------------------------------------------------------------------------------------
Najbolj mi, ma zgleda da nisem edini, 'obvisi' ob izrazih kot so: naj, čimveč iztisniti, maksimalno izkoristiti itd. Totalni materializem brez duše - koga briga kaj si bo nabavil - itak gre samo za značko, štampiljko - sem bil na vrhu gore, pa se niti razgledal nisem, sem že tekel na drugi vrh, samo da se v knjižici vidi da sem bil v istem dnevu na dveh gorah. Mater sem kul.
V takem pride v poštev samo nakup glede na zveneče ime in dizajn.
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2017 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nehaj gledat po netu in papirje-pojd poslušat!

Od naštetih Q Acustics.

Drugače pa tole, niti ni treba toliko zapravljat
90 db:
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/zvocniki/trosistemski-zvocniki/dali-axs-5000-menjave-1307619405.html?aclct=1483773958&kw=dali

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/zvocniki/komplet-zvocnikov/dali-zvocniki-concept-1-1306837042.html?aclct=1484652269&kw=zvo%C4%8Dniki+dali

Al pa tamali Cantoni za 70€
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/zvocniki/trosistemski-zvocniki/vec-parov-zvocnikov-1312639404.html?aclct=1485455364

Če bi rad res poceni dobre zvočnike pa če kje najdeš DUAL CL174
Vsi našteti bodo igrali bolje od izbranih.

Poslušat moraš.
Nazaj na vrh
aiken

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2017 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ambasador, najprej hvala za odgovor ! Ti moram povedati, da sem pred dobrimi petnajstimi leti imel tudi jaz kar nekaj pojma o hi-fi opremi, potem pa pridejo v življenju druge prioritete in sem s težkim srcem moral prodati kar kvaliteten sistem, ki sem ga sestavljal postopno, že med študijem z denarjem zasluženim preko študentskega servisa.

Zdaj pa sem se po teh letih odločil, da se spet začnem posvečati več časa temu lepemu hobyu, poslušanju glasbe. Odločil sem se, da se za začetek omejim na nekje 800 EUR, potem bom pa videl kako naprej. Tako sem začel iz ničle. Tisti s katerimi smo včasih veliko debatirali in si izmenjevali izkušnje imajo bodisi še staro opremo ali pa ničesar, tako da jih ne morem vprašati za nasvet. Tako preostane za začetek žal samo internet z vsemi slabostmi.

Zadnjič grem v trgovino "B", ker mi je blizu in kjer prodajajo Dalije (Zesor 1 in 3), mimogrede v primerjavi s tem, kar so so imeli v ponudbi pred približno dvajsetimi leti, je zdaj prava revščina. Prodajalec pravi "ni problema", me posadi v audio prostor in prižge nek 7.1 Yamaha receiver. Rečem "saj to je sorround", on pravi "saj bom nastavil na stereo". In tako se greva naperj. V glavnem Marantzov nimajo na zalogi, prinešenih izdelkov pa ne priklapjajo in tudi zvočnikov ne dajo na test. Udam se v usodo in poslušam Dali Zensor 1 in 3 na Yamahi, vmes pa prodajalec razlaga "to ima 150 wattov, to pa 300 wattov .., zelo močna stvar". Na koncu me je kar odneslo ven !

Kot sem rekel, razen parih "zvenečih" imen, ki so posledica zbiranja informacij z neta, nimam pojma kaj je mogoče še drugega za dobiti. Poleg tega bi si rad prihranil še kakšno tako lobotomijo, kot sem jo doživel, zato sem se obrnil še na ta forum, mogoče z res narodnim in neučakanim vprašanjem.

Toliko na kratko Smile. Poslušam klasiko, jazz, etno, pop, rock, skratka skoraj vse. Kakšne zvočnike oziroma bolje rečeno zvok iščem, bom pa res na kratko: naraven, bogat in poln, mogoče malenkost toplejši, enakomerno oz. enakovreden po celotnem spektru, da so višine res slišne (npr. činele res činele), da so nizki toni lepo slišni, obenem pa ne "povozijo" višjih. Se pa bojim, da bo za ta denar, takšne težko dobiti.
Nazaj na vrh
aiken

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2017 14:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@vojko, hvala, res !
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2017 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Teli bi tud šli, čeprav navkljub 89 dB zna bit, da imaš prešvoh ojačevalec:

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/zvocniki/trosistemski-zvocniki/zvocniki-infinity-1310736655.html

Sistem si pa mal zamoču, sem ti dal link za res prvovrsten mini -Smile
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2017 16:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se že lepše sliši Laughing
No, ni samo trgovina B. Poleg tega kar predlaga @vojko, je še kar nekaj drugih vredno obravnave. V tem cenovnem rangu in na bolj univerzalni strani po zvoku je tudi Davis (Vklop, Ljubljana), pa Indiana Line - (Playroom, Kozina).
Obiščeš še druge od KAT (Kuzma), Intek, itd.
Najprej poslušanje, potem pa debata naprej, ko bo kaj bolj oprijemljivega za obdelati.
aiken

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2017 20:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem za nasvete ! Zmenil sem se, da dobim na posodo neke Pioneerjeve zvočnike, da bom vsajj slišal mojo novo pridobitev, potem bom pa počasi in v miru preiskal in preposlušal različne možnosti in se vmes učil. Komaj čakam, se že že veselim Smile.

LpA
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu