| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2016 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
Se mi pa dozdeva, da bo letošnji sejem najbolj množičen seveda kar se tiče naših razstavljalcev. Kolikor mi je znano so:
MOC München
- KUZMA Ltd. Halle 4 T17
- PEAR AUDIO ANALOGUE Halle 1 B13 (Samo predstavitev brez demonstracij).
- UBIQ Audio d.o.o. Halle 1 C07-2 (Kot "newcomer" samo predstavitev).
- BEYOND FRONTIERS AUDIO A4.2 F208 (Sicer ex YU pa vendar. Tudi letos že uveljavljeno z ZELLATON-om).
- Trafomatic Audio A4.2 E215 (Premiera ELYSIUM)
HIFIDELUXE Marriott Hotel München
-Natural Sound Room 317 (s predstavitvijo svojih novih zvočnikov Natural Sound 1)
Sheraton München Arabellapark Hotel
-UBIQ Audio d.o.o. rooms Klenze/Holl (Torej Ubiq na dveh koncih. Tukaj bodo demonstracije v istih dveh sobah kot lani s predstavitvijo novega integrirca, DACa ter Music Serverja - Streamerja). Organiziran bo tudi 2x dnevni prevoz s sejma v Sheraton.
- Audio Alto Bürklein meeting room. (Kot že napisano Saša Burian letos tudi s predstavitvijo novitete). _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6262 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Maj 05, 2016 09:27 Naslov sporočila: |
|
|
Ekspedicija (četiri komada iznenada) iz obale jutri štarta v trenutni center audio sveta.  _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Maj 05, 2016 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen.
Boste tudi v soboto tam? Mi štartamo v soboto zjutraj.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Čet Maj 05, 2016 11:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Če se srečamo se vidimo. Jutri je štart. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Čet Maj 05, 2016 17:33 Naslov sporočila: |
|
|
Se pa skoraj v živo iz MOC-a javljata kot vedno tudi z odličnimi reportažami Leo Yeh s svojo ekipo ter Matej Isak s svojima "zlatouhcema".
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Čet Maj 05, 2016 20:20 Naslov sporočila: |
|
|
Pravo nasprotje naši "puščobi" pa so kolegi iz Srbije. "Live broadcast" se javljajo:
tukaj
_________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2016 09:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Zakaj puščoba vsako leto naredim reportažo z zelo kakovostnimi fotografijami ki so popolnoma enakovredne njegovim. Poleg admina tudi edini ki jih objavlja in prenesem dogodek na krozniku vsem uporabnikom foruma . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2016 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
Sem mislil dosedanjo medlo angažiranost. Sicer pa, če pogledaš sem lani ekstra pohvalil tvoje doživete fotografije pa tudi letos jih bom v kolikor se boš potrudil tako kot lani. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ZivkoF
Pridružen/-a: Sre Dec 2011 12:26 Prispevkov: 16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2016 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
Najboljši zvok na sejmu, narejeno leta 1924! _________________ ZivkoF |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Ned Maj 08, 2016 10:41 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | Pozdravljen.
Boste tudi v soboto tam? Mi štartamo v soboto zjutraj.
Have a nice Day
Matt |
Ja, bili smo dva dneva, s tem da v soboto nismo vztrajali do zaprtja sejma (18h) ampak se dve uri prej odpravili proti Alpam. Nismo pa šli v hotel, kjer so bili še nekateri razstavljalci. Odločitev/kompromis naše skupinice.
Povzetek?
Odlično. En res lep vikend:
že po poti ni bilo dolgčas, ker smo se fino znali zabavati ob klepetu. Potem pa še mega sejem, ki nudi obilo vsega kar pričakuješ.
Presenečenj ni manjkalo, nasplošno pa so mi bili zvoki boljši kot pred šestimi leti, ko sem bil nazadnje tam. Pripisujem napredku digitalnih predvajalnikov, so večinoma šli preko 'fajlov'. Gramofoni pa tradicionalno niso razočarali; jih tudi nikoli nisem videl toliko na kupu.
Veliko poklicanih, skoraj vsi izbrani
Mislim da skoraj vsak tam predstavljen zvok ima svoje čare in zlahka najde svoje občinstvo. Nasplošno so zvoki za moj okus še vedno pretanki napram realnim. Če pa se omejim na akustično glasbo in približek realizmu, pa smo hitro pri tistih iz prstov ene roke. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Ned Maj 08, 2016 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
He,he, tu pa tam si kdo kaj upa:
pri Chesky records so predstavili 3D posnetke v živo.
Pa so posedli 3 brhke glasbenice: viola na skrajni levi ob zidu, violina v skoraj sredini sobe a dva metra bolj nazaj in pa čelo na skrajni desni ob zidu. Glasbenice so igrale v živo s presledki in to se je posnelo. Nato so predvajali posnetek in so v posnetih pavzah vskočile glasbenice v živo. Tako smo imeli izmenično posnetek - živo - posnetek - živo itd.
3D je bil za tiste v sredini, ker je bil sistem tako kalibriran z mikrofoni. Za ostale pa je bila uporabna primerjava timbrike v živo in preko posnetka.
--------------------------------------------------------------------------------------
Zelo poučna je bila primerjava na KEF Reference top model - enkrat s pasivno kretnico, drugič z aktivno kretnico s fazno korekcijo!!
V vsakem primeru je šlo za multiampifikacijo, bistvena razlika je bil time allignement - da je impulz (timing) visokotonca, srednjih in basov istočasen. Tako smo imeli možnost v direktni primerjavi slišati kaj pomeni fazna usklajenost. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Ned Maj 08, 2016 11:37 Naslov sporočila: |
|
|
Kar nekaj razstavljalcev je vrtelo tudi magnetofone/trakove.
Kjer so imeli Western Electric zvočnike iz leta 1924, je imel predstavitev s trakovi tudi Fone (G.C.Ricci).
Zelo je bilo zabavno, je govoril italijansko - prevajalka pa se je trudila slediti. Tako je v enem momentu povedal, da je iz studijskega Studerja presnel reel-to-reel na ožji trak na Nagro. Tisti Studer prevajalki ni šel z jezika, pa je Ricci rekel - ja, štrudel, ja. Na veliko salvo smeha številnega občinstva.
Zelo mi je bilo lepo, ko je Ricci razlagal, da vedno snema glasbo tam kjer nastaja - v koncertnih dvoranah. Ker je tudi dvorana s svojo akustiko in atmosfero del zvočne zgodbe in izpovednosti glasbe. Yesss...
Vedno snema v dveh sistemih, eden digitalni z digitalnimi mašinami za digi formate in posebej analognega za LP. Yesss... _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|