| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2015 01:38 Naslov sporočila: |
|
|
HI
S Patafixom (pomoje ta prvi) ni kakšne panike za furnir. Jaz sem odtrgal kar 3 kvadratke za en zvočnik (imam zvočnike k so zadaj ozki).
Za furnir je lahko bolj problem nek siv tesnilni kit, ki se ga lahko dobi v rolcah v merkurju. Na zvočnikih s svetlim furnirjem lahko ostane madez.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2015 09:30 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | S katerim od teh Patafixov fiksirate zvocnik na stojalo? Koliko ga je priporoceno uporabiti? V USA vem, da je popularen Blue Tack. Morda kaj drugega uporabljate?
Kako je z odstranjevanjem Patafixa in nevarnostjo za furnir na zvocnikih? Obstaja kaksna posebna tehnika za odstranjevanje?
hvala za razjasnitev. |
Vprasanje je edino ali je prva varianta Patafixa dovolj mocna za 16kg monitor? Ker kakor citam je ta varianta bolj primerna za lepljenje plakatov po stenah. Torej za monitor klasicnih kvadratnih dimenzij priporocate 4x kvadratek.
Metoda odstranjevanja pa: drzanje stojale in rotacija levo desno in gre dol? Morda prej kaksna plasticna kartica.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2015 11:16 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno včeraj sem "pulil" zvočnike, kakšnih 13 kg po komadu, "prilepljena" na tanko v 3 točkah (mogoče 2 kvadratka mase skupno) in sem se na trenutke bal, da bi utrgal furnir - drugače povedano, zelo močno drži. Veliko prej bi prevrnil celotna stojala z zvočniki vred, kot bi pa ti padli dol...
Ravno tako prvi Patafix na sliki.
Sicer pa ja - z rahlo rotacijo in počasnim dvigovanjem gre lepo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2015 11:45 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala lepa za info gwb. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2015 14:30 Naslov sporočila: |
|
|
Malenkost.
Še to mogoče - ko se pritrjuje je dobro pritisniti zvočnike na stojala do te mere, da se Patafix (ali karkoli podobnega že) dobro "razleze" (zavzame čim večjo površino). V omenjenem primeru so imeli posamični krogi mase premer kakšnih 25 mm, debelina pa je bila zgolj milimeter ali milimeter in pol... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Apr 27, 2016 13:00 Naslov sporočila: |
|
|
gash je napisal/a:
Je kdo potestiral. Je primerno tudi za pod zvočnike?
-------------------------------------------------------
Za četrto serijo lahko rečem da je - vsaj v mojih okoliščinah (leseni tramovi in pod, ker na koniceh se mi trese in prepeva tudi parket). Sem jih poslušal pod Danley-i in ESP (na betonskem podu) - v obeh primerih je super sound.
Ta zadno serijo 5 pa je Rudi vključil pod Danley-e samo prednja dva kosa, zadnji dve žogici pa sta ostali iz prejšnje serije 4. Samo višinska razlika med serijo 4 in 5 je pevelika za kombiniranje z labilnimi (visokimi) zvočniki.
Nisem še preskusil, ma tako na oko, bo problem labilnosti, ker imam visok zvočnik glede na tloris (ali mali tloris glede na višino, kot se vzame).
Možna rešitev bi bila privijačenje podstavka z bistveno večjim tlorisom in po možnosti z luknjami (premer 45mm) in zgoraj pločevinasti naslon, da se žogice skrijejo v to debelo desko/podstavek. Tako se višina zvočnika ne poveča več kot za 2cm napram konicam, veliko se pridobi na stabilnosti, ker bi tiste luknje na podstavku narediti bistveno izven tlorisa zvočnika.
-----------------------------------------------------------------------------
Prenesel sem iz teme Podložne žogice Epidauro.
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=2427&postdays=0&postorder=asc&start=75
Se zelo dobro obnašajo za decouplig zvočnikov. V horizontalni smeri - isti kot vibrirajo membrane - je resonanca zelo nizka. Pomeni, da tresljajev iz membran ne prenaša na tla.
Svojčas smo tudi ugotavljali njihovo koristnost pod napravami. Za znižanje vertikalne resonance je možno uporabiti dva seta žogic s tem, da je vmes ena polička. Torej tri žogice, na njih polička, pa gor še tri žogice in nanje naprava.
Delujoč poceni decoupling. Lahko pa se uporabi tudi zračne žepke za pakiranje (avtor @nek_do, ista tema, opremljeno s fotografijami). _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 27, 2016 15:59 Naslov sporočila: |
|
|
Evo @ambasador pa si mi dal praznično idejo.
Na veliko žalost nekaterih iz foruma oz. antiljubiteljev lesenjač imam ravno od včeraj na primerjalnem testu tri Ameriške legende iz njihove srednje kategorije. To so legende iz zloglasnega zvočniškega "Bermudskega trikotnika" na relaciji Hope - Northridge - Norwood.
Pri "ta južnih" sem se na hitro moral nekaj domislit, ker original podstavkov ni oz. jih takrat sploh ni bilo v sklopu. Tako me je @ambasador spomnil v prjšnjem postu na moje bivše dogodivščine. Ker pa v tem trenutku nimam nič kaj pametnega pri roki sem na hitro naredil "zračno rolado" iz majhnih zračnih blazinic.
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Sre Apr 27, 2016 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
| kateri modeli pa so na voljo ? in s čim boš testiral,bo zanimivo ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Sre Apr 27, 2016 16:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ali ni naloga konic, da "primejo" zvočnik na mesto in da membrana dela svoje, medtem, ko kišta stoji čimbolj pri miru?
Tile izolatorji (ala žogice, blazinice,...) pa omogočajo gibanje klište naporej nazaj in definitivno ne morejo izboljšati zvoka. Lahko ga spremenijo, to pa.
Rukne membrana naprej in namesto da bi odrinila zrak, odrine kišto nazaj in posledično premakne dosti manj zraka. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Sre Apr 27, 2016 17:05 Naslov sporočila: |
|
|
Robi, preveč fizike ni dobro za ta forum! _________________ Canta e Cammina |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Sre Apr 27, 2016 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
To še ni fizika, to je kmečka logika  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Sre Apr 27, 2016 17:53 Naslov sporočila: |
|
|
| canyonn je napisal/a: | | kateri modeli pa so na voljo ? in s čim boš testiral,bo zanimivo ? |
V "grško rimskem slogu": αἵρεσις , MMMMCCCXI , TT _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Sre Apr 27, 2016 18:03 Naslov sporočila: |
|
|
| TT mi ne vrže |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Sre Apr 27, 2016 18:05 Naslov sporočila: |
|
|
| canyonn je napisal/a: | | TT mi ne vrže | Pi Greco. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|