| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17 Prispevkov: 542 Kraj: Med Koprom in Trstom
|
Objavljeno: Sob Apr 09, 2016 11:02 Naslov sporočila: |
|
|
"fizikalna sposobnost prenašanja teh par kHz elektrike"
to je posledica
"sposobnost kompenzacije medsebojnega impendančnega lunaparka polizdelkov"
to je pa vzrok
lix |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Sob Apr 09, 2016 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
| lix je napisal/a: | "fizikalna sposobnost prenašanja teh par kHz elektrike"
to je posledica
to je pa vzrok
lix |
konkretno in jedernato
ko kurativa prevlada preventivo.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Sob Apr 09, 2016 19:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Lix@Nemoj ti meni tralala. Dobrodošel na forumu in upam, da boš tako drugim kot si meni uspel, razbit določene mite, ki so nas držali v kleščah samoomejitve. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Apr 10, 2016 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
| NCC2000 je napisal/a: | | lix je napisal/a: | "fizikalna sposobnost prenašanja teh par kHz elektrike"
to je posledica
to je pa vzrok
lix |
konkretno in jedernato
Tudi moje mnenje predvideva kompatibilnost kot prvi pogoj, ki omogoči dober rezultat na koncu.
Ko je prvi del pošlihtan (celoten sistem igra normalno z navadnimi kabli, ker so vse naprave kompatibilne) - lahko štarta upgrade s kabli.
Pa dobro se je izogibati 'lunapark kablom' -- razen -- če poslušaš lunapark muziko (in HT), pol pa pridejo v poštev tudi lunapark kabli.
Simpl da bolj ne more bit. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Apr 10, 2016 20:36 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | NCC2000 je napisal/a: | | lix je napisal/a: | "fizikalna sposobnost prenašanja teh par kHz elektrike"
to je posledica
to je pa vzrok
lix |
konkretno in jedernato
Tudi moje mnenje predvideva kompatibilnost kot prvi pogoj, ki omogoči dober rezultat na koncu.
Ko je prvi del pošlihtan (celoten sistem igra normalno z navadnimi kabli, ker so vse naprave kompatibilne) - lahko štarta upgrade s kabli.
Pa dobro se je izogibati 'lunapark kablom' -- razen -- če poslušaš lunapark muziko (in HT), pol pa pridejo v poštev tudi lunapark kabli.
Simpl da bolj ne more bit. |
+1
(velja za vse tri poste v citatu)  _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Apr 10, 2016 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Kaj so to "kompatibilne komponente" ?
Ne moreš vedet, dokler ne priključiš kablov in smo spet tam, pri vplivu kablov !
Kaj so to navadni kabli?
Tisti za 3€ iz Merkurja, za 10€, 30€ ?
Primer:
Velikokrat berem kakšne angleške teste bolj "pop audio revij". Testi so velikokrat površni, ravno zaradi uporabljenih "unisex cenenih kablov".
Vtisi, ki jih prinesejo uporaba takih kablov ravno toliko "znese" na tehtnici ocene, da se "prevagne" na eno ali drugo stran "pozitive". Npr. na oceni ojačevalca v basu se hitro dobi napačen vtis !!
In to potem bere potrošnik, ki to vzame za sveto resnico!!??
Tako se ta "virtualna resnica" lahko zelo, zelo razlikuje od prave resnice !! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Apr 11, 2016 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
@ajka:
gre predvsem za priložene kable. S časom se pri vsakem avdiofilu tega kar nekaj nabere.
Pa ne mi zdaj priti ven z izjemami, ki ne priložijo kabla. Običajno vsak proizvajalec, ki kaj da nase, poskrbi, da če kupiš komponento, je vse zraven, da jo lahko tudi poslušaš. In odgovoren proizvajalec tudi poskrbi, da imaš - ja poceni - a uporabne kable. In to ima še svojo težo, ker ne bo dal zraven nekaj faljenega.
Se spomnim primera MF DAC-a, ma mislim da sem to že opisal na AK, ko ga je avdiofil priklopil takoj preko 'specialnega' napajalnega kabla - s poraznimi rezultati. Sledil je klic in moj prihod. Pa sem najprej vprašal kje so original kabli. Nadaljevanja zgodbe nima smisla niti pisati, ker se že sluti. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Deon

Pridružen/-a: Čet Avg 2008 8:16 Prispevkov: 40 Kraj: MB
|
Objavljeno: Tor Apr 12, 2016 08:53 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | Sledil je klic in moj prihod. |
Batman? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Apr 12, 2016 20:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Deon je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | | Sledil je klic in moj prihod. |
Batman? |
Preveč otročarij iz stripov lahko škodi dojemanju situacij.. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy
Pridružen/-a: Ned Maj 2011 22:36 Prispevkov: 30 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Maj 05, 2016 10:26 Naslov sporočila: |
|
|
Bo tole v redu za cca 15m povezavo do zunanjih zvočnikov? Se da kaj boljšega dobit za podobno ceno?
http://tinyurl.com/hkjcj5y |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Maj 05, 2016 18:16 Naslov sporočila: |
|
|
| snoopy je napisal/a: | Bo tole v redu za cca 15m povezavo do zunanjih zvočnikov? Se da kaj boljšega dobit za podobno ceno?
Bo.
Tak kabel maš tudi v elektronabavi, ponavadi majo tudi tistega v prozorni izolaciji za kak € več.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Maj 05, 2016 19:20 Naslov sporočila: |
|
|
Zidna vtičnica, power lajšta in kabel do power lajšte..
Če našteto ni na zelo, zelo dostojnem nivoju, bo vse kar je potem navešeno na to, s kabli in komponentami vred, igralo po principu lucky shot..
Če pa, potem je povratna info o kablih in "upasanosti" kablov z komponento in medsebojno upasanostjo komponent zagotovljena. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2016 09:17 Naslov sporočila: |
|
|
| snoopy je napisal/a: | Bo tole v redu za cca 15m povezavo do zunanjih zvočnikov? Se da kaj boljšega dobit za podobno ceno?
Vzameš Bandridge/Profigold v Technotopu in rešeno. Mislim, da je za odtenek več denarja a je kabel čisto spodoben.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy
Pridružen/-a: Ned Maj 2011 22:36 Prispevkov: 30 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Maj 07, 2016 16:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala. Bom potem res te profigold vzel. Za notri mi ni težko dat 100 za kabel. Za zunaj pa pomoje neke razlike ne bo občutit. Priključeni bodo pa jbl control 28 na raspberry + iqaudio Digiamp. Pa še en kabel bo za 10m daljši od drugega... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|