Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ojačevalec vs AV sprejemnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Te razlike se pa slišijo, zato jih ne vidiš Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peteras

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 19:17
Kraj: Avče

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tega se povsem zavedam Robi, ampak tle je razlike v ceni 80€. Pa misliš da se jih dejansko sliši??
Nazaj na vrh
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brez veze

Nazadnje urejal/a uroš Sob Okt 24, 2015 23:50; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

peteras je napisal/a:
Še en, mogoče mal butast post:

Če primerjamo naslednje tri ojačevalce:

- Denon PMA 520AE

http://www.makspro.si/index.php/avdio-video/hi-fi-komponente/ojacevalniki/denon-ojacevalec-pma-520ae-crn.html

- Marantz PM5005

http://www.makspro.si/index.php/avdio-video/hi-fi-komponente/ojacevalniki/marantz-pm5005-n1sg-srebrn-integriran-ojacevalnik-marantz.html

- Pioneer SX-20-K

http://www.makspro.si/index.php/avdio-video/hi-fi-komponente/ojacevalniki/pioneer-sx-20-k-ojacevalec.html

V čem vi vidite razlike, če sploh so?!

Razlike lahko samo vidiš v parametrih, ceni, obliki itd. se pravi to kar je očem vidno. Če pa ti je pomemben zvok in te zanima razlika v zvoku pa ne drugače kot to ugotoviti s poslušanjem. Je pa vprašanje ali boš slišal razliko ali ne. Če boš slišal razliko boš moral ugotoviti kaj ti bolj ustreza, morda ti bo bolj ustrezal dražji ojačevalec, morda pa tudi ne.
peteras

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 08, 2015 06:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tiče mojih izkušenj iz akustike le-te prihajajo še iz avtoakustike, kjer lahko rečem, da sem imel kar en spodoben sistem, ki je bil sestavljen in uglašen s strani strokovnjaka, tako da čisti laik nisem. Seveda pa se ne štejem med tiste, ki slišijo "travo rast", ki jih seveda spoštujem, ker vem koliko kompleksnosti se pojavi, ko začneš sestavljati vrhunski audio sistem.

Kot sem že napisal pri postu kjer sem primerjal te tri ojačevalce , da bo mogoče izpadlo malo butasto, ampak budžeta nimam na pretek za nakup opreme, zato bi le rad vedel ali bo približno isto, če kupim ojačevalec za 180€ ali onega za 250€. Razliko v ceni pa raje, dam pri nakupu DVD/blueray playerja.

Vseeno pa sem Vam hvaležen za odgovore.

LP Peter
Nazaj na vrh
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 08, 2015 08:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smile

Kupi rabljenega Marantza s 100W.

lp
Nazaj na vrh
peteras

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 08, 2015 09:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi to je varijanta ja Smile
Nazaj na vrh
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 08, 2015 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brez veze

Nazadnje urejal/a uroš Sob Okt 24, 2015 23:50; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
peteras

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 08, 2015 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi cyrus sem zasledil na bolhi. Ime mi ni poznano, predvidevam pa da ne more biti slabo?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu