Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hifi privatna soba
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
chase

Pridružen/-a: Ned Jul 2015 23:51
Kraj: Chicago

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2015 02:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok, hvala. Po pravici povedano se kar bojim it na kakšen sejem in slišat razliko. Ker takrat bi se verjetno težko zadovoljil z slabšim zvokom če verjamem tvojim besedam. 10keur bom pa težko presegel oz. potem raje za kakšno leto ali dve še počakam če bi bila resnično taka razlika kot jo opisuješ.

Malo prej sem opisal zvok sistema v dnevni sobi za cca. 2keur. Če bi mene prišlo potem recimo 15-20.000eur mora biti to zame razlika kot bi se peljal 100kmh ali pa 250kmh če malo karikiram zadevo. Če se bom peljal pa za 2keur 100kmh z 20keur pa 140kmh potem je bzv dodajat to razliko v denarju za boljšo zadevo.

ps.: Kako bom pa na sejmu videl razliko,saj ne prevajajo v vsaki drugi sobi z različnim sistemom ob istem času isto glasbo? Ali pač?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2015 07:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pojdi okrog in poslušaj čimveč sistemov, da si ustvariš neko sliko.
Od trgovin, ki to omogočajo, pa do sejmov, kolegov,.... čimveč tega.
Morda ugotoviš, da ti je sistem za 2 jurja čisto dovolj, morda pa ne bo. To moraš sam sprobat in ne se preveč ozirat na druge in na njihova prepričanja.
Vsak ima po svoje izvedena ušesa in možgane, dva na zemlji ne slišita enako, zato mora vsak sam sprobat, kaj mu ustreza.
Če rad poslušaš glasbo, boš užival tudi na sistemu za 500 eurov ali po tvoje- na morje prideš tudi z avtom, ki gre samo 100km/h Wink
Nazaj na vrh
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2015 10:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je, listening is the key! Sejemski obisk - nuja. Koliko je sejemski dogodek lahko težaven (male sobe, neidealni prostori, brezobzirni obiskovalci...) je dober začetek, da si razjasniš kje si in kaj hočeš. Najlepše zame pa je vsakična ugotovitev, da za velik glasbeni užitek ne potrebuješ nujno veliko denarja. Bolj kot veliki sistemi, me največkrat fascinira kakšen mali sistem ki igra in igra. In obratno. Veliko je pregrešno dragih sistemov mimo katerih lahko greš mrtav-hladan.
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2015 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no pa dajmo definirat pojem privatna hi fi soba....najbrž jo ima malo od vas ..ne me narobe razumet...to je vaš privat prostor v katerega ne hodijo in težijo otroci ,žena in ostali....kjer poslušate glasbo pri glasnosti,ki vam odgovarja..tudi razni demo saloni odpadejo..me res zanima koliko od vas ima res privat hi fi sobo... Rolling Eyes jaz imam to srečo ,da jo imam Laughing ni treba ,da so notri high end aparature ,ne vem kaka izolacija....važno je ,da te noben ne moti ko ti uživaš v svoji muziki....to je zame moja privat hi fi soba.... Laughing
Nazaj na vrh
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2015 16:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imeti svojo sobo za poslušanje glasbe oz. imeti partnerja s katerim lahko deliš zadovoljstvo, je pravi blagoslov. Jaz je namreč nimam. Včasih bi najraje vse na bolho dal in zaključil zadevo. Ali je preglasno, ali je disharmonično, ali... kompromise delati z Balaševiči/Gibonniji pa se mi ne da več.
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2015 17:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja mogoče sem egoist,,mogoče še kaj drugega..ampak jaz pri poslušanju glasbe in uživanju ob tem ne potrebujem nikogar drugega...tudi razni hi fi showi in druge prireditve mi ne sedejo...ljudje smo pač različni... Laughing
jaz sem to obdobje z ženo in otroci že dal čez....mogoče me boste nekateri mlajši razumeli šele ćez nekaj let ,ko boste v mojih letih.. Wink
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2015 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
no pa dajmo definirat pojem privatna hi fi soba....najbrž jo ima malo od vas ..ne me narobe razumet...to je vaš privat prostor v katerega ne hodijo in težijo otroci ,žena in ostali....kjer poslušate glasbo pri glasnosti,ki vam odgovarja..tudi razni demo saloni odpadejo..me res zanima koliko od vas ima res privat hi fi sobo... Rolling Eyes jaz imam to srečo ,da jo imam Laughing ni treba ,da so notri high end aparature ,ne vem kaka izolacija....važno je ,da te noben ne moti ko ti uživaš v svoji muziki....to je zame moja privat hi fi soba.... Laughing

Točno to ! Very Happy Tudi jaz imam to srečo ! Cool
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2015 19:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Edvard je napisal/a:
Imeti svojo sobo za poslušanje glasbe oz. imeti partnerja s katerim lahko deliš zadovoljstvo, je pravi blagoslov. Jaz je namreč nimam. Včasih bi najraje vse na bolho dal in zaključil zadevo. Ali je preglasno, ali je disharmonično, ali... kompromise delati z Balaševiči/Gibonniji pa se mi ne da več.

Ja, ... to je pa jeba !!! Sad
chase

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2015 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:

Natanko tako in niti za odtenek drugače Smile Tam bo moj prostor v katerega se bom lahko umaknil izključno sam z svojimi mislimi, sanjami,težavami,srečnimi trenutki, in ne želim,da me pri tem moti žena ali kdorkoli drug. Fertik,basta Very Happy

Postavil si bom svoj in samo moj svet med štiri stene. In bolj kot razmišljam, bolj se mi zdi,da bom z sistemom za tiste 2keur zelo zadovoljen. Kot je en uporabnik zgoraj napisal lahko uživaš tudi v unem za 500eur. Smile Opažam,da mogoče iskanje perfekcije le ni tako lahko lahka naloga in uprašanje če se mi po celem dnevu sestankov,dela,telefonov ,da še raziskovati svet audio hifi-jev. Sicer poslovna deformacija zato si včasih težko pomagam in povsod težim z tisoč in enim uprašanjem. Enostavno opažam,da mi primankuje energije in vse kar bi rad zvečer naredil je se zaklenil notri z buteljko vina ali six-packom in užival ob glasbi.
Nazaj na vrh
NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2015 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je, zaletel si se v tebi neznano področje, v vsaki branži bodisi zvok, foto itd. se lahko gre do norih cen.
Zato po pameti, napisal sem ti kako in kaj pa tudi drugi.
Če si malo OCD / OKM, kar med vrsticami tvojega napisanega vidim da je verjetno da ga imaš (kakor vsi "fili" iz vseh področij) se zna zgodit da ko se navadiš na nekaj in slišiš pri nekomu drugemu ter vidiš da je lahko še veliko bolje... da vsaj prostor zgradiš da je pripravljen za updejt, korak po korak in tako dalje.
Osebno imam izkušnje z pro audio in "home" avdiofili in vem kam ponavadi štorija gre.
Daj si oglej za štart tale legendaren kratki dokumentarec o avdiofilih:
https://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs
... potrošijo tudi par sto tisoč € pa niso niti vlagali v akustiko prostora.
Vsi "fili" iščejo kaj je najbolj naravno med živo analogijo in potem to poustvarit in doživet v nekem prostoru... kar je skoraj nemogoče, v bistvu nemogoče, dokler ne bomo v matriki digitalno priključeni na sinapse ipd. (ali pa smo žeSmile Sad).
chase

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2015 02:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@nlp, veš mogoče(ugotovitve zadnjih par dni) pa niti nočem,da me "tolk notr potegne" ravno zaradi vsega tega kar si napisal. In ostali seveda. Bolj si želim samo umiriti in uživati, na pa postati turbo audiofill. In ne v smislu iskanja perfektnega zvoka. Enostavno kot sem že omenil nimam časa niti energije. Vse kar napišete in verjamem ,da v dobri veri za kar se vam tudi iskreno zahvaljujem ampak tole postaja zame že napor. Mi je zelo žal in se počutim malce butasto ampak ne uspem sfolgat oz. sprocesirat info ki jih dobivam okoli tega vsega. Se bom moral pač sprijaznit,da se v življenju preprosto ne moreš na vse spoznat in vse vedit. Verjetno če bi jih imel še enkrat 25 bi se zajetno vrgel v to, ampak sedaj se mi pa neda več učit zato sem te samo uprašal kaj dobiš za koliko denarja in kaj. Smile

Tisti tvoj stavek če te citiram "zaletel si se v neznano področjo" še kako velja. Jaz ne razumem praktično tri četrt stvari ter izrazov ki mi jih svetujete v teli temi okoli akustike. Ampak zaradi poklicne deformacije takšne in drugačne moram ponavadi za vsako stvar na trgu elemente poznat v nulo, vedit kaj so alternative nečemu, kakšno so cene, kje je najboljši price/performance itd...Tukaj se pa bolj po novem apriori nočem več ukvarjat z tem. Zato bom zadevo tudi plačal, naj vsak dela tisto kar najbolje zna.

Upam,da ne boste preveč jezni ker sem sedaj tole napisal, na začetku pa vas prosil za nasvete itd... Smile Prav siten ratujem zaradi tele hifi sobe... Mad Laughing
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2015 08:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:

Je pravi blagoslov, postaviš zvočnike sredi sobe in jih tam tudi najdeš drugi dan Very Happy . Ko sta se hčeri odselili, sem njihovi dve sobici združil v eno in jo uredil za poslušanje glasbe. Ker je čisto na vrhu hiše, lahko rogovilim po mili volji, ne da bi koga to motilo.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2015 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:
Res je, zaletel si se v tebi neznano področje, v vsaki branži bodisi zvok, foto itd. se lahko gre do norih cen.
Zato po pameti, napisal sem ti kako in kaj pa tudi drugi.
Če si malo OCD / OKM, kar med vrsticami tvojega napisanega vidim da je verjetno da ga imaš (kakor vsi "fili" iz vseh področij) se zna zgodit da ko se navadiš na nekaj in slišiš pri nekomu drugemu ter vidiš da je lahko še veliko bolje... da vsaj prostor zgradiš da je pripravljen za updejt, korak po korak in tako dalje.
Osebno imam izkušnje z pro audio in "home" avdiofili in vem kam ponavadi štorija gre.
Daj si oglej za štart tale legendaren kratki dokumentarec o avdiofilih:
https://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs
... potrošijo tudi par sto tisoč € pa niso niti vlagali v akustiko prostora.
Vsi "fili" iščejo kaj je najbolj naravno med živo analogijo in potem to poustvarit in doživet v nekem prostoru... kar je skoraj nemogoče, v bistvu nemogoče, dokler ne bomo v matriki digitalno priključeni na sinapse ipd. (ali pa smo že
Smile Sad).

LP

Ja super primer, kam gre sodobni audio, v "fetišizem","snobizem" in še kam; in manj v vernost oziroma v HI-FI...
Tle se prav lepo vidi kako je "analogija" prava zlata jama za zapravljanje v veri kao dobiš več, je prav dober primer dveh pomenov, "vedno večja doza, če si na igli" Shocked Wink
Žalostno je, da "audio industrija" vedno znova in znova to spodbuja brez "racionalnega, logičnega uravnoteženega,"Jig-jang" "...
Beseda ESTETIKA izgublja na svojem pomenu Crying or Very sad Wink
chase

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 01, 2015 01:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo hočem se umiriti in prižgati glasbo po mojem okusu, zraven popiti 10 pivov in se imeti lepo v svojem glasbenem svetu Smile OMG,da je ta naloga ratala 2015 tako zahteven projekt... Shocked

Tale komad zdele poslušam in vse kar si želim,da bi mi "sekal" do daske ko bi bila soba fertik Smile
https://www.youtube.com/watch?v=ZQHW7MQAV8g

Pa naj še nekdo reče ,da muzika ni osnovni element sreče človeka... Very Happy
Nazaj na vrh
NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 01, 2015 06:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko pa tudi pred tem (preden se zgradi prostor) probaš z boljšimi slušalkami in predojačevalcem.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 5 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu