Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DAC?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 115, 116, 117  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 17, 2015 20:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poskusi tole, z zamenjavo opampov ali elektronk lahko prideš še korak višje ko ti sedaj.
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/cd-predvajalniki/vrhunski-ee-minimax-dac-es9018-preamp-elektronke-12au7-1299684455.html?aclct=1437146465
l.p.
tomzzi

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2015 16:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma ne da se mi več menjati delov kot so razni opampi in lampe...
Rabim gotovo stvar brez "šraufanja" in eksperimentiranja...

Edit:

sem odprl (ponovno) DacMagic...
Greje se na tem delu (zelo). Po pol ure delovanja je kar vroče...

A je HRT MICROSTREAMER dobra zamenjava za DacMagic ali kaj drugega?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato

Pridružen/-a: Sob Avg 2015 0:16
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2015 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali si kdo lasti Marantz HD-DAC1?

Po priporočilih sem se malo zanimal okrog M2Tech Young in na testih prebral, da naj ne bi bil nič boljši od Audiolab M-DAC. Ko sem prebiral teste od tega, pa je dostikrat omenjeno, da je Marantz HD-DAC1 boljši, da da nekaj več od sebe.

Kakšno mnenje ali izkušnje glede teh navedb?

ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 09:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mato je napisal/a:
Ali si kdo lasti Marantz HD-DAC1?

Po priporočilih sem se malo zanimal okrog M2Tech Young in na testih prebral, da naj ne bi bil nič boljši od Audiolab M-DAC. Ko sem prebiral teste od tega, pa je dostikrat omenjeno, da je Marantz HD-DAC1 boljši, da da nekaj več od sebe.

Kakšno mnenje ali izkušnje glede teh navedb?

LP

Testi, ki si jih bral se večinoma nanašajo na prvo verzijo Younga, novejši Young DSD in Van der Graaf napajalec sta že hiend mašini, sta lahko zraven ojačevalca za veeeč tisočakov Wink
mato

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se sprašujem, ali ima smisel plačat 1,1k€ za M2Tech Young, če so vse komponente v sistemu (posamezno) cenejše od 1k€?

Druga stvar, pri Marantz HD-DAC1 mi je všeč, da je lampaš in se ga dobi za 700€.

Sem nov v Hi-Fi vodah, zato mogoče sekam v temo?

Po spletu se bere, da je v sistemu najpomembnejši izvor zvoka in ker bom predvajal glasbo iz računalnika, je izvor zvoka ravno DAC. S tega razloga verjetno ni pametno gledat cenejših?

Kakršnakoli usmeritev dobrodošla.
Še najbolj bi bil vesel, da me prepričate v nakup kaj cenejšega Very Happy

Trenutno imam zvočnike Klipsch RF-82 II.
Ojačevalec bo lampaš v samogradnji
http://audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=2893

Sedaj iščem ustrezen DAC.
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cena 700€ ni mala ...
O kakšnem lampaškem izhodnem delu je tu govora???
Če imaš možnost prej probaj, ni to nek ah in oh dac. Je pa lično narejen to pa se strinjam.
M2tech je drugačen dac in drugačno zveneč. Uporabjeni so drugi daci in druga tehnologija.
Enim je všeč drugim ne, ni tu 100%recepta za uspeh.
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 12:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če se boš sekiral koliko je kaj vredno v kaki škatli, in za koliko se prodaja, ne boš nič kupil. So še mnogo večje bučke na trgu.
Nazaj na vrh
mato

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 12:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponavadi cena odraža kvaliteto. Vendar ne vedno in nikoli linearno.
Zato sprašujem, ker ne poznam.

Pričakovani odgovori bi bili recimo:
- ker si nov, ne boš opazil razlike med zgornjima DAC-oma
- glede na ostalo opremo boš zadovoljen tudi s tem (model) DAC-om, ki je pol cenejši
- K tvoji opremi se glede na kvaliteto komponent poda ta DAC ....
- ...

Če drugače povem, ne bi rad na Cliota dal 255 gume in obratno ne bi rad dal na BMW nalite gume.

Potrebujem neko usmeritev, kakšen rang paše na moj sistem.
Hvala za dosedanje odgovore, bom pa še bolj vesel kaj bolj konkretnega.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mato je napisal/a:
Se sprašujem, ali ima smisel plačat 1,1k€ za M2Tech Young, če so vse komponente v sistemu (posamezno) cenejše od 1k€?

Druga stvar, pri Marantz HD-DAC1 mi je všeč, da je lampaš in se ga dobi za 700€.

Sem nov v Hi-Fi vodah, zato mogoče sekam v temo?

Po spletu se bere, da je v sistemu najpomembnejši izvor zvoka in ker bom predvajal glasbo iz računalnika, je izvor zvoka ravno DAC. S tega razloga verjetno ni pametno gledat cenejših?

Kakršnakoli usmeritev dobrodošla.
Še najbolj bi bil vesel, da me prepričate v nakup kaj cenejšega Very Happy

Trenutno imam zvočnike Klipsch RF-82 II.
Ojačevalec bo lampaš v samogradnji
http://audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=2893

Sedaj iščem ustrezen DAC.

LP

Za "take" sisteme še posebaj za lampe in zvočnik z "izkoristkom" je full primeren DAC iz serije EVO, umirjen, resolutiven s 3D sliko a pol cenejši, sam, če češ izkoristit njegov potencial rabiš še njihov hiface za USB izhod Wink
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 13:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slovenija je mala, odgovore je ponavadi tezko dobit, sploh pa kaj konkretnega okrog novotarij. Poskusi s tujimi forumi, kjer so userji zadevo tudi stestirali in primerjali z ostalimi napravami. Je ene 33 strani branja.

klik.

lp, d.
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 15:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekako tako kot ti sedaj, je moj prijatelj minulo jesen iskal usb dac. Po nekaj testih je vzel pri soforumašu @ajki najmanjši M2Tech dac, pozabil sem oznako, je pa oranžne barve in zgleda kot malo večji usb ključek. Na hifi sejmu je bil po promocijski ceni nekaj čez 100 €. Za ta denar igra več kot dobro. Vsaj za preizkus se zmeni, ti ne bo žal, najbrž ga ne boš hotel več dati nazaj.

lpM
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 16:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mato je napisal/a:
Ponavadi cena odraža kvaliteto. Vendar ne vedno in nikoli linearno.
Zato sprašujem, ker ne poznam.

Pričakovani odgovori bi bili recimo:
- ker si nov, ne boš opazil razlike med zgornjima DAC-oma
- glede na ostalo opremo boš zadovoljen tudi s tem (model) DAC-om, ki je pol cenejši
- K tvoji opremi se glede na kvaliteto komponent poda ta DAC ....
- ...

Če drugače povem, ne bi rad na Cliota dal 255 gume in obratno ne bi rad dal na BMW nalite gume.

Potrebujem neko usmeritev, kakšen rang paše na moj sistem.
Hvala za dosedanje odgovore, bom pa še bolj vesel kaj bolj konkretnega.

slišna razlika med DACom za 100€ in DACom za 1000€ je bistveno manjša, kot med npr. ojačevalcem za 100 ali 1000 ojrov. Ali zvočniki.. Sicer cena vedno ne prikaže prave razlike in tudi sam nisem pristaš izbire pri nabavi po ceni, ampak nek etalon pa mora bit..

Moj nasvet bi šel v smeri, da najprej pridno in kvalitetno sestaviš ojačevalnik, nabaviš nek usb dac v rangu 100€ +- (HiFime 9018, DragonFly ali kaj v tem rangu), poskrbiš za dobro predvajalno platformo v PC-ju, sestaviš sistem in poslušaš nekaj časa. Potem pa si sposodiš nek boljši DAC in primerjaš, kaj se zgodi. Le tako boš lahko vedel, na čem si, ali bo DAC sploh največji problem (cokla) v tvojem sistemu ali bo to prej kaj drugega. Sedaj filozoforat, kaj bi pasalo skup in za kolk denarja (sploh ker gre za DIY projekt) je zelo nehvaležno.

Če se boš kdaj odločil za boljši dac, boš tega lahko uporabil za kak drugi računalnik, prenosnik, tako da investicija ne bo šla v nič.

Moj point, če gradiš sistem, najprej reci hop, potem pa skoči. Ne pa obratno.

Je pa to seveda le moje mnenje...
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 17:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NCC2000 je napisal/a:
[
Moj point, če gradiš sistem, najprej reci hop, potem pa skoči. Ne pa obratno.

Je pa to seveda le moje mnenje...

Tako menim tudi jaz. Sedaj se vnaprej sekirati ali ne bo slučajno potrošeno 100 ali 200€ (pre)več, oziroma, katera varianta je ultra, extra optimalna na +/-1€ je v praksi popolnoma zgrešen pristop.

To pa zato, ker se avdio avantura ne konča s prvim sistemom. Ni to dokončen sistem, ampak samo prva, odskočna stopnica. Zato in samo zato, tudi če potrošiš kak euro več za komponento, bo ta ostala, medtem ko se bo ostalo prilagajalo višjim zahtevam.

Pri tem bi poudaril, da je RF82ll, zelo resolutiven na visokih tonih in težko prenaša poceni elektroniko. Posebej če poslušaš klasiko oziroma akustično glasbo, kot je tu slučaj.
mato

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 17:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

Pri tem bi poudaril, da je RF82ll, zelo resolutiven na visokih tonih in težko prenaša poceni elektroniko. Posebej če poslušaš klasiko oziroma akustično glasbo, kot je tu slučaj.

Ali to konkretno leti na ojačevalec?
Omenjeni ojačevalec naj bi igral v rangu ojačevalcev za 1k€.

Drugače sem pa bral, da ne odpušča napak, kar pa je po eni strani dobro.
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2015 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce imas komponente do 1k, si kupi toucha se zlekni v naslanjac in uzivaj v melodijah. Igra zelo lepo in ne rabis nobenega dodatnega daca.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 115, 116, 117  Naslednja
Stran 83 od 117

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu