Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Vpliv zvoĆØniÅ”kih konektorjev na zvok

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 19:58    Naslov sporočila: Vpliv zvoĆØniÅ”kih konektorjev na zvok Odgovori s citatom

V naslednjem letu ko dokonĆØam stanovanje, bom za surrounde priklopil malo boljÅ”e zvoĆØnike (System Audio SA2K), pa me zanima, ĆØe je kdo že priklapljal zvoĆØnike na prikljuĆØni terminal na steni? Z osciloskopom sem imel namen zadeve pomeriti - before/after. In sicer kabli za surrounde bodo v steni, sedaj pa razmiÅ”ljam ali kable povleĆØi iz stene skozi nekakÅ”no dozo ali pa jih zakljuĆØiti na terminale in nato priklopiti zvoĆØnike v te prikljuĆØke na steni. Bi-wiring za surrounde verjetno ne bom uporabil.
. Zaradi praktiĆØnosti bi najraje naredil preko prikljuĆØnih konektorjev na steni, verjetno pa ne bom vedel preden preizkusim. KakÅ”no je vaÅ”e mnenje, je to že kdo poĆØel? Ni ravno audiofilsko...glede na to, da bi moralo biti tako tudi spredaj - dvakratno Å”tukanje me kar zmrazi...a vseeno.
Have a nice Day

Matt


_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ck



Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Prispevkov: 1605
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že pri projektiranju hiÅ”e sem si omislil cevi v steni in kasneje v njih montiral zvoĆØniÅ”ke kable.

Po priklopu sem ugotovil, da je zvok preko kablov v steni slabÅ”i (bolj popaĆØen, manj dinamiĆØen,..), kot ĆØe grem s krajÅ”im kablom direktno iz ojaĆØevalca do zvoĆØnikov.

Odmontiral sem konektorje in sluÅ”no preveril kombinacijo s tremi kratkimi kabli in dvojnimi konektorji. Razlike v zvoku praktiĆØno ni bilo, torej je bil najveĆØji problem v dolžini kabla, ki ga je v ceveh - kakÅ”nih 14 m + 1m od ojaĆØevalca do stene + cca 2m iz stene do zvoĆØnika torej skupaj nekih 17m kabla + 2x konektorji (napram takratnih cca 6m direktega kabla).

Ker zvoĆØnikov zaradi ureditve prostora ni bilo smiselno postaviti drugam, sem prestavil frÅ”terkarijo (in malo pohiÅ”tvo), tako da sem trenutno na cca 2,5m kabla, kar se je seveda najboljÅ”e.

S samim osciloskopom lahko probaŔ ugotoviti razlike med direktnim signalom (ena žica) ter kombinacijo žica-konektor -žica- konektor-žica.
RabiÅ” seveda Å”e dober frekvenĆØni generator in realno breme - tu zna biti problem.

ƈe že imaÅ” pri roki osciloskop probaj malo pomeriti napajalno napetost pa kakÅ”en napajalni kabel in poroĆØaj.
_________________
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe