Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

soliden 2.1 sistem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
guliwer

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 17:02
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 17:08    Naslov sporočila: soliden 2.1 sistem Odgovori s citatom

Živjo,

sem nov na tem forumi ker pa potrebujem pomoč. Sem strasten poslušalec glasbe in kot nekaterim nam je kvaliteta zvoka pomembna. Kupujem sistem 2.1 za poslušanje glasbe. Cenovni rang je nekje 200-300€. Nimam veliko izkušenj z zvočniki zato me zanima ali je velika razlika med stereo in 2.1. Ali dober stereo stolp proizvede dovolj basov ali je potreben woffer oz. subwoffer. Soba je velika cca. 10 m2.

Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 17:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dober stereo sistem proizvede dovolj basov. Ampak je pa 200-300€ zelo malo denarja za soliden sistem.

V Big Bangu si poglej nekaj boljših mikro-komponent, tisti philips zveni super, za okoli 350€, potem v tem rangu dobiš še Yamaha Pianocraft serijo, ki je meni absolutna zmaga za ta denar.

Kakšno glasbo pa poslušaš?

Če bi šel pa v vode rabljenih stvari, pa za ta denar že kar nekaj dobiš..

Pa še to nam povej.. Za izvor boš uporabljal CD predvajalbnik, računalnik?

lp, matej
Nazaj na vrh
guliwer

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

posušam vse..mešano

prosil bi te če lahko daš link do kokretne stvari...

drugače pa me zanima ce bi se kakšen stolp od sony-ja al pa ne vem katerega dobr obnesu

za predvajanje uporabljam računalnik, ker bi mi služili tudi kot računalniški zvočniki

P.S. kako se pa kaj obnese 5.1 sistem na glasbi? Ker trenutno imam en ENZER zvočnike 5.1 in so za tist dnar kar uredu. Vendar ni to kar jst hočem.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen
Mislim, da boš kmalu ugotovil, da predvsem razpravljamo o malo boljših HI-FI sistemih in da bi tudi za tvoj budget lahko spravil skupaj kaksen rabljen HI-FI (zvočnike in ojačevalec, CD predvajalnik) in ne all in one stolp. Za začetek, ti predlagam, da malo pogledaš galerijo HI-FI sistemov uporabnikov, lahko ti pa podam še začetniški link, starejši vodič v HI-FI.
http://www.corrado.si/vodic-hifi.htm
Have a nice Day

Matt
guliwer

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 20:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem prebral in videl da je bilo moje znanje na psu o HI-FI

vedno sem bil skeptičen do rabljenih stvari in še vedno sem...
ali je možno kakor koli sestaviti nov...ne rabi biti ne vem kaj trenutno ker bom kasneje pripravljen odšteti več...vglavnem bi ga imel za poganjane preko računalnika

prosim bi negokda da poda konkretne linke do stari ki bi bile portrebne...se pravi zvočniki+ojačevalink za 300€

hvala obema ker sem spoznal da je moje znanje na psu če me še kaj bo zanimalo bom pa vprašal...

lp
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za 300€ bi dobil ze kar soliden sistem lahko rabljen. Ampak, saj ni panike.. vsi smo kdaj pa kdaj skleptični do česa Smile

Najbolj kvaliteten sistem kar sem ga videl v tem rangu sta bila Yamaha Pianocraft serija, ter nek Philips.

http://www.yamaha-online.de/products.php?lang=e&country=DE&idprod=1416
Tole recimo... Cena v Big Bangu je 349€ + se nekaj procentov lahko dobis za gotovino. To je meni zmaga za ta denar. Dobra stvar je da ima prikljucek za subwoofer, z cimer lahko res zagrmi.
Gre za malo drugacen sistem kot so tisti Las-Vegas Sony/Aiwa sistemi. Zna zaigrati kar umirjeno, ter ne pumpa tako zelo na basih. Meni se zelo dopade..
Podpira predvajanje mp3-jev, ima pa tudi USB vhod kar je dobrodošla stvar za kdaj pa kdaj(za predvajanje iz prenosnih ključkov).

Za 399€ dobis ze malo boljso, Yamaho e-410 ki ima malo več moči, ter ločen CD predvajalnik.

Če si želiš ostati v rangu do 300€.. potem pa ti preostane tole:
http://www.search.philips.com/search/jsp/clickout.jsp?clicklocation=2&type=searchhit&text=mcd708&section=consumer&locale=gb_en&url=http://www.p4c.philips.com/files/m/mcd708_12/mcd708_12_pss_eng.pdf
V Big Bangu za 299.- €

Ali pa:
http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_2008_5875426.html
V sloveniji na internetu za 283.- € + Poštnina.

To so nekako bolj umirjeni sistemi ki nimajo toliko lučk in ne pumpajo na basu. Če pa si želiš tistega, potem pa pojdi v Big Bang in kupi tistega ki je najlepši, zvenijo itak skoraj enako:)

ČE pa se ob odločil za kaj rabljenega, pa se da še kaj več dobit.

lp, matej
Nazaj na vrh
guliwer

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala ti bom še premislil z nakupom saj zdle so počitnice in bom malo delal tako da se zna cenovni rang dvigniti...skratka to je še use v mislih....

Še enkrat ti hvala res prijazen forum sem izvedel veliko o HI-FI

LP
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti kar zvišuj budget, ne bo ti žal Very Happy
Nazaj na vrh
guliwer

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 23:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lej verjamem ti ker sem vidu pr frendu k ma mal samogradnje pa kombinira use živo kakšen zvok je...on je pa itaq čist fuknjen na te zadeve
Nazaj na vrh
Saxofon

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2008 11:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No kot alternativa si pa še vedno lahko ubodeš kak poceni altec lansing ali logitech 2.1 sistem ki ne igra povsem zanič. Seveda mišljeno za pc. Tako boš preživel kak mesec ali več in nabral še tisti drobiž do spodobnejšega predvsem pa hi-fi sistema s katerim boš resnično užival.
Take zvočničke z malim subom dobiš med 22-40 eur brez težav. Kasneje pa jih še vedno lahko podariš mulcu oz kakemu mlademu žlahtniku.
Sam sem bil nekoč presrečen s takim sistemom. Če pa si že okužen s kvalitetnim zvokom potem pa pozabi to varianto.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu