| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Jeronimo
Pridružen/-a: Ned Jun 2010 19:04 Prispevkov: 3 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 27, 2010 19:22 Naslov sporočila: Sistem za večji prostor. |
|
|
Lepo pozdravljeni.
Sem nov na forumu in se oproščam če sem spregledal že kakšno podobno temo.
Rad bi ozvočil 3 velike prostore. Namemba prostorov - fitnes, telovadnica in ostala spremljajoča infrastruktura.
1 - telovadnica - 185 m2 in 30m2 (dva prostora)
2 - fitnes - 175m2, 35m2 in 15m2 (trije prostori)
3 - recepcija - 27m2, lokal 25m2, garderobe 60m2
Objekt je narejen v treh nadstropjih, zato bi vsak nadstropje ozvočil s svojo glasbo.
Predvidevam, da bi lahko vsako nadstropje ozvočil s 6 - 8 zvočniki. Prav tako verjetno ne rabim stereo izhoda temveč mono. Zvočnike bi kupil kakšne JBL (kot jih imajo sedaj v akciji v Big bangu). Par za 120€.
Torej bi v tem primeru (kot sem si zamislil), rabil 3 mono ojačevalce z enim ali dvema line in vhodoma za reciever oz recimo DVD enoto ter 6-8 line out.
Najdaljši kabli bi znašali okoli 25 m v dolžino.
Nikjer ne najdem kakšnih mono ojačevalcev z izhodi. Mi lahko svetujete kje se lahko to kupi? Nekako sem si predstavljal, da bi zadeva izgledala kot aktivna mešalna miza z dovolj močnim ojačevalcem znotraj - s tem bi mi bilo omogočeno, da sam prilagajam jakost za posamezni zvočnik.
Edino v telovadnici bi verjetno kdaj pa kdaj imeli potrebo po kakšnih večjih dB. Vendar ne kot diskoteka.
Bi mi znal mogoče kdo svetovati na koga naj se obrnem? Oz. ali bi bil kdo pripravljen takšne ojačevalce narediti? Oz. ali sploh pravilno razmišljam?
Hvala lepa
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zzan
Pridružen/-a: Sob Jun 2010 11:08 Prispevkov: 12 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Jun 27, 2010 20:16 Naslov sporočila: |
|
|
Hi-Fi zvočniki po mojem niso primerni za tvoje prostore...sploh pa ne iz big banga.
Osebno bi montiral aktivne 2-sistemske fullrange PA zvočnike...
Za tvoje potrebe bi raje poiskal firmo, ki se z tem ukvarja - v Sloveniji je recimo znan mk light&sound, ki prodaja in montira D.A.S. ozvočenja -> http://www.mklight-sound.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jeronimo
|
Objavljeno: Ned Jun 27, 2010 22:37 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala lepa jih bom kontaktiral.
edino bojim se, da imajo takšna specializirana podjetja tudi specialne cene.
Zakaj pa Hi-Fi zvočniki ne bi bili primerni?
LP
J. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12 Prispevkov: 91 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jun 27, 2010 22:56 Naslov sporočila: |
|
|
S tem se ukvarja tudi Digitalija (da boš lahko primerjal cene ). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jun 27, 2010 23:18 Naslov sporočila: |
|
|
Tisti JBLi so namenjeni prav za to kar ti iščeš. Bodo zadostovali. Zakaj pa ne bi šel na stereo? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zzan
|
Objavljeno: Pon Jun 28, 2010 00:17 Naslov sporočila: |
|
|
A slučajno misliš jbl control one zvočnike? Te bojo zadosti kvečjemu za recepcijo.. edino če ne rabiš nekih glasnosti, v vsakem primeru pa od teh zvočnikov ne boš dobil nobenega basa...
Kakorkoli, za tak projekt jaz nebi šel spraševati na forume, kjer ti bo vsak nekaj drugega povedal... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Jun 28, 2010 00:54 Naslov sporočila: |
|
|
(pobrisano.) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jeronimo
|
Objavljeno: Pon Jun 28, 2010 08:04 Naslov sporočila: |
|
|
Pestilence - na stereo ne bi šel ker sta to dva kanala. In ker je prostor širok 11 metrov in visok samo 3 in pol, stereo ne bi odigral vloge ko je uporabnik na robu prostora. Oz. recimo da bi potem lahko poslušal vokal oz kitarski vložek medtem pa ko ostalega ne bi slišal.
zzan - kakšne hude glasnosti v recepciji in fitnesu ne bom imel. Samo v telovadnici med aerobiko. Vem da je za malo denarja malo muzike, vseeno pa nas finančni konstrukt prisili iskati cenejše variante. Mogoče ponovno vse ozvočimo čez par let.
Forumi pa so dobra odskočna deska za nekoga (v tem primeru mene) ki ni vpeljan v določeno zadevo. Trenutno si ustvarjam sliko, ki temelji na mojem znanju - katero pa ni preveč veliko na audio področju. Več kot preberem, več vem.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zzan
|
Objavljeno: Pon Jun 28, 2010 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
Aha.. potem bi bili ti jbli ok, razen za telovadnico - tam bi raje dal stereo aktivno ozvočenje(lahko pa tudi pasivno+ojačevalec, samo ne vidim razloga), recimo Behringer BEH B215 za 500€/par, kar se mi ne zdi drago.. (behringer je kar pridobil na kvaliteti zadnje čase..)..slednji zvočnik ima 15" woofer in baje 126dB peak SPL, kar bi moralo zadostovati
Zraven vzameš še par stojal da jih daš v zrak (drugače bo masa ljudi "umorila" bas, okoli 60-100€...)
Lahko daš pa tudi hi-fi not, ampak v telovadnicah so imeli vedno takšna ozvočenja, mogoče kdaj še kakšen sub zraven... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mac
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19 Prispevkov: 108 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jun 28, 2010 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
Tole že brez suba (začuda) špila bistveno bolje, kot izgleda in je namenjeno prav za lokalčke ipd. : http://www.kling-freitag.biz/51.0.html?&L=1.
Žal je tudi cena višja od omenjene Big bang "bele tehnike", ampak redki so tako bogati, da bi kupovali poceni. Pa pri večjih količinah se itak nikoli ne pogovrjaš o redni ceni... Tudi že omenjeni M&K vedo kje to dobiti... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zzan
|
Objavljeno: Pon Jun 28, 2010 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
100V bi bila še najlažja rešitev, imaš prav.
TUKAJ? so 100V zvočniki od D.A.S-a, pomoje bi to dobro špilalo (razen za telovadnico).. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|