| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
danaj
Pridružen/-a: Ned Feb 2010 16:07 Prispevkov: 3 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 16:21 Naslov sporočila: yamaha a-s 1000 in cd-s 1000 |
|
|
Pozdravljeni,
Sem v fazi nakupa novega hifi sistema. Zanima me, kaj menite o ojačevalcu in cd playerju s 1000 od yamahe. Sam sem ga poslušal in se sliši ok, vendar v big bangu nimajo nobenih zvočnikov, ki bi ustrezali mojemu prostoru (potrebujem bookshele z basom spredaj, saj bodo postavljeni kakih 10cm od stene). Katere zvočnike naj vzamem v poštev (v rangu cca. 1000 eu)?
Poleg omenjenega sistema me zanimajo vaša priporočila glede alternative yamahi. Predviden cenovni okvir naj bo okoli 3000eu za stereo sistem (zvočnik+cd player+zvočniki) brez kablov. Poslušam jazz, klasiko in stari rock. Površina sobe v kateri bo sistem je cca 15 kvadratnih metrov.
Lp, Toni |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
Ena alternativa bi bila tole:
Pioneer A-A6-J integrirani ojačevalnik in PD-D6-J CD/SACD predvajalnik. In če dodaš temu še pripadajoči tuner, dobiš luštkan (vsaj za moj okus) in moderen dizajnerski biser.
...ali pa morda kakšen marantz SA-8003 predvajalnik z ojačevalcem iz istega ranga.
Jaz bi med vsem tem, in tudi mnogimi drugimi kombinacijami (CD + amp. istega proizvajalca), ostal kar pri omenjeni Yamahini kombinaciji, saj po mojem mnenju nudi največ za svoj denar. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist
Nazadnje urejal/a before Ned Feb 07, 2010 18:40; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
danaj
|
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor. Tudi sam sem razmišlal o Marantzu serije 8003 vendar ga do sedaj še nisem uspel slišati. Pred leti, ko sem kupoval svoj prvi sistem in je bilo na tržišču v slo. precej več za videti (in slišati), sedaj pa je vse skupaj bolj revno...Ali lahko prosim še za kak nasvet glede zvočnikov?
lp, T. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 11:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Po mojem mnenju tudi dobiš največ za ta denar od Yamahe.Sem pa sam lastnik Yamahe A-S2000 in sem zelo zadovoljen.Zvok ima bolj trd in ne odgovarja ravno vsem ušesom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi pogledal še B&W + Roksan. (canyon audio, LJ). Imaš pa tam še marantz za slišat, pa Chario. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
danaj
|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 15:32 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
Hvala za nasvete...ponudbo roksana poznam (oglasi) vendar presega moje finančne ovire (cd+amp - slabih 3000 brez zvočnikov)...btw...kaj menite pa o unisonu v kombinaciji z opero...ali je sploh možna primerjava z yamaho (v prid unisona)?
lp, T. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 15:47 Naslov sporočila: |
|
|
| danaj je napisal/a: | Pozdravljeni,
Hvala za nasvete...ponudbo roksana poznam (oglasi) vendar presega moje finančne ovire (cd+amp - slabih 3000 brez zvočnikov)...btw...kaj menite pa o unisonu v kombinaciji z opero...ali je sploh možna primerjava z yamaho (v prid unisona)?
lp, T. |
ni možna.dobre hruške pa gnile jabolke ne gredo skupi.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|