| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
obi
Pridružen/-a: Tor Mar 2010 20:29 Prispevkov: 7 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 10:35 Naslov sporočila: Popravilo zvočnikov |
|
|
Lep pozdrav
Nov sem na foromu pa nekako nisem našel ustrezne teme kjer bi razpravljali o tem.
Torej tema je sledeča. Pred kratkim sem si prilastil par zvočnikov Wharefedale glandale XP2. Seveda jih je bilo potrebno takoj testirati, kjer pa se zadeve zapletejo. Po priklpu prvega je ta igral fenomenalno, ko pa sem priklopil drugega je bilo ob večji glasnosti slišati rahlo brenčanje. Ni kaj orodje v roke pa preverit. Naletim na odlepljeno membrano basa. Vprašanje je sledeče. Ali naj nesem to popravit ali naj popravim sam? Pod vprašanje obema pa je. Komu naj nesem popravit (Ljubljana - okolica). S katerim lepilom in kako naj popravim sam če se odgovor na prvo vpršanje glasi popravi sam.
Še slike
Zvočnik kar tako
Še drugi
Deklaracija na zadnji strani zvočnika
Zvočnik brez prednjega pokrova
In pa kako zgleda odlepljena membrana
Aja pa še eno vprašanje. Finiš zvočnikov je že malo bogi (vidjo se leta uporabe...) S čim jih obnovim, barava, lak, kaj storiti,.... ?
Slike so mestoma slabe, telefon.press.
Nazadnje urejal/a obi Čet Mar 11, 2010 13:03; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 11:12 Naslov sporočila: |
|
|
| To lahko zalepiš sam z lepilom neostik. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 13:18 Naslov sporočila: |
|
|
na tole bi ti bolj detaljno znal odgovorit brat-pinč 76,ampak čist na kratko.
obrusi ohišje z finim šmirglom,dobijo se tudi kvadratne gobice,nato sledi brezbarvni pred lak ,spet brušenje, mogoče je treba postopek ponovit večkrat ,ter končni sijajni lak.najbolje je seveda nanest z ličarsko pištolo-špricanje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
obi
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 13:41 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | na tole bi ti bolj detaljno znal odgovorit brat-pinč 76,ampak čist na kratko.
obrusi ohišje z finim šmirglom,dobijo se tudi kvadratne gobice,nato sledi brezbarvni pred lak ,spet brušenje, mogoče je treba postopek ponovit večkrat ,ter končni sijajni lak.najbolje je seveda nanest z ličarsko pištolo-špricanje. |
Aha kok finim šmirgl papirjem pa granulacija (500,1000 več... ?) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
| obi je napisal/a: | | drago67 je napisal/a: | na tole bi ti bolj detaljno znal odgovorit brat-pinč 76,ampak čist na kratko.
Aha kok finim šmirgl papirjem pa granulacija (500,1000 več... ?) |
manj kot to .ti bo brat kaj več kasneje napisal ,ko bo imel čas.jaz mu ponavadi "zatežim" v delavnici rabim šmirgl za to pa to ,pa mi ga da .potem itak nikoli ne gledam kaka je granulacija.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
odvisno od poškodb in trdote laka , po moje lahko začneš s 120 navzgor..
seveda odvisno koliko časa misliš drgnit
važno je tudi kako debel je furnir.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
obi
|
Objavljeno: Pon Mar 15, 2010 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Evo včeri sem zadevo prebrusu z 1000 šmirglom, potlej sm vzel en čistil in zadevo dobro očitil, sledilo je lakiranje in sicer 3 plasti prozornega laka s sijajem, med posamezno plastjo so bile cca 20 minutne pavze da se je zadevca mal posušila. Sedaj moram čakat cca. 24 ur da se dodobra posuši, potlej bom pa vidu al bo potebno še z polirko spolirat al pa še enkrat špricnit pa pol polirat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Mar 15, 2010 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
Membrane ne priporočam lepljenje z nekim neostikom. Če se že lotiš zadeve tudi z lakiranjem in vsem ostalim, predlagam, da obiščeš recimo:
| Koda: | | http://stores.ebay.com/SPEAKER-WORLD-ONLINE | , pa na to temo "refoam repair speakers" dobiš še veliko drugih zadetkov na netu,
in pogledaš za "Refoam kit" za tvoj zvočnik. Dobiš komplet membran z lepilom... Pa še drago ni, delo pa opravljeno, kot se spodobi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
obi
|
Objavljeno: Pon Mar 15, 2010 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Hmmm ja hvala za odgovor in nasvet bom pogledal. Samo pri meni ni treba refomat zadeve ker je še čisto kul samo odleplo se je od košare. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 07:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Imaš prav, je škoda razdirat in menjavat membrano, če je še dobro ohranjena |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|