| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
klement
Pridružen/-a: Pon Okt 2009 15:15 Prispevkov: 75 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 15:44 Naslov sporočila: squeezebox, problem z postajami v M3U file formatu |
|
|
ravno sem napisal eno vprašanje pa ga ne najdem več. Za vsak slučaj ponavljam.
Enkrat ste mi že uspešno pomagali, zato se spet obračam na vas. Na sqeezeboxu ne morem poslušat radio postaj, ki imajo v "file format-u" zapisano M3U. Postajo mi brez problema najde, jo shranim...a od poslušanja nič. Pri enem ponudniku različnih radijskih kanalov-zvrsti glasbe (npr. 181.fm) mi tako nekatere njihove kanale predvaja brez problema (v file format: MP3 ipd.) druge kanale pa pri istem ponudniku ne morem poslušati (vse tiste, ki imajo pod file format zapisano: M3U) Ker gre istega ponudnika me to malo bega. Kaj se da narediti?
v upanju na čimprejšnjo odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem,
Klement |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klement
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 15:54 Naslov sporočila: squezee box, problem z formatom M3U |
|
|
| nekaj bi še dodal glede formata M3U, ki ga ne morem poslušat na squezeeboxu. Zdi se mi, da mi v Shoutcast radio direktoriju (ko grem zadevo raziskovat na računalnik) poišče vse radio postaje npr. ponudnika 181.fm, ki imajo končnico MP3, ne najde pa mi postaj istega ponudnika 181.fm, ki pa imajo format M3U. Tako niti ne morem do streama, po tej drugi poti? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Mar 04, 2010 10:39 Naslov sporočila: |
|
|
M3U ni glasbena datoteka, temveč čisto navadna tekstualna datoteka, ki jo lahko odpreš recimo z beležnico. V tej datoteki je zapisano samo kam se mora predvajalnik konektati oziroma od kje naj vleče glasbo (recimo iz hard diska, iz točno določenega direktorija, z interneta, mreže,...), dočim streama pa se MP3 ali kakšen drug glasbeni format.
Te "playlist" M3U datoteke pa kakor vsak predvajalnik, normalno razume tudi squeezebox. Evo za probo spodaj M3U povezava do Radia Paradise. Squeezebox z njo dela čisto normalno in to tako bodisi preko mysqueezebox.com, bodisi preko squeezebox serverja. Čisto vseeno.
http://www.radioparadise.com/musiclinks/rp_128.m3u
Zakaj pa določene postaje na 181.fm ne delujejo, pa je lahko več vzrokov. Mogoče so samo trenutno v izpadu, mogoče so ukinjene, mogoče so bile spremenjene povezave do njih, pa v shoutcastu še ni opravljen update povezav,... takšne stvari se pri internetnem radiu dogajajo.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klement
|
Objavljeno: Čet Mar 04, 2010 16:39 Naslov sporočila: |
|
|
V prvi vrsti najlepša hvala za odgovor, preko squezeeboxa poslušam ogromno glasbe, sem pa zelo šibak pri osnovnih bolj"tehničnih vprašanjih.
Vprašal bi še le, kaj konkretno narediti v nastavitvah Sboxa ali v my squeeznetwork.com, ko ti določene postaje noče predvajat, oz ti, ko to radijsko postajo pogledaš v "more info - pod fileformat" piše M3U playlist. V takih primerih mi napreč ni ne špila.
lp
Klement |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Mar 04, 2010 17:37 Naslov sporočila: |
|
|
Daj mi prosim za probo tule prilepi eno takšno M3U povezavo ki pri tebi ne dela, pa se bom malo pošpilal in ti javil.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klement
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Prve tri nedelujoče povezave so neke čudne povezave, saj jih niti Winamp ki je drugače močan predvajalnik internetnega radia noče predvajati. Neumorno javlja Error syncing to stream.
Sem se pa pošpilal z njimi in bom v nadaljevanju napisal kako jih predvajati s squeezeboxom, še prej pa bi rad posredoval koristno informacijo, v kolikor tega še slučajno ne poznaš. Takole:
Na internetni strani http://www.mysqueezebox.com/index/Home si ustvariš svoj račun. Tvoj squeezebox je vedno kadar je samostojno povezan na internet in predvaja internetni radio, dejansko povezan preko te strani. Na tej strani lahko preko interneta direktno upravljaš svojega squeezeboxa z bilo katerega računalnika na svetu (izbiraš radijske postaje, nastavljaš glasnost, direktno shranjuješ postaje v squeezeboxa,...). Če ti squeezeboxa slučajno ukradejo, se ga da tako preko IP-ja locirati ko se spet prvič nekje na svetu poveže v internet. Skratka fula uporabna zadevšna.
Ko kje med surfanjem na netu najdeš kakšno povezavo do dobre internetne radijske postaje, greš na zgornjo mysqueezebox stran in povezavo preprosto prilepiš med favorite. Mysqueezebox.com bo povezavo takoj preveril in če je veljavna oziroma takšnega formata da to squeezebox zna prebaviti, se bo ta takoj znašla v squeezeboxu med favoriti. V kolikor ni, bo javilo da gre za nepodpirajoč format. Na takšen način ne moreš nikoli zgrešiti in bo vedno delovalo 100%.
Spodaj izsek iz mysqueezebox.com. Željeni radijski postaji dodeliš ime, zraven napopaš povezavo do nje in pritisneš add:
Da se vrnem nazaj k tistim trem nedelujočim povezavam za katere tudi mysqueezebox javlja error... te se da poslušati preko squeezebox serverja, torej takrat ko bo squeezebox priklopljen na računalnik. Squeezebox server je inteligenten softver in ta stream prekodira v squeezeboxu razumljiv format in bo delalo normalno.
Greš v squeezebox server in v razdelek Tune in URL vpišeš željene povezave. Ko jih squeezebox tako prične predvajati, pa jih z daljincem shraniš med favorite. To je vse. Izsek:
Lep pozdrav in javi rezultat!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klement
|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 15:29 Naslov sporočila: |
|
|
gram "squeezebox priklopit na računalnik". Izključno sem na "squeezenetwork.com" kar direkt s kablom preko modema. (Imam odprt račun o katerem govoriš, in na SB strani vedno malo presortiram postaje, jih dam po kategorijah, kopiram streame v seznam itd.)
Bom pa z povezovanjem računalnika in SB imel kar nekaj dela. Enkrat sem že probal pa sem očitno napačno vnesel vse zahtevane parametre (DNS, IP itd) pa se pozneje nisem več ukvarjal s tem, ker nikoli ne poslušam nič iz računalnika. No, kot sedaj vidim, je pametno da si enkrat le porihtam povezavo SB in SBcentrom oz. serverjem preko wirelessa.
ena velka hvala za tvojo pripravljenost
Lp,
klement |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 17:16 Naslov sporočila: |
|
|
V zvezi povezovanja skviza z računalnikom... nič lažjega!
Samo ruter nastaviš na DHCP in skviz se bo s Squeezebox serverjem povezal sam, brez kakršnega koli vnašanja bilo česa s tvoje strani. Pol minute in si fertik.
Pazi samo da vmes slučajno ne bo posegal požarni zid (če ga slučajno imaš, v njem označiš da prepušča skozi Squeezebox server).
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klement
|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2010 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
Vse "internetne zadeve" opravim v službi, tako da ima doma računalnik v svoji sobi le hčerka, ki pa je letos maturantka. Prižgan računalnik je zanjo prevelika skušnjava , zato bi se izognil poslušanja SB preko
SB serverja (SB priklopljen na prižgan računalnik).
Morda obstaja kakšna druga zvijača kako prit pri ponudniku http://www.181.fm/ do uporabnega-delujočega streama za SB.
Gre konkretno za kanale: BeBop, Salsa, Classical Jazz npr.
Kakor sem že napisal zadnjič, nekatere kanale 181.fm "lovim" brez problema, teh omenjenih in njim podobne pa ne. Sem pa opazil, da imajo na spletni strani poleg "tune in links (winAmp ipd.)" tudi neke "radio codes"-se da s temi slednjimi kaj pomagat-ne zgledajo mi ravno kot streami...
v glavem, obstaja kaka čarovnija
lp,
klement |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|