Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Integriran ojačevalec z VU metri
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Urban25

Pridružen/-a: Pon Nov 2009 22:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 00:46    Naslov sporočila: Integriran ojačevalec z VU metri Odgovori s citatom

Lep pozdrav.

Najprej naj povem, da sem nov na strani, za katero mi je žal, da je nisem prej našel. Eni tukaj ste res frajerji, eni mate dnar, najači ste samouki, nekaj pa jih je tudi začetnikov kot jaz. No pa vseeno si nisem komaj včeraj kupil prve fršterkerije( meni ljub izraz) , sem menjal že nekaj parov zvočnikov in kakšnih 13 komponent, tudi malo boljše kable in činče sem si že kupil. A vendar vem o teh stvareh zelo zelo malo. Fajn...bom imel kaj za delat:) Rad bi se naučil in spoznal čimveč, ker me glasba spremlja že vse življenje in verjamem da me tudi še naprej bo.

Eeee...zaj pa tema.

Skratka kupujem nov ojačevalec in vas prosim za mnenje.
Posedujem pa http://www.hometheaterhifi.com/volume_11_4/jbl-e90-speakers-12-2004.html

Sedaj imam onkyo receiver ( ga uporablljam le v stereo načinu ) in sem bil do nedavnega z njim zelo zadovoljen, sedaj pa je ostal brez nekaj kanal in izhodov za zvočnike...skratka fertik Wink , čas za novega.

Zanimajo me integrirci Onkyo, Marantz, Accuphase, Sony, Advance acoustic, Vincent pa še kaj. Predvsem so mi všeč ojačevalci z VU metri.
Cenovni okvir okrog 1000€

V naprej hvala.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 07:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"What a difficult job!" - bi rekel naš premier. Laughing

Sedaj pa resno. Torej, glede na cenovni okvir, ki si si ga zadal in glede na to, da danes VU metri niso ravno "in", boš moral iskati predvsem rabljene ojačevalce. Sedaj namreč te najdeš le pri že omenjenih: Accuphase (odpadejo - so pregrešno dragi) in Advance acoustic (tu bi se lahko kaj našlo). Nekoč pa je bilo tega ogromno: Yamaha, Onkyo, Sony, Technics, to so samo nekatere znamke za katere vem, da so imeli tovrstne ojačevalce, predvsem končne stopnje. Torej išči na e-bayu, bolhi, skratka rabljena roba. *Seveda pa je poglavje zase kvaliteta, eni so odlični (Accuphase), drugi pač povprečni (Advance acoustic), tretji slabši (Technics)...

* sklepam na osnovi mnogih prebranih recenzij

Audiohedonist
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 08:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://cgi.ebay.de/Accuphase-E-305-V-Verstaerker_W0QQitemZ290372943981QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker?hash=item439b93806d
Nazaj na vrh
Urban25

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 11:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala zaenkrat

Accuphase je sicer super a, m islim da malo predrag.

Dajte mi svoje mnenje za Onkyo A-9555 ali A-9755

lp
Nazaj na vrh
dzigi

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 12:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Urban, svetujem ti da še malo prišparaš in greš na Accuphase E-211 ali E-212.
Ti ne bo žal na dolgi rok. Tale dva modela dobiš že okrog 1200 eur...je sicer malo čez budget ampak vseeno.

Tule imaš enega:

http://cgi.ebay.de/Accuphase-E211_W0QQitemZ110464190874QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker?hash=item19b82dc99a
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 457 712
Urban25

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vidim da vas je kr nekaj zakovornikov accuphase ojačevalcev.
ja nič ne bom naredil prehitro, bi rad prej slišal nekaj ojačevalcev na svojih zvočnikih. ne bi rad brcnil v temo.

Se kdo priporoča?Smile
hvala
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da je letos spomladi znanec pustil nek Accuphase integrirec v Vklopu, ko je nabavljal staro za novo. Je pa šlo za starejši model, ne vem oznake.

Sicer pa tudi jaz svetujem Accuphase, ta reč dobro igra!

Vili
Nazaj na vrh
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 16:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če bi jaz kupoval še enkrat ojačevalec na VU - metre bi kupil ACCUPHASE definitivno. nasploh pa rabljen, kateri se dobi že za pameten denar.

LP.
Nazaj na vrh
Urban25

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 18:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

še en za accuphase

Kaj pa advance acoustic MPP 206 + MAA 406 ALI PA INTEGRIRC Z D/A konverterjem MAP 305 da II
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Urban25 je napisal/a:
še en za accuphase

Kaj pa advance acoustic MPP 206 + MAA 406 ALI PA INTEGRIRC Z D/A konverterjem MAP 305 da II

Advance Acoustic se sam ne bi taknil s palco... vsaj glede na slišano na MMS (v vseh letih, kar ga že tržijo pri nas).
Nazaj na vrh
Urban25

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja ne!

Butl sem kr iščem pozitivne kritike, ker mi je všeč zadeva.
Najbolj se nagibam k Onkyo a-9555.
Zaj gre receiver vstran tak da bom potreboval ojačevalec in še tuner...in se nekak nagibam k temu, da bi prek mimovrste vzel prej omenjen ojačevalec in pripadajoč tuner.

Sem skoraj 100% da tukaj nebom v temo brcno in bi baje naj pasalo tudi mojim zvočnikom.
Nazaj na vrh
Urban25

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 18:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ja..

http://www.bestaudio.pl/prasa/recenzje/AdvanceAcoustic/AdvanceAcoustic_MPP206_MAA406_HFC_2008.06.pdf
Nazaj na vrh
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Accuphase je HI-END zadeva Onkyo pa ne vem...

LP.
Nazaj na vrh
gwb

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če že greš na izgled - zelo verjetno je (stereo) amp od katerekoli od Japonskih multinacionalk boljša izbira - tudi sama kvaliteta izdelave je skoraj 100% na višjem nivoju. Poglej si še nove modele od Yamahe (tista "retro" serija S1000 in S2000) in pa Pioneerje (z ukrivljeno fronto - ne vem modelov), Denon... Onkyo verjetno konec koncev tudi ni slab.

Za kaj bolj "resnega" pa bodi pripravljen ali veliko plačati ali pa imeti bolj "običajno" izgledajočo komponento in pa dosti nižjo moč (mimogrede - res potrebuješ 150W na 8ohm kot jih imata omenjena ojačevalca???)...
Nazaj na vrh
gwb

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Products/HomeEntertainment/AudioComponents/Hi-FiAudio/ci.SX-A9-J.Kuro?tab=A

Evo ga. Stereo Receiver(!). Ti odpade še tuner...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu