| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Urban25
Pridružen/-a: Pon Nov 2009 22:09 Prispevkov: 31 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 00:46 Naslov sporočila: Integriran ojačevalec z VU metri |
|
|
Lep pozdrav.
Najprej naj povem, da sem nov na strani, za katero mi je žal, da je nisem prej našel. Eni tukaj ste res frajerji, eni mate dnar, najači ste samouki, nekaj pa jih je tudi začetnikov kot jaz. No pa vseeno si nisem komaj včeraj kupil prve fršterkerije( meni ljub izraz) , sem menjal že nekaj parov zvočnikov in kakšnih 13 komponent, tudi malo boljše kable in činče sem si že kupil. A vendar vem o teh stvareh zelo zelo malo. Fajn...bom imel kaj za delat:) Rad bi se naučil in spoznal čimveč, ker me glasba spremlja že vse življenje in verjamem da me tudi še naprej bo.
Eeee...zaj pa tema.
Skratka kupujem nov ojačevalec in vas prosim za mnenje.
Posedujem pa http://www.hometheaterhifi.com/volume_11_4/jbl-e90-speakers-12-2004.html
Sedaj imam onkyo receiver ( ga uporablljam le v stereo načinu ) in sem bil do nedavnega z njim zelo zadovoljen, sedaj pa je ostal brez nekaj kanal in izhodov za zvočnike...skratka fertik , čas za novega.
Zanimajo me integrirci Onkyo, Marantz, Accuphase, Sony, Advance acoustic, Vincent pa še kaj. Predvsem so mi všeč ojačevalci z VU metri.
Cenovni okvir okrog 1000€
V naprej hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 07:47 Naslov sporočila: |
|
|
"What a difficult job!" - bi rekel naš premier.
Sedaj pa resno. Torej, glede na cenovni okvir, ki si si ga zadal in glede na to, da danes VU metri niso ravno "in", boš moral iskati predvsem rabljene ojačevalce. Sedaj namreč te najdeš le pri že omenjenih: Accuphase (odpadejo - so pregrešno dragi) in Advance acoustic (tu bi se lahko kaj našlo). Nekoč pa je bilo tega ogromno: Yamaha, Onkyo, Sony, Technics, to so samo nekatere znamke za katere vem, da so imeli tovrstne ojačevalce, predvsem končne stopnje. Torej išči na e-bayu, bolhi, skratka rabljena roba. *Seveda pa je poglavje zase kvaliteta, eni so odlični (Accuphase), drugi pač povprečni (Advance acoustic), tretji slabši (Technics)...
* sklepam na osnovi mnogih prebranih recenzij _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Urban25
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 11:40 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala zaenkrat
Accuphase je sicer super a, m islim da malo predrag.
Dajte mi svoje mnenje za Onkyo A-9555 ali A-9755
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dzigi
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15 Prispevkov: 101 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040 457 712 |
|
 |
Urban25
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 12:14 Naslov sporočila: |
|
|
vidim da vas je kr nekaj zakovornikov accuphase ojačevalcev.
ja nič ne bom naredil prehitro, bi rad prej slišal nekaj ojačevalcev na svojih zvočnikih. ne bi rad brcnil v temo.
Se kdo priporoča?
hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 13:21 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je letos spomladi znanec pustil nek Accuphase integrirec v Vklopu, ko je nabavljal staro za novo. Je pa šlo za starejši model, ne vem oznake.
Sicer pa tudi jaz svetujem Accuphase, ta reč dobro igra!
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 16:44 Naslov sporočila: |
|
|
Če bi jaz kupoval še enkrat ojačevalec na VU - metre bi kupil ACCUPHASE definitivno. nasploh pa rabljen, kateri se dobi že za pameten denar.
LP. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Urban25
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 18:02 Naslov sporočila: |
|
|
še en za accuphase
Kaj pa advance acoustic MPP 206 + MAA 406 ALI PA INTEGRIRC Z D/A konverterjem MAP 305 da II |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 18:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Urban25 je napisal/a: | še en za accuphase
Kaj pa advance acoustic MPP 206 + MAA 406 ALI PA INTEGRIRC Z D/A konverterjem MAP 305 da II |
Advance Acoustic se sam ne bi taknil s palco... vsaj glede na slišano na MMS (v vseh letih, kar ga že tržijo pri nas). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Urban25
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 18:47 Naslov sporočila: |
|
|
ja ne!
Butl sem kr iščem pozitivne kritike, ker mi je všeč zadeva.
Najbolj se nagibam k Onkyo a-9555.
Zaj gre receiver vstran tak da bom potreboval ojačevalec in še tuner...in se nekak nagibam k temu, da bi prek mimovrste vzel prej omenjen ojačevalec in pripadajoč tuner.
Sem skoraj 100% da tukaj nebom v temo brcno in bi baje naj pasalo tudi mojim zvočnikom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Urban25
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
Accuphase je HI-END zadeva Onkyo pa ne vem...
LP. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 21:55 Naslov sporočila: |
|
|
Če že greš na izgled - zelo verjetno je (stereo) amp od katerekoli od Japonskih multinacionalk boljša izbira - tudi sama kvaliteta izdelave je skoraj 100% na višjem nivoju. Poglej si še nove modele od Yamahe (tista "retro" serija S1000 in S2000) in pa Pioneerje (z ukrivljeno fronto - ne vem modelov), Denon... Onkyo verjetno konec koncev tudi ni slab.
Za kaj bolj "resnega" pa bodi pripravljen ali veliko plačati ali pa imeti bolj "običajno" izgledajočo komponento in pa dosti nižjo moč (mimogrede - res potrebuješ 150W na 8ohm kot jih imata omenjena ojačevalca???)... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|