| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 18:38 Naslov sporočila: MAZDA ECC83, EAT 803s |
|
|
Od prijatelja Tonija sem dobil dve MAZDA ECC83 z zlatimi pini. Odlična lampica, ki pa je malo švoh na visokih. Na netu sem našel MAZDA 12AX7S silver anode. Ima kdo izkušnjo z njo. Cena za par je z dajatvami nekaj čez 400 evrov.
Obenem sem preko Tonija dobil namig od Ajke za EAT 803s. kakšne izkušnje s to lampico.
Trenutno imam za 83jko Phillips SQ. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 19:02 Naslov sporočila: |
|
|
iztok,
s temi nimam izkusenj bi te pa opozoril, da so se v mojem vtl-ju vec kot odlicno obnesle jj electric ecc83s (obstaja tudi ecc803s). jj electric so zelo uravnotezene po celem frekvencnem spektru, najpomembnejse pa je, da niso prav nic obarvane zato izrazito dobro fokusirajo. pravzaprav nimam prav nobenih zamer. aja in dobi se jih pri nas za celih 11,50 evrov kos.
lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 22:14 Naslov sporočila: |
|
|
| zvocnik je napisal/a: | iztok,
s temi nimam izkusenj bi te pa opozoril, da so se v mojem vtl-ju vec kot odlicno obnesle jj electric ecc83s (obstaja tudi ecc803s). jj electric so zelo uravnotezene po celem frekvencnem spektru, najpomembnejse pa je, da niso prav nic obarvane zato izrazito dobro fokusirajo. pravzaprav nimam prav nobenih zamer. aja in dobi se jih pri nas za celih 11,50 evrov kos.
lp |
Boris, večina od teh lamp je že bila pri meni(lastim več kot 10 različnih parov-nekaj še iz časa HL-a: pred,fono, mikrofonski pred.). Mullard, Telefunken Amperex BuggleBoy, Tesla, Sovtek, Sylvania, EI Niš(bile so originalno v Hovlandu!), Phillips SQ, Valvo, TAD ECC83 in 7025 ... Nekaj jih je zelo dobrih, vendar ko vstaviš pravo (na žalost tudi drago) ugotoviš, da so vse obstoječe samo vmesna postaja in zapravljen denar).
Mazdo sem menjal ponoči in ko sem prišel naslednji dan domov in je Tina poslušala glasbo, sem takoj skočil k CDju pogledat, kaj vrti. Glasba mi je bila nova ! Na žalost sem pri več poslušanem materialu ugotovil pomanjkljivosti, ki pa naj bi jih Mazda Silver Anode ne imela( ? ). Hja, lahko pa da ne bo imela tudi udarca Mazde z zlatimi nogicami ... Kdo to ve. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 23:43 Naslov sporočila: |
|
|
iztok,
ei nis, ki jih nekateri kar cenijo so v vtl-ju takole na hitro dale neki zmohten zvok samo kaj hitro si prepoznal precejsnja obarvanja, malo globine, zakrite izvajalce in tako kup pomanjkljivosti napram jj electric. potem general electric, pa rtl in mullard in se kaj se ni moglo primerjati z jj electric. probaj, ce jih se nisi.
lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 11:20 Naslov sporočila: Re: MAZDA ECC83, EAT 803s |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | Od prijatelja Tonija sem dobil dve MAZDA ECC83 z zlatimi pini. Odlična lampica, ki pa je malo švoh na visokih. Na netu sem našel MAZDA 12AX7S silver anode. Ima kdo izkušnjo z njo. Cena za par je z dajatvami nekaj čez 400 evrov.
Obenem sem preko Tonija dobil namig od Ajke za EAT 803s. kakšne izkušnje s to lampico.
Trenutno imam za 83jko Phillips SQ. |
LP
Mazda stari logo silver plate je med najbolj cenjenimi takoj za Telefunkenovo 803 in tudi primerno draga...Izgledat mora takole ...
Zvok ima podoben kot Simensove lampe...To pa je nekje med analitično, malček suho Telefunkenovo in Valvo-Amperex-Philipsovo vendar v pozitivnem smislu ima vsega več na bolj pravi način... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 12:19 Naslov sporočila: |
|
|
Zadnje čase sem se sprehajal po ruskih straneh za lampe in spoznal, da je veliko ruskih NOS lamp kopija tedanjih zahodnih.
V DACu uporabljam E88CC, rusko verzijo RCA in tej lampi ne manjka nič in sploh ne bom omenjal s katerimi sem se igral prej, ker očitno danes ne znajo narest tako masivne triode in stekla kot so to znali nekoč.
Še več. V dveh drugačnih verzijah HL DACa(ena nima Stylos DACa) performanse DACa dvigneta na popolnoma nov nivo.
Verziji z golimi in kromanimi pini istih letnikov zvenita enako odlično..
Popolnoma druga pesem pa nastane, če te iste E88CC dam v lampaški integrirani ojačevalec.
V paru se nekako še najbolje ujamejo z Shuguangi 6N1, če so vse štiri E88CC, zvok ni nič posebnega(kar je vseeno spet zelo odvisno od tega, katere 6L6 ojačevalne uporabim).
Če so te E88CC v DACu, najboljše rezultate v lampašu dobim z kombinacijo ECC88JJ in Philips JAN NOS 6922.
V bistvu imam idealne pogoje za preizkušanje, saj so v DACu in ojačevalcu ECC88 in lahko preizkušam kombinacije in medsebojne vplive istih lamp v dveh različnih komponentah..
Kar je dosti bolj preprosto, kot če bi imel v eni ECC83 in v drugi komponenti ECC88.
Zakaj to deluje tako kot deluje?
Ker ima vsaka lampa svoja popačenja, morajo biti v parih različne, da se čim več teh popačenj izniči.
Tako, da ni pravila katera lampa naj bi zvenela tako ali tako, razen, če ta lampa ni na viru-torej DACu...
Če dam JJ ali Philips na vir DAC, JJ zveni mevžasto, Philips pa malce raskavo v srednjih in šele, ko sta obe v paru v lampašu in ju "poganja" ruska E88CC v DACu, to zveni odlično..
6L6 topologija dovoljuje tudi kombiniranje 6L6 in 5881 ojačevalnih lamp, čeprav naj bi bila razlika v moči 7W med obojimi in naj bi to ne bilo potem uparjeno.
In dejansko taka kombinacija v nekaterih primerih deluje bolje kot 4 komadi 6L6 ali 5881.
Kaj pomeni uparjeno?
Navaden larifari.
Vsak, ki prodaja "uparjene" lampe, jim izmeri samo neke napetosti in napiše, da so te napetosti pri dveh lampah identične.
Seveda pa se vse ostale napetosti in kaj vem kaj še, ne ujemajo in zato tega ne izmeri in še manj napiše..
Standard za meritve uparjenosti lamp namreč sploh ne obstaja niti ni kdajkoli obstajal..
Torej bo neka lampa bo v neki lampaški topologiji z nekimi drugimi lampami in komponentami v kombinaciji zvenela odlično, v vseh drugačnih setupih pa bo zvenela popolnoma povprečno ali celo zanič in šele, ko bo ta lampa na viru, bo pokazala koliko je je res v hlačah... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 14:53 Naslov sporočila: Re: MAZDA ECC83, EAT 803s |
|
|
| ajka je napisal/a: |
Mazda stari logo silver plate je med najbolj cenjenimi takoj za Telefunkenovo 803 in tudi primerno draga...Izgledat mora takole ...
Zvok ima podoben kot Simensove lampe...To pa je nekje med analitično, malček suho Telefunkenovo in Valvo-Amperex-Philipsovo vendar v pozitivnem smislu ima vsega več na bolj pravi način... |
Moja "izbrana" ima še oznako S in je letnik 62-63. S naj bi pomenil še posebno tovarniško selekcijo.
kaj pa EAT 803s. Jo poznaš?
Meni zelo paše Mazdin spodnji in srednji del(tista z zlatimi nožicami), zgoraj pa ji glede na ostale, ki jih imam manjka . Na netu sem zasledil, da ima Mazda silver anode zgornji del odprt kot Telefunken 803, spodaj pa ima malo manj udarca kot Mazda grey plate. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 20:21 Naslov sporočila: Re: MAZDA ECC83, EAT 803s |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | ajka je napisal/a: |
Zvok ima podoben kot Simensove lampe...To pa je nekje med analitično, malček suho Telefunkenovo in Valvo-Amperex-Philipsovo vendar v pozitivnem smislu ima vsega več na bolj pravi način... |
Moja "izbrana" ima še oznako S in je letnik 62-63. S naj bi pomenil še posebno tovarniško selekcijo.
kaj pa EAT 803s. Jo poznaš?
Meni zelo paše Mazdin spodnji in srednji del(tista z zlatimi nožicami), zgoraj pa ji glede na ostale, ki jih imam manjka . Na netu sem zasledil, da ima Mazda silver anode zgornji del odprt kot Telefunken 803, spodaj pa ima malo manj udarca kot Mazda grey plate. |
LP
V svojih sistemih je še nisem slišal ...
Nekateri poznavalci jo hvalijo kot max nevtralno...Romantiki pa je ne marajo, ker nima "duše" ??? _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 09:15 Naslov sporočila: |
|
|
Najbolj "romantična" lampica, ki sem jo slišal na svojem sistemu je bila "Tube Town 7025" (lampo je "zvohal" JAZZZ). Je pa topla z izrazitim tube bloomom, uporaba je bila "nujna" za ženski vokal (Diana Krall, Rebecca Pidgeon ...).
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 11:43 Naslov sporočila: |
|
|
Presežek romantike na neki high end konstrukciji dosežeš z menjavo MKP kondenzatorjev na midih in tweeterjih z ruskimi K-75, K42 PIO, saj ti nimajo tipične "meglice" MKPjev.
Če se jih uporabi v lampašu kot link kondenzatorje, je učinek podoben..
Seveda potem sledi ponovna ocena vseh lamp, ki so pri roki, saj drugačna štima PIO(ki baje zvenijo podobno kot razni stari Jupiter in Jensen, a bolje) paše na drugačne lampe in potem presenečen ugotoviš, da prej okay lampe, ne zvenijo ok in da imaš k sreči lampe, ki so prej igrale povprečno, zdaj pa vrhunsko..
Skratka. Ko dosežeš nek nivo v sistemu, se lahko igraš z njegovim koloritom tudi z menjavo pasivnih komponent, ne samo z menjavo lamp.
Enako se zgodi, ko uporabiš na tweeterjih ali v lampaški komponenti za bypass Vishay Roedersteine 1837(kot to priporoča Tomy Gee).
"Tečnoba", slišne oscilacije visokih tonov izginejo, resolutivnost, prezenca in rafiniranost. kot tudi muzikalična brutalnost glasnejših glasbil na energičnem tranzijentu, se razprostrejo do obzorja.
Zakaj Gee priporoča ravno Vishay 1837, se lahko vsak sam prepriča in preizkusi katerikoli drug bypass kondi, ki še vedno ne bo odstranil oscilacij v visokih kot jih 1837.
Če po uporabi 1837 za bypass ostane še kaj oscilacij na visokih tonih, je vzrok nekje v sistemu.
Brez 1837 bo še tako drag sistem slišno osciliral v visokih tonih, razen če ne bo nekje grobo filtriran, kar sem tudi že imel priliko slišat pri zelo dragi robi in kablih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 11:53 Naslov sporočila: |
|
|
400€ za par ECC83?
W..
T..
F..
Ne vem, če je ravno vredno.
Probaj raje z kakšnimi Mullardi NOS. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 12:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Orpheus999 je napisal/a: | 400€ za par ECC83?
W..
T..
F..
Ne vem, če je ravno vredno.
Probaj raje z kakšnimi Mullardi NOS. |
Sem že probal, pa mi preveč poudarjajo-res pa je, da nimam tistih pravih Mullardov, ki pa tudi stanejo kot Mazde. Od vseh, ki jih imam, mi najbolje igrajo Phillips SQ.
Mazda je prinesla tako spremembo, da tudi 400 evrčkov ni tako drago. Če seštejem, koliko sem dal za ostale lampice, bo Mazda prav poceni. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 12:08 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Presežek romantike na neki high end konstrukciji dosežeš z menjavo MKP kondenzatorjev na midih in tweeterjih z ruskimi K-75, K42 PIO, saj ti nimajo tipične "meglice" MKPjev.
Seveda potem sledi ponovna ocena vseh lamp, ki so pri roki, saj drugačna štima PIO(ki baje zvenijo podobno kot razni stari Jupiter in Jensen, a bolje) paše na drugačne lampe in potem presenečen ugotoviš, da prej okay lampe, ne zvenijo ok in da imaš k sreči lampe, ki so prej igrale povprečno, zdaj pa vrhunsko..
Skratka. Ko dosežeš nek nivo v sistemu, se lahko igraš z njegovim koloritom tudi z menjavo pasivnih komponent, ne samo z menjavo lamp.
Enako se zgodi, ko uporabiš na tweeterjih ali v lampaški komponenti za bypass Vishay Roedersteine 1837(kot to priporoča Tomy Gee).
"Tečnoba", slišne oscilacije visokih tonov izginejo, resolutivnost, prezenca in rafiniranost. kot tudi muzikalična brutalnost glasnejših glasbil na energičnem tranzijentu, se razprostrejo do obzorja.
Zakaj Gee priporoča ravno Vishay 1837, se lahko vsak sam prepriča in preizkusi katerikoli drug bypass kondi, ki še vedno ne bo odstranil oscilacij v visokih kot jih 1837.
Če po uporabi 1837 za bypass ostane še kaj oscilacij na visokih tonih, je vzrok nekje v sistemu.
Brez 1837 bo še tako drag sistem slišno osciliral v visokih tonih, razen če ne bo nekje grobo filtriran, kar sem tudi že imel priliko slišat pri zelo dragi robi in kablih. |
Jaro, brez zamere, lahko se sam g. Gee pred mano na trepalnice postavi, ampak če bom nekoč nabavil zvočnike za 10.000€+ ne bom nikomur dovolil, da pobriše prah z njih, kaj šele, da bi mi šaril po kretnici.
Govorimo o HIEND komponentah in predvidevam, da konstruktor točno ve, zakaj je implementiral določen kondenzator. Pri poceni elektroniki pa se špara, to je jasno in prav zato lahko razni tweaki izboljšajo kakovost.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 12:51 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | Jaro, brez zamere, lahko se sam g. Gee pred mano na trepalnice postavi, ampak če bom nekoč nabavil zvočnike za 10.000€+ ne bom nikomur dovolil, da pobriše prah z njih, kaj šele, da bi mi šaril po kretnici.
Govorimo o HIEND komponentah in predvidevam, da konstruktor točno ve, zakaj je implementiral določen kondenzator. Pri poceni elektroniki pa se špara, to je jasno in prav zato lahko razni tweaki izboljšajo kakovost. |
Sam tudi tako razmišljam. Lahko tudi, da se motim, ampak HIEND komponent se ne dotikam. Kaj pa lampe, boste vprašali ! Ja no, en Hovland težko v vse modele vgradi Telefunken 803 ali Mazdo ali tastare Mullarde. Jih ni na lagerju, pa garancija, pa ... Zato ostane nam nekaj manevrskega prostora.
Jaro, pa bi ti tvikal tudi reciva predojačevalec za 10.000$ (če bi ga imel) ? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | Presežek romantike na neki high end konstrukciji dosežeš z menjavo MKP kondenzatorjev na midih in tweeterjih z ruskimi K-75, K42 PIO, saj ti nimajo tipične "meglice" MKPjev.
Jaro, brez zamere, lahko se sam g. Gee pred mano na trepalnice postavi, ampak če bom nekoč nabavil zvočnike za 10.000€+ ne bom nikomur dovolil, da pobriše prah z njih, kaj šele, da bi mi šaril po kretnici.
Govorimo o HIEND komponentah in predvidevam, da konstruktor točno ve, zakaj je implementiral določen kondenzator. Pri poceni elektroniki pa se špara, to je jasno in prav zato lahko razni tweaki izboljšajo kakovost.
V. | Gre za oscialcije na katerikoli tweeterjih, ki jih niti Mundorf SIO ali katerikoli superdrag kondenzator ne sanira.
Gee veliko uporablja zelo, zelo drage driverje, Thiel in podobno, ki jih najdemo v zelo dragih zvočnikih, tudi za 10 000EU in več..
Oscialcija je pač imuna na ime proizvajalca.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|