Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniki + receiver + cd player

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
BuzzFuzz

Pridružen/-a: Pet Maj 2010 12:21
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 14, 2010 12:44    Naslov sporočila: Zvočniki + receiver + cd player Odgovori s citatom

Pozdravljeni, rad bi kupil zvočnike za predvajanje glasbe ter gledanje filmov v 5.1

Problem nastane ker ne vem kaj naj izberem. Od zvočnikov pričakujem predvsem kvalitetno predvajanje Audio glasbe nato pa filmov. Glasba ostaja prioriteta. Nekdo mi je celo predlagal nakup dveh dobrih stereo zvočnikov in da ta dva zvočnika služita tudi za gledanje filmov. Vse skupaj bom priklopil na sorround receiver ali stereo receiver...ojačevalec. Odvisno od vaših predlogov. Čeprav me malce mede vse skupaj... ojačevalec (da ali ne?) itd... Smile

Vse skupaj bi naj stalo nekje do 500-600 €

Sprednji zvočniki bodo postavljeni na regal ali Montirani na steno, zadnja dva pa na steno. Usmerjeni bodo bolj ali manj na sedežno...seveda če je govora o 5.1 sistemu.

Nazadnje urejal/a BuzzFuzz Ned Maj 23, 2010 23:33; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 14, 2010 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"Nekdo" ti je pametno predlagal - upoštevaj ta predlog.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 14, 2010 13:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če imaš mišljeno za oboje , bi ti pravtako svetoval enako.
Mogoče si kasneje omisliš še dodatni (boljši) ojačevalec za sprednje zvočnike, katerega priklopiš na front out na receiverju. Tako ti reciever služi le kot predojačevalec za sprednji sistem.

Nazadnje urejal/a berni Pet Maj 14, 2010 13:43; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 14, 2010 13:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malo boljše preberite. vse skupaj naj bi stalo 500-600 evrov. Za ta denar lahko dobi le povprečne zvočnike in povprečen av ojačevalec in ne dva. in povprečen av bo tudi dober za nivo stereo če želi vse za 500 eur.

Jaz pa svetujem, kupi stereo ojačevalec z izhodom za SW in 2 solidna zvočnika (rabljena) pa kak aktivni SW in boš imel za 500 eur lahko dobro zadevo.
Nazaj na vrh
BuzzFuzz

Pridružen/-a: Pet Maj 2010 12:21
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 23, 2010 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pravite za:
Marantz receiver SR-5023
in
Marantz player CD-5003

Omenjeni hifi komponenti lahko kupim za ugodno ceno.

In zvočnika:
Mordaunt Short Avant 902i
ali
Q Acoustic 2010

Malce sem skeptičen, varianta mali zvočnik malo muzike. Poslušal bom predvsem Jazz, Nu-Jazz, Jan Garbarek, elektronika....
Prebral sem veliko opisov omenjenih zvočnikov in oboji so zelo hvaljeni. Prevsem Avant 902i.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu