Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nimam ravno dosti pojma kaj kupiti

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ss1234

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:15

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 23:22    Naslov sporočila: Nimam ravno dosti pojma kaj kupiti Odgovori s citatom

No pozdrav vsem sem nov tuki!

No rabim pa namreč ojačevalec in pa ene trosistemske zvočnike. Zdaj ne spoznam se prav dosti na hi-fi zadeve ampak znam pa ceniti dober zvok in ponavadi slišim razlike ko je drugi ne. Zadevo bi pa imel priključeno na računlanik (za dobro zvočno sem že poskrbel) tako da rabim samo ojačevalec. Mi lahko kdo kaj svetuje? Pa fino bi bilo če bi vse ostalo pod 500 evrov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 11:45    Naslov sporočila: Re: Nimam ravno dosti pojma kaj kupiti Odgovori s citatom

ss1234 je napisal/a:
No pozdrav vsem sem nov tuki!

No rabim pa namreč ojačevalec in pa ene trosistemske zvočnike. Zdaj ne spoznam se prav dosti na hi-fi zadeve ampak znam pa ceniti dober zvok in ponavadi slišim razlike ko je drugi ne. Zadevo bi pa imel priključeno na računlanik (za dobro zvočno sem že poskrbel) tako da rabim samo ojačevalec. Mi lahko kdo kaj svetuje? Pa fino bi bilo če bi vse ostalo pod 500 evrov.

Kot sem svetoval sosedu in je prezadovoljen z rezultatom..

Obrni se na Mravlco X in igorja203, če ti lahko izdelata high end Studio SE ojačevalec Mojstra Bora Omege. Wink

Studio SE zvočno sicer svetlobna leta presega zmožnosti katerekoli zvočne karte pod 1K EU, kar pomeni, da boš zadovoljen z njim, tudi, ko boš nekoč vbodel kak zrelejši vir zvoka.

Glede zvočnikov pa brez podatka koliko daleč od ušes in stene jih nameravaš postavit, ne bo šlo.. Wink
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 16:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koliko pa imaš veliko sobo, kakšno glasbo poslušaš?
ss1234

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 00:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Soba ni nevem kaj velika pribl 5x3 m. zvočnike pa bi imel postavljene od sebe približno meter tako kot monitor. Poslušam pa večinoma rock umirjenega in tako neumirjenega pa tudi kar veliko muske k nimajo tako določene zvrsti, pa še kaj se najde. Poslušam edino ne kakšnega res hard metala in podobno.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 12:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za 500€ boš dobil veliko rabljenih stvari, novih malo manj.. ampak bi se dalo. Malo pobrskaj po bolhi. Če nimaš neke predstave, pa ti bomo na forumu že pomagali.

P.S. Hard metal ne obstaja Very Happy
ss1234

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Za 500€ boš dobil veliko rabljenih stvari, novih malo manj.. ampak bi se dalo. Malo pobrskaj po bolhi. Če nimaš neke predstave, pa ti bomo na forumu že pomagali.

P.S. Hard metal ne obstaja Very Happy

No dobro bom pogledal po bolhi. Vem da ne obstaja, ampak jaz ne ločim zvrsti po predallkih ker bi jih bilo veliko preveč in ko sem rekel hard metal sem mislil res take "uaaaaaaaaaaa". Razz
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 27, 2009 09:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ss1234 je napisal/a:
Soba ni nevem kaj velika pribl 5x3 m. zvočnike pa bi imel postavljene od sebe približno meter tako kot monitor. Poslušam pa večinoma rock umirjenega in tako neumirjenega pa tudi kar veliko muske k nimajo tako določene zvrsti, pa še kaj se najde. Poslušam edino ne kakšnega res hard metala in podobno.

V tem primeru je najbolje, da vzameš nearfield studijske monitorje, ki so narejeni za tako postavitev.. Wink

Tile Adami z Air motion transformer tweeterji in Studio SE ojačevalec bi znala biti top end kombinacija.

http://www.bolha.com/oglas383556163/ostali-zvocniki-adam-anf-10
Nazaj na vrh
badger1000

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 12:26
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 27, 2009 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot je že Mestn Pu omenil mi je Mravlica posodil svoj low budget Studio amp, njega je prišel material nekje 150eur. Pravi pa, da od igorja igra much bolje, ker je izbral boljše komponente.
Pa še ta je sicer malo priprt pravi Mravlica, pa vsendar zašpila tko kot se gre.

Zaenkrat mi ne pade na misel, da bi šel kaj drugega kupovati.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu