| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
td01
Pridružen/-a: Pon Sep 2009 14:51 Prispevkov: 5 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 15:33 Naslov sporočila: |
|
|
Na Pioneer bi jaz kar pozabil, to ni to. Yamaha ni slaba, ampak pod serijo 5xx jaz ne bi gledal. Ostaneta ti še Onkyo ter Denon. Nobeden od njih ni slab, le zvenita različno.
Kakšni pa bodo zvočniki? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
td01
|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 15:47 Naslov sporočila: |
|
|
zvočniki...za vaš dober nasvet bom vse skupaj še malo otežil in lahko povem, da niso del nakupa v tej fazi. trenutno je v uporabi nekaj starega od philipsa ampak to bom hitro zamenjal. zato morda nasvet za nekaj kaj bi dobro pasalo skupaj?
kar se pa tiče zvoka lahko morda pomagam s tem, da sem pristaš bolj mehkih zvokov in ne toliko kovinskih, ki jih menda prav yamaha producira.
seveda sem odprt tudi za druge firme/modele v rangu, ki sem ga zgoraj omenil. namig je bil tudi za harman kardon. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 15:51 Naslov sporočila: |
|
|
Harman Kardon je eni osebno še najbližje. Yamaha ni ravno kovinska, je pa kar trda.. a od vseh naštetih še najbolj dinamična (kar je meni sicer plus), ampak kot pravim.. Pod serijo 5xx jaz ne bi gledal.
Za kaj mehkejšega poglej HK ali pa mogoče Denon. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Tor Sep 22, 2009 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
Denon se mi zdi kar dobra zlata sredina. Meni osebno je prevagal, ko sem prehaja iz Sonya. Pri tem sem preizkusil Marantz, HK, Onkyo in Yamaho.
Marantza in HK lahko slišiš v kakem BigBangu, Denona pa recimo v trgovini Od A do Ž v Interspar Vič v Ljubljani. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Indic
Pridružen/-a: Ned Avg 2008 23:20 Prispevkov: 29 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Sep 22, 2009 20:26 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej lep pozdrav vsem. Kar se tiče Av receiverjev bi ti takoj odsvetoval Pioneerja in Sony-a. Ostali, ki so bili omenjeni, so dobri, a vsak na svoj način. Jaz imam doma Yamaho rx-v 559 (dobri dve leti star model), kupil sem jo v BB, takratna cena je bila 85000 sit. Nima hdmi, ampak je med močnejšimi in se strinjam s Pastilencem, da so Yamahe pod modelom 5xx slabe. Zato je bolje, če daš malo več denarja, poglej tudi za rabljenimi, saj lahko dobiš zelo dobre Yamahe. Priporočam ti Yamaho, če jo boš rabil pretežno za kino efekte, potem je sigurno dober nakup, zaradi dinamike. Pa tudi design je kar lep, lahko boš izbiral med različnimi barvami. Zraven Yamahe bi pasali JBL zvočniki. Malo posrfej po netu in sigurno boš našel kaj uporabnega. _________________ Malo denarja, malo muske |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Goran_82
Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35 Prispevkov: 79 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: Tor Sep 22, 2009 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Denon receiverje se da slišat tudi v nekaterih BigBangih (LJ Mega, Celje, MB Europark...). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
td01
|
Objavljeno: Sre Sep 23, 2009 15:28 Naslov sporočila: |
|
|
najprej hvala za vaše napotke. izborni krog se že manjša, kar je vzpodbudno. me pa vseeno še zanima, če znotraj iste firme primerjamo...
1. Onkyo 507 in 607?
2. Denon 1610 in 1910?
- je kakšna razlika v perfomancu ali gre le za skok iz 5.1 v 7.1 sistem?
- in samo zaradi praktičnosti ... se pri teh modelih (pri TVju) zvok prenaša istočasno prek HMDIja ali je potreben dodaten kabel?
pripravljen sem namreč iti model višje kot sem sprva navedel v mojem prvem postu, vendar le, če s tem prodobim na kvaliteti. me pa ob vsem še vedno vleče na stran HK (model 155), za katerega vas kar nekaj navija. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
td01
|
Objavljeno: Pet Okt 09, 2009 12:53 Naslov sporočila: |
|
|
bi imel kdo še kak uporabniški komentar na zadnja vprašanja?
hvala.t. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2009 00:21 Naslov sporočila: |
|
|
Denon 1910 sploh nima kaj dosti več kort 1610. Stara 1609 je bila precej slabše opremljena kot 1909, sedaj pa razen dodatnih dveh kanalov za 7.1, ali bi-amping ali multi zone, zgleda da med 16xx in 19xx res ni ostalih večjih razlik. Onkya ne poznam dobro, vendar je sigurno pri glasbi slabši kot Denon ali Yamaha.
Svetoval bi ti tudi Yamaho 765, katero sem pred dnevi poslušal v BB.
Sploh ne zveni slabo, precej mehkeje, kot prejšnje generacije. Očitno je tudi Yamaha začela tjunat zvok bolj za glasbo in ne samo za filme...
Poleg tega pa je lepše izdelana - ima aluminjast front panel in ne cenenega plastičnega kot Denon.
Sicer pa lahko oba in Harmana primerjaš v Big Bangih.
Kar se pa tiče Harmana 155 - po funkcijah je to čisto navaden osnovni 5.1 receiver brez podpore za HD audio. Najbolj smiselno je vzeti AVR 255, ki je cca 120€ dražji ampak ima že vse novotarije, ki jih boš rabil v prihodnosti (ko boš kupil BD player..). Tudi jaz navijam zanj, ker sem sam imel na izposoji AVR 355 (podobna stvar kot 255) in je zvenel briljatno - polno, toplo, prijetno - čisto po mojem okusu.
Kakšne pa imaš zvočnike ???
Za TV zvok pa potrebuješ poseben kabel, saj HDMI zaenkrat ne omogoča povratnega audio signala iz TV-ja. (čeprav bodo sedaj za novo HDMI 1.4 specifikacijo spravili tudi to noter - vendar bodo takšne naprave na voljo verjetno šele drugo leto - GROZA če vprašate mene, še ethernet pride po novem not, to sploh ne bo nobenih motenj in interferenc, ne....)
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2009 08:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Onkya ne poznam dobro, vendar je sigurno pri glasbi slabši kot Denon ali Yamaha. |
To pomeni, da je za sprobat.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2009 17:31 Naslov sporočila: |
|
|
| frodo je napisal/a: | ...
Poleg tega pa je lepše izdelana - ima aluminjast front panel in ne cenenega plastičnega kot Denon.
|
O kakšnem plastičnem front panelu na Denonu pa je govora??? Ne spomnim se, da bi Denon sploh kdaj delal plastične front panele na receiverjih. Moj 1906 ima lep aluminjast front panel in ne verjamem, da je sedaj na 1910 plastični.
Splača se probat vse od naštetega. Jaz recimo sem, ko sem kupoval pred 4 leti in mi je Denon najbolj ugajal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2009 21:48 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ima 1906 še alu panel, ampak 1909 in 1910, še 2310 serija ima plastični front panel...
Pojdi v preverit, če ne verjameš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 07:53 Naslov sporočila: |
|
|
| frodo je napisal/a: | Mogoče ima 1906 še alu panel, ampak 1909 in 1910, še 2310 serija ima plastični front panel...
Pojdi v preverit, če ne verjameš. |
To pa je šparanje. Res, v živo sem jih sicer videl in slišalampak mi ni padlo na pamet, da preverim surovino front panela. Je pa res, da kljub plastičnem panelu še vedno igrajo dobro  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 23:40 Naslov sporočila: |
|
|
So toliko vložili v vse te nove dekoderje, procesorje, upscalerje ipd.,
da ni več ostalo cekinov za alu front panel...
No, bitno je, da zvenijo OK.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|