Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Priključitev equalizerja na Sony receiver
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tt11be

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 22:47
Kraj: lJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 18:11    Naslov sporočila: Priključitev equalizerja na Sony receiver Odgovori s citatom

Živjo moj sistem sem začel nadgrajevati, in kupil sem Sony seq 411 equalizer. Samo zdej se je pojavil problem , ker ga ne znam pravilno priklopit. Zdaj spekter analizator sicer deluje (stolpci) , vendar ko premaknem potenciometre gor dol ni nobenega učinka. Prosil bi vas ,da mi nekdo razloži kako se eq priklopi na Sony str de 695. Sam sem začetnik in se nespoznam kaj dosti na priklope komponent. Navodil pa zraven nisem dobil , ker jih prodajalec ni imel.

Hvala za odgovore
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponavadi se equalizer priklopi med izvor zvoka in ojačevalec, ali med predojačevalec in končno stopnjo...

Kot vem pri tvojem receiverju ni ločene pred in končne stopnje... Lahko ga povežeš tako, da daš line out na equalizerju na aux od receiverja... Na line in equalizerja pa priklopiš out izhod komponente...

Ne vem, če obstaja še kaka druga možnost za priklop... Naj pove še kdo drug...
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Equaliser priključiš med vir(CD predvajalnik, ali karkoli že imaš), ter ojačevalec/reciever.

Equaliser pa v večini primerov ni nadgradnja, ampak stanje lahko še poslabša Smile

@Vinylfan: Mislim da ta reciever nima možnosti priklopa med predojačevalcem, ali končno stopnjo.. oz. karkoli podobnega.

Nazadnje urejal/a Pestilence. Sob Dec 12, 2009 18:26; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Vinylfan

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

P.S. Ampak kaj pa te je vodilo k nakupu equalizer-ja?

Navodila pa poišči na internetu, so sigurno kje dostopna... Boš lažje našel še kakšen odgovor...
Nazaj na vrh
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 18:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko ga priklopiš na Tape. Na izhode in vhode, vse 4 kable, enako kot kasetofon. Če boš poslušal vir zvoka samo prek selektorja za ostale vhode, boš dobli neekvaliziran signal. Če pa boš pritisnil Tape monitor pa boš imel signal pognan še skozi ekvilajzer.
Nazaj na vrh
Tt11be

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Vinylfan in Pestilence. za hiter odgovor , mi je zelo pomagalo , tako ,da zdaj eq deluje. Prej je bil priklop izveden narobe. Vinylfan k nakupu equalizerja me je gnalo to , da ima receiver zelo zaprt , sicer zelo všečen in poslušljiv zvok , in ,da neda od sebe nobenga basa . Zdaj se je stanje občutno izboljšalo. Visoki toni so bolj slišni sredni in bas. Vsem hvala ker ste mi pomagali rešit zadevo . Drugače pa sem z receiverjem zelo zadovoljen , ima odločen in natančen zvok . Priklopil pasem na način izvor zvoka v equalizer( in) , in na out izhod , kjer je equalizer povezan na receiver.
Nazaj na vrh
Tt11be

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 18:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad hvala
Nazaj na vrh
Vinylfan

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Tt11be,

bodi zelo pozoren... ker uporaba equalizer-ja lahko tako kot uporaba tonskih kontrol poškoduje zvočnike ob večjih glasnostih...
Nazaj na vrh
Vinylfan

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 19:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad je napisal/a:
Če pa boš pritisnil Tape monitor pa boš imel signal pognan še skozi ekvilajzer.

Če sem prav opazil, tale receiver nima Tape monitor funkcije...

@Tt11be, še eno vprašanje zate... ali si prej poskušal uporabiti funkcijo "EQ" na receiverju? So zvočnik zvezani prav: + signal na + in - (minus) na -?
Nazaj na vrh
Tt11be

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 19:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan hvala bom pozoren .
Nazaj na vrh
Tt11be

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 19:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan , vse sem že poskusil ,toda za man . Brez eq ima zaprt zvok in nima basov, tudi če dam nastavitve bass in treble na +10 . Zvočniki so priklopljeni pravilno ,. Sicer imam pa še zmeraj na receiver priklopljene od stolpa zvočnike. Upam ,da se bo kasneje z zamenjavo zvočnikov ta problem rešljiv. Drugače se mi je zdelo že sumljivo , ko sem se pogovarjal z trgovcem ,ko mi je rekel ,če imam mešalno mizo ,ali če sem dj. Verjetno je elektronika za kontrolo basa in visokih tonov v okvari? . V vsakem primeru bo treba nest na servis. Ker izboljkšanje je , pri visokih tonih, pri basu ,pa žal tudi equalizer ne pripomore veliko , sicer je zelo majhna razlika pri moči bas a.
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj, če bi napisal model receiverja in zvočnikov. Če je receiver nizko-cenovnega ranga in "plastični" zvočniki, potem to ni najbolj poslušljiva kombinacija.
Ampak da moraš obrniti na +10, pa še vedno ni efekta? Surprised
Nazaj na vrh
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... kaj pa če izklopiš tone defeat na ojačevalcu?
Nazaj na vrh
Tt11be

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 21:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic , mislim ,da je to povezano z zvočniki , pa sej ne ,da ni efekta, zvok se spremeni naprimer treble mi odpre zvok , razlika je slišna , enako je pri basu . Stolpa nimam več . Za zvočniki pa ni nalepke , tako ,da so eni Sony zvočniki . Sicer pa sem o tem problemu že govroil. In forumaši so mi svetovali nove zvočnike, kar je tudi pravilno. Basa pa naj nebi bilo kolikor sem razbral iz prejšne teme zaradi zvočnikov. Drugače pa kontrola bass , treble deluje ,, in je mogoče vse skupaj manj izrazito zaradi zvočnikov. Aja zvočniki pa so hm uglavnem v enem ohišju , ki je leseno ni iz plastike ,sta dva približno 10 cm do 11 cm velka zvočnika . Drugače sta zvočnika kar kakovostna , samo basa ni, verjetno zaradi impadance 6 ohm . Se je pa zvok z equalizerjem res zelo popravil ,med drugim tudi bas. Samo zvočniki niso zaenkrat vplanu , bodo prišli kasneje . In receiver je me je zelo presenetil , je zame zvokovno odličen . Spada pa ja hm no tam v recimo vstopni razred . Oznaka pa je Sony str de 695 .
Nazaj na vrh
Tt11be

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 21:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
... kaj pa če izklopiš tone defeat na ojačevalcu?

To pa nevem ,če sploh ima to funkcijo . Vsaj v meniju jo nisem zasledil.

Hvala vsem , ki se trudite ,da bi prišli zadevi do dna.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu