Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

nabava cdp do 800 eur
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tom33

Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26
Kraj: KAMNIK

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 19:43    Naslov sporočila: nabava cdp do 800 eur Odgovori s citatom

Zdravo! Malo lena tema, vendar vseeno. Po dolgih letih poslušanja cdp sony 333 esprit serije iščem cd predvajalnik za omenjeni znesek, ki bi mi prinesel nasmeh na obraz. Ker cdp ji niso trenutno nekaj hudo v modi vas prosim za kakšen nasvet, odprto debato. Oziram se za rego, unison unico, kitajskim lampaškim cdp jem ali kaj drugega. Rabim samo za orig. CD je in CD-r je Kaj menite. Ojačevalec Rotel 980 bx, ozvočenje Dali Evidence 470. Hvala že vnaprej!!!!!!!!!!
lp tom
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041644562
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 19:55    Naslov sporočila: Re: nabava cdp do 800 eur Odgovori s citatom

tom33 je napisal/a:
Zdravo! Malo lena tema, vendar vseeno. Po dolgih letih poslušanja cdp sony 333 esprit serije iščem cd predvajalnik za omenjeni znesek, ki bi mi prinesel nasmeh na obraz. Ker cdp ji niso trenutno nekaj hudo v modi vas prosim za kakšen nasvet, odprto debato. Oziram se za rego, unison unico, kitajskim lampaškim cdp jem ali kaj drugega. Rabim samo za orig. CD je in CD-r je Kaj menite. Ojačevalec Rotel 980 bx, ozvočenje Dali Evidence 470. Hvala že vnaprej!!!!!!!!!!
lp tom

vprašaj uporabnika senco .ima predelanega kitajca .kolikor ga poznam (njegov glasbeni okus) mora bit zadeva ok.

fantje kitajci za svoj keš ponujajo veliko,nato pa še malo "nafrizirate zadevo " in dobite good sound za pameten keš. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti Esprit bere cdr? Koliko bi hotel zanj?
Nazaj na vrh
drago67

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

moj es 228 včasih bere cdr ,včasih ne.je pa res da imajo sonyi višje es serije zvok kot ga ima malo kateri cdp še danes.pri rabljenih sony es serije bodite pozorni na branje cd jev.če vam bo crknil laser ste ga nasrkali.ker se nekaterih laserjev ne dobi ali so pa tako dragi da se popravilo ne izplača. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
tom33

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 20:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sony 333 es mi bere vse cdje in cd-r je. prepoceni je, tako, da ni naprodaj. Na e bayu jih je na kile! Fora je v tem, da sem se ga malo naveličal in iščem malo bolj muzikalično in detajlno zadevo. Seveda pa še ne vem, če bom in koliko bolj bo igralo z drugim. Kaj vi kaj uporabljate (cdp)v z mojim primerljivim sistemom???
Nazaj na vrh
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Yamaha cd S1000
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi, če bi bil na tvojem mestu najverjetneje izbral

Pioneer PD-D9MK2-K :

Sicer je cena "en malček" nad tvojim predvidenim buđetom, in sicer 900 eurov, a gotovo se ga da dobiti tudi ceneje. Že prva verzija tega predvajalnika je bila odlično sprejeta, MK2 verzija pa se razlikuje od predhodne po še čvrstejši konstrukciji ohišja, prednja stran je kovinska (prej je bila plastična), pa tudi po estetski plati je ta stvar lepša saj ima moder displej in daljinec je zelo luksuznega izgleda, prej je bil prav grde oblike in cenenega izgleda. V notranjosti se nahajata dva napajalna transformatorja R-core, najnovejši DAC čipi Wolfson...sicer pa več o tem na: http://www.pioneer.eu/eur/landing/products/Stereo_Components/sacd.html

V ožji izbor bi prišli še:
Yamaha CD-S1000
Marantz SA 8003 in SA 7003
Denon DCD 1500AE

Vsi ti našteti so tudi stereo SACD predvajalniki in so tudi na zgornjem robu cenovnega limita. Seveda ne kupuj mačka v žaklju, ampak se prej prepričaj na lastne oči, oziroma ušesa če ti komponenta ustreza kar se zvoka tiče. V tehničnem pogledu pa so to tako ali tako prezhibne naprave renomiranih proizvajalcev.
Ampak ta Pioneer, ta je pa prava zverina Cool !

Audiohedonist
Nazaj na vrh
tom33

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali ima kdo iskušnje z Rega apollo?
Kako je to s temi novimi multiplejerji?
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imel sem Rego Planet 2000 (oz. 2003), predhodnik Apolla.
Super CD player, izredno muzikaličen - bi rekel, da to, kar iščeš.

Glede na to, da je Apollo iz iste "štale" vendar boljši (nisem ga sicer slišal, ampak tudi nisem še zasledil nasprotnega mnenja), nimaš kaj zgrešiti. Za 600 EUR (oz. mogoče malenkost čez) bi znal najti tudi rabljenega Apollo 35th Anniversary LE, ki naj bi bil zvočno že bližje Saturnu.

Multiplayerji... pri SACDju je tako ali tako omejen izbor glasbenega materiala - večinoma klasika (kar, če me spomin ne vara, ne poslušaš). Poleg tega so pregovorno počasnejši, kar se tiče branja CDjev. Sedaj, ali te to moti ali ne, je odvisno od posameznika. Pa še tisto - "a Jack of all trades..."
Nazaj na vrh
tom33

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala GWB, tvoj Rotel pa še vedno melje naprej! multidekoder mašine mi ne potegnejo. Iščem minimalizem, pa da se bo slišalo-muzikaličnost, detajli!. Vem pa, da je tale cenoven rang ne tič ne miš. na čem pa se tvoji ploščki sedaj vrtijo??
lp tom
Nazaj na vrh
drago67

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 23:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tom33 je napisal/a:
Sony 333 es mi bere vse cdje in cd-r je. prepoceni je, tako, da ni naprodaj. Na e bayu jih je na kile! Fora je v tem, da sem se ga malo naveličal in iščem malo bolj muzikalično in detajlno zadevo. Seveda pa še ne vem, če bom in koliko bolj bo igralo z drugim. Kaj vi kaj uporabljate (cdp)v z mojim primerljivim sistemom???

jaz uporabljam predelane cdp na lampo ecc83 ali 82 ,več komadov sony ali technics. muzikaličnost ,hmmm ...širok pojem, ja detajlov je pa veliko . Wink
sploh se ujame lampaš -integrirec z lampašem cdp. Wink še eni posrečeni srebrni kablčki povsod in eni diy zvočniki,pa sem čist happy .zaenkrat. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
mišolin

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2009 23:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ti še zmeraj bere dobro vse cdje.... ne bi poskusil rajši dokupit samo kak DAC?
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2009 09:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za navedeno ceno se po moje splača poslušati navedenega Marantza 8300 SA, in Pioneerja, če boš v prihodnje kupoval tudi SACD
Meni Yamaha 2000 ni "sedla", ni pa rečeno, da tebi zvok Yamaha ne bo všeč.

Vsekakor bi jaz, če bi iskal samo CD varianto, poleg navedenega preizkusil tudi Rego, Naima ali Musical Fidelity. Osnovni modeli so nekje v tvojem cenovnem razredu.
civo666

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 20:36

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2009 13:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz dam svoj glas Naimu.
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2009 15:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na svojem sistemu sem imel priključenih nekaj CD-jev - Marantz SA7001, Naim 5i, Rotel serije 10, Yamaho CD-player in CD-exchanger, en Teac, in moj sedanji CD player - Tonewin CD-22, kateri je med temi absolutni zmagovalec.

CD-22 mi je na testiranje posodil Matej (Kalimero) in pred testiranjem nisem imel kakšnega posebnega namena menjati CD, vendar ko sem ga priključil me je zadeva tako prevzela, da sem po hitrem postopku opravil menjavo.
Kasneje sem ga tudi nadgradil z Jantzen Superior-Z kondenzatorji, vendar sem obenem opravil tudi menjavo - modifikacijo v ojačevalcu, tako da razlike samo na CD-playerju ne morem komentirati, vendar modifikacije obeh komponent pa so prinesle kar nekaj sprememb v kvaliteto zvoka!

Pa da še naredim lestvico CD-playerjev glede na moje mnenje:
1. Tonewin CD-22 (daleč pred ostalimi),
2. Marantz SA7001 (razlika napram Naim-u več kot očitna),
3. Naim 5i,
4. Rotel serije 10,
.....
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu