| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Tobago
Pridružen/-a: Pet Nov 2009 13:34 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 06, 2009 14:00 Naslov sporočila: Multiroom sistem |
|
|
Živjo!
Glede na to, da je to moj prvi post (zagotovo pa ne zadnji), mi dovolite, da se predstavim; sem 29 let star glasbeno/filmski navdušenec, ki je do sedaj že marsikater € še prej pa tolar namenil za kvalitetno poslušanje muzike, sem že nekaj časa le prebiratelj tega foruma, marsikaj sem na njem zanimivega izvedel, naredil sam, ...sedaj pa me čaka en resnično velik izziv. Ne vem, če ni ta del foruma namenjen bolj manjšim zadevam, kot izgradnji celotnega sistema, admin, če je potrebno, prosim premakni temo...upam pa, da mi bo kdo od vas mojstov znal kaj svetovati kako naj se lotim zadeve.
Zadeva je sledeča, svojo novo nepremičnino bi želel opremiti z multiroom sistemom audia in videa. Malce sem na to temo že posurfal in ugotovil, da je za audio zadeva malce bolj enostavna, kot za video. logično, pač video potrebuje dovolj masiven pretok podatkov, da je slika zares kvalitetna, sploh če govorimo o HD formatu filmov.
Kar se tiče audia, sem našel sistem sonos BU130, res sexy zadeva, ter squeezebox od logitech-a, vendar se mi zdi, da tu ni primerjve, kar sem sam našel na netu, je sonos veliko bolj uporaben (correct me if i'm wrong)...samo ni mi čisto jasno, če bi recimo, želel imet po hiši nekaj con (dnevna, klubska, spalnica, kopalnica in zunanjost), bi potem v vsaki sobi potreboval še en amp? Kakšno je tu vaše mnenje o vgradnih zvočnikih?
Hkrati pa bi želel imet en server, od koder bi poganjal vse filme, kamor bi snemal oddaje, TV bi tako ali tako bil le v dveh sobah, dnevna in klubska sobica, z možnostjo zunanje namestitve
Skratka, vse to bi izvedel, nekaj načinov imam v glavi, vendar bi želel mogoče kakšen nasvet od nekoga, ki je to že počel, s kakšnimi težavami se je soočal.
Hvala zaenkrat, če ima kdo kakšno idejo, please let me know
Lp, -d |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|