Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Philips CD304 mk1

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ledlenser

Pridružen/-a: Sob Dec 2009 21:30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2011 17:55    Naslov sporočila: Philips CD304 mk1 Odgovori s citatom

Kakšno je vaše mnenje o tem CD playerju, sicer je star samo sedaj ga malo poslušam in je zvok za moj okus boljši kot na Technics SL-P377A.
Kaj je boljše Philips CD304 mk1 vs. Technics SL-P377A?
Priklopljen je na receiver Marantz SR5002 zvočniki Dali Concept.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2011 20:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Phillips 304 je odličen CD player za svoje čase ! Poznam 304 in 304 MKII !
Edina razlika je da 304 MK II ima digatalen izhod in dela lahko kot fransport.
Transport je CDM 1, in je najboljši ! DAC je stari dobri TDA1541 chip.
Teško bi sodil ali je Technics SL-P377A boljši. Treba poslušat in se odločit.
Poglej :
http://www.lampizator.eu/lampizator/REFERENCES/Philips%20Cd-304%20MK-II/Philips%20cd304.html
Ledlenser

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2011 20:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo

Hvala za tvoj odgovor in link.

Zvok je za moja ušesa izjemo lep, poln. Itak pa moj celoten sistem ni nek HI-FI za glasbo, receiver je povprečen receiver predvsem za filme, za glasbo ni najboljši, zvočniki pa so najcenejša serija od dalija,... Pri Technics mi nekaj "manjka" mislim, da bo začel uporabljati kar Philipsa čeprav mi dizajn ni všeč. Mi je pa všeč zvok in pa, da je celoten predal za CD kovinski. Manjka mi edino daljinec, če ima slučajno kdo za prodat, ga kupim.
Nazaj na vrh
markoni

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2011 22:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni zakaj !
Po pravici povedano je Phillips CD 304 vrhunski player. Kot si prebral inma veliki potencijall. Da se predelat v zelo dober CD Player. Čip DAC je ikona dobrega zvoka. Lepota ja ni nevem kaj, je že prestar da bi se kosal z ........ Toda kvaliteta izdelave je vrhunska in danes tega ni več.
Za remote in za cene rabljenih poglej:

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=philips+cd304*&_sacat=0&LH_LocatedIn=0&_sop=12&_dmd=1&_odkw=phillips+cd304*&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Ako ti neodpre, skopiraj cel link pol pa bo !!!
Ledlenser

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2011 22:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo

Vidim, da ima kar lepo ceno CD304, tudi daljinec ni med cenejšimi

Trenutno imam na receiver priklopljen Philips CD304, Technics SL-P377A in Pioneer PD-Z72T (nek dvojni CD Player, zvok mi ni všeč). Zame ima najlepši zvok Philips in bom Technicsa in Pioneerja kar odklopil,.. Sicer se že po mojih postih vidi, da se ne spoznam najbolje na HI-FI, kvaliteto komponente ocenjujem povsem lajično. To mi je bolj hobi, ko pridem domov, rad malo poslušam glasbo. Ponavadi je tudi že ura taka (živim v bloku), da moram poslušati na slušalke Schennheiser HD555.
Nazaj na vrh
markoni

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2011 23:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja žal je to resnica ! Stare dobre komponente, rariteti držijo ceno. Daljinc je pa še bolj problematičen kot posamezan. Zato tudi napihnejo ceno.

Sicer se že po mojih postih vidi, da se ne spoznam najbolje na HI-FI, kvaliteto komponente ocenjujem povsem lajično.

To pa je čist narobe razmišljanje. Komponente ocanjuješ poslušanjem. Prav tako kot si se odločil za Philipsa a ne za ostale CD Player-je. To je prava in edina pot.
Ledlenser

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 13, 2011 11:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Player mi je vedno bolj všeč (zvok). Sem pa glihkar ugotovil, da ga lahko upravljam z daljincem od Receiverja (RC5001SR remote) Smile
Nazaj na vrh
markoni

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 13, 2011 12:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super,
Odlično to me veseli. Potem se lahko z mal denarja igraš. Sprobaš boljše povezovalne kable in bo Philips pokazal še več. Potencijala ima še pa še.
Počas pa boš že v audiofilskih vodah. Drugač samo poslušat !!!
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 16, 2011 16:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako je _ poslušat in potem spraševat.

Ob tej priliki bom izrekel nekaj misli:
- kupujemo zase in za svoja ušesa. To, da smo laiki nam ne sme biti ovira.
Ne pristajam na to da kupim nekaj, ker je ON rekel da je to dobro. Če je rekel bom sprobal, ne pa slepo sledil.
Tudi dolgoletni avdiofili imamo dileme in kolebamo med kompromisi...Rad bi imel vse, a vsega se ne da.
Ugotavljam da je koncept harema zelo priročen. Ne veš izbrati med dvemi aparaturami ? Kupi obe..
Na koncu pristaneš z lampaši, tranzistorji, dipoli, trobljami...ali pa en dan vse odrežeš in kupiš nekaj v stilu Bang & Olufsen ali pa Bose..
Tudi dobro - samo da poslušaš in uživaš v glasbi.

PS: tisto z Bangom se je zgodilo lastniku hifi trgovine Radio Resetti v Trstu
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu