| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Maj 26, 2009 19:57 Naslov sporočila: Usher X-929 |
|
|
Set Klipschov(glavni, center in woofer)je zapustil moj sistem hišnega kina, za približno enak denar pa sem dobil par zvočnikov Usher X-929.Čeprav sem bil s Klipschi prav zadovoljen(še vedno trdim, da so več kot vredni svojega denarja), pa se s temi ne morejo povsem primerjati.Klipschi imajo sicer neverjetno dinamiko in res tudi zelo dobre base, vse ostalo pa govori za Usherje.Predvsem je odlična reprodukcija srednjetonskega spektra, globina in detajlnost zvočne slike.Glede na velikost nizko-srednjetoncev je presenetljiva tudi kvaliteta basov, tako da kar verjamem podatku o 29Hz-3dB.
Naravnost navdušuje pa kakovost izdelave, ki močno spominja na Sonus Faber.S podstavki vred tako zvočnik tehta skoraj 60kg, čeprav v širino delujejo precej "šlank".Cena v USA je bila cca 2400USD, v Evropi pa približno toliko EUR.V redkih testih ocenjujejo, da bi stali vsaj dvojno, če bi bili izdelani kje v Evropi ali USA.
Nekaj časa se je ta par ponujal tudi tule med oglasi in če so koga mikali in je imel tudi finance za nakup, mu je lahko kar malce žal, da me ni prehitel!
V galeriji pa sem objavil še malce več fotk in nekatere druge novosti v sistemu.No, hi-end komponente so le tile zvočniki, sistem v celoti pa je bolj multimedijsko obarvan, ne audiofilsko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mako1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 7:30 Prispevkov: 58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 27, 2009 07:13 Naslov sporočila: |
|
|
Občutni premik v kvaliteti, zato še enkrat bravo in uživaj.
Kakšni so bodoči plani glede nabave ojačevalca?
lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sre Maj 27, 2009 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala!
Tako kot trenutno izgleda je kar res, da je pri meni ojačevalec šibek člen, a moja usmeritev je v res kakovosten sistem hišnega kina in ne mislim iti v izgradnjo vrhunskega hi-fi sistema.Če bi šel, potem bi verjetno kupil kakega rabljenega integrirca Accuphase ali kaj podobnega.
Vem, da se bodo pravi audiofili malce zgrozili, a Onkyo SR-875 s katerim poganjam vse skupaj, tudi v stereu ni tako zanič in je po ocenah(in mojem osebnem vtisu) vseeno približno na nivoju stereo ojačevalnikov razreda cca 400-500€.Jasno pa je, da bi zvočniki zaslužili kaj bistveno bolj žlahtnega.
Vendar pa je moja filozofija, da se najprej izplača vložit v zvočnike, ki najbolj odločilno definirajo končni rezultat.
Šel bi morda v nakup še kakega boljšega AV receiverja(Arcam, Primare ali ev. Rotel), a dokler imam v "rezervi" še Harman Kardona AVR-645, ki ga že mesece ne uspevam prodati po neki človeški ceni, si tretjega receiverja ali ojačevalnika k hiši ne bom vlačil. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sre Maj 27, 2009 21:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Krokar - tukaj bi morda bilo zanimivo tudi razmišljati o izvoru zvoka. Sam sem si še do pred kratkim lastil Marantz-a SA7001, kateri je bil v bolj ali manj vseh revijah zelo visoko ocenjen in dobil tudi EISA nagrado. Ko pa je Kalimero pri enem izmed testiranj prinesel s seboj Tonewin HD-22 CD-Player na lampo pa sem bil v trenutku prizemljen. Razlika v kvaliteti zvoka je bila takšna, da sem brez razmišljanja dal Marantz-a v oglas in ga tudi prodal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sre Maj 27, 2009 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
Saj štima, tudi denar ni neka nepremostljiva ovira, a na koncu nebi rad izgledal kot kaka (neuspešna) elektro štacuna.Vsi vemo, da je trenutno sila težko prodajati kake audio ali video komponente(pa tudi za avte velja podobno...).
Je pa dejstvo, da sem ob istih ostalih komponentah s temi zvočniki prišel do kar bistveno boljšega zvoka.To pa hkrati pomeni, da so v njih še vedno bile določene rezerve.In poleg tega kakovost zvoka na veliko določa tudi kakovost posnetkov.
Jasno pa mi je, da nikakor nisem s temi zvočniki prišel do nekega ultimativnega sistema, saj so tudi zvočniki "le" blizu visoke, ne pa tudi najvišje klase.Pri vsem ostalem manjka seveda še bistveno več.
Malo sem se hotel le pohvaliti, da sem naredil dober nakup, pa tudi opozoriti, da se splača malce pogledati po nekoliko manj poznanih "egzotih".
Primerjave z nekaterimi drugimi zvočniki niti ne mislim delat, da nebi bilo pri kom hude krvi! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Maj 27, 2009 22:15 Naslov sporočila: |
|
|
Čestitam za nakup:) Samo enkrat sem poslušal neke standmount Usherje, pa so se mi kar dopadli.
Ni pa to nevemkaj eksotično po mojem mnenju. Še v SLO se prodajajo. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2009 00:01 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Tukaj ob tej priliki se morem dotaknit nehvaležne teme USHER in "kopiranja" dizajna !!!
Ta firma v kar nekaj modelih "uspešno" trži kot svoje izdelke USHER a se kiti z "recikliranimi dizajni" drugih proizvajalcev(Pred leti je bilo teh modelov še več)...Upam,da vsaj notri imajo kaj svojega...Še najhuje pa je ,da uspešno "lobirajo" in pobirajo nagrade...
So se pa že ujeli v svojo zanko ...
Ko sem šel na njihov stran sem prebral OPOZORILO:
Da naj njihovi kupci ne kupujejo po "netu" ali pri nepooblaščenem prodajalcu,ker se zgodi ,da niso originali ali da niso izdelki v garanciji oziroma izdelki niso identični kot jih prodajajo na določenem tržisču !!!
Sedaj ko so že nekaj "zaslužili" in poželi "slavo" s tem so jim poskočile cene,prodaja je upadla,ker niso tako zelo konkurenčni ... se pa grejo zakon !!!
Presodite sami in sami ugotovite za katere "blagovne originale" gre !!!
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2009 06:19 Naslov sporočila: |
|
|
Čeprav ne vem koliko je resnice v zgoraj napisanem, a večina zvočnikov na fotografijah zelo spominja na Sonus faber, tisti na zadnji fotografiji pa JM Lab seriji Utopia.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2009 09:36 Naslov sporočila: |
|
|
Usher proizvaja zvočnike že cca 35 let, tako da ne gre za neko novo tovarno.Vsaj večina komponent naj bi bila tudi proizvedena pri njih, neke stvari pa naj bi dokupovali/membrane menda pri Dynaudiu).
Kar se tiče konstrukcijskih podrobnosti, bi verjetno lahko naštel celo kopico raznih "klonov".Sam sem že na začetku napisal, da po izdelavi spominjajo na Sonus Faber in moram reči, da me to ne moti, prej obratno.
Sam zvok je meni tudi čisto OK.Najprej sem jih slišal na dobrem Conrad Johnson ojačevalniku in je bil zvok kristalno čist, prostorski, basi pa dovolj globoki in točni.Na mojem AV receiverju kakovost malce pade(a nikakor ne spektakularno) predvsem na račun malce ostrejših visokih tonov, je pa za moje pojme še vedno zelo dobra.Zvočniki imajo tudi dovolj dinamičnih rezerv, čeprav to ni spektakularno kot pri kakih večjih Klipschih.
Čeprav so bile gornje slike prilepljene (kot se da razumeti) z enim drugim namenom, pa dajejo tudi vpogled v solidnost izdelave, ki v živo zapusti še nekoliko boljši vtis.
Žal ne vem, zakaj meni ni hotelo upladat fotografij(je morda dober Mb po fotki preveč?). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2009 09:42 Naslov sporočila: |
|
|
@krokar
bom rekel, da imam podobne izkušnje kot ti... Tudi jaz sem dal čez cel kup sistemov kot je bil včasih Technics, Yamaha, Sony Esprit, Rotel, Nad in Marantz... Vsi so imeli dober zvok. Ampak ko slišiš firme, ki niso tako zasidrane v consumer class ampak bolj v hi end, kot Krell, Primare, Conrad Johnson, Gryphon ...itd.. potem ti postane jasno, da tem consumer class modelom manjka precej...
In če sem včasih rekel, da je hi end 10x ali 20x dražji sistem, ni pa 10x ali 20x izboljšana kvaliteta in da jaz na take marketinške natege ne bom padal, potem sem danes čisto tiho...
Ne verjameš, dokler ne preizkusiš... Res pa je, da moraš imeti mejo... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2009 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
Zaradi raznih razlogov je ta meja pri meni postavljena, se pa počasi s časom tudi pomika navzgor.Le da ne toliko zaradi tega, ker prej nebi kaj boljšega poznal(sem kar precej tega slišal pri znancih, včasih tudi v studijih),temveč predvsem gledam koliko je tistega denarja, ki bi mi prinesel neko dodatno zadovoljstvo.Denar, ki sem ga dal za tele Usherje, mi ga je, gotovo pa novih nebi kupil.2400€ je za prednje zvočnike v hišnem kinu kar huda cena!
Ponavljam tudi, da ostajam pri allround sistemu in me prav gotovo ne bo (več) zaneslo v čisti hi-fi.Imam pa polno razumevanje za tiste, ki jim je to hobby.
Sam imam po raznih sobah še vedno aktivnih nekaj Sonyjev, Jamotov, Technicsov ipd. in ti načeloma sicer dam čisto prav. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2009 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Ker sem prej pozabil napisati, popravljam to napako sedaj - čestitke ob nakupu! Pa veliko užitkov ob poslušanju! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2009 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Prijazno, hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2009 19:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: | | Ker sem prej pozabil napisati, popravljam to napako sedaj - čestitke ob nakupu! Pa veliko užitkov ob poslušanju! |
Se pridružujem - to pa so že " ta zaresni" zvočniki, in žlahtnega izgleda. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2009 20:02 Naslov sporočila: |
|
|
v tvoji galeriji ne najdem slik  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|