Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Technics PRED.+KONČNA ST.
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 23:51    Naslov sporočila: Technics PRED.+KONČNA ST. Odgovori s citatom

Zanima me mnenje o tem pred+končna

-Model predojačevalca:
-Stereo Control Amplifier Technics SU-C800UM2

-Model končne stopnje:
-Stereo Power Amplifier Technics SE-A900SM2

Je kdo poslušal v kombinaciji z B&W?
Vem,da je bila firma Technics pred leti dobro kotirana..Mislim,da ima celo nekaj veze z Panasonic,če se ne motim..
Sem pa zasledil nekje ,da se ''rado'' kvari in je potem problem z popravilom oziroma nekaterimi nadomestnimi deli..?!
Mogoče ve kdo kdaj so izdelovali ta model?

Thx

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 00:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nimam pojma o zvoku, ampak koncna stopnja IZGLEDA UBIJALSKO Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
PrimozS

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 10:00
Kraj: VG

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 01:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je bila bolj kot ne širokopotrošna komerciala zapakirana v malo večje ohišje. Niti cena za nov set pred cca 10 leti ni bila kaka divja ...

LP

Primož
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 06:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko ti le pojasnim povezavo s Panasonicom. Technics je bil, lahko bi rekli tako, audio oddelek Panasonica, dokler ni nekako v času po pojavitvi DVD medija/formata, zamrl. Omenjena pre-power kombinacija pa je bila ena od zadnjih njihovih stvaritev. Sem pa slišal, da so se pri Technics-u grdo osmešili z svojimi zadnjimi integrirci, ki so bili popljuvani s strani audio tiska. Bojda predvsem zaradi slabih switcherskih napajalnikov. A ta kombinacija po kateri poizveduješ je še iz "zlatih časov" firme.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 07:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Te kombinacije ne poznam, sem jo pa enkrat imel priložnost v trgovini potežkati. Primem končno stopnjo, se pripravim na težak dvig, pričnem vzdigovati in zadeva se mi v rokah prične zvijati kot štrudelj. Kot bi se danes šlo za najcenejši dvd plajerček, ki že skoraj pride zraven praška, ne pa za nek močan, težek ojačevalnik, kakršnemu se priteče čvrsto ohišje. Izgleda že lepo, samo vprašanje kako je to skupaj spravljeno. Se bojim da svetlobna leta od zlatih Technicsovih zlatih časov.

lp
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je bil takrat top model Technicsa ko je bil na višku svoje "komercialne" poti, sanje vseh nas mulcev, sem imel takrat top integrirca, ravno iz teh let.
Ta komplet je pa takrat stal kot da bi danes rekel 600€, skratka nič posebnega, ne vem zakaj imajo danes tako visoko ceno.

Jaz ne bi dal 500€ za tole dandanes, razen če te ne vežejo spomini ali pa izgled.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 08:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:

Ta komplet je pa takrat stal kot da bi danes rekel 600€, skratka nič posebnega, ne vem zakaj imajo danes tako visoko ceno.

Zato, ker nam je ekonomija vsilila svoj menjalniški tečaj: 1,00 DM = 1,00 EUR Shocked !

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 10:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Numb

Ta model je eno stopničko nižje od top modela. Top model je imel oznako SE-A1000 reference. K temu je pripadal pre feršterker z oznako SU-1000

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Numb

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 11:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Možno, se opravičujem, takrat je bil v katalogu ta na vrhu, potem je bil tisti brez VU metrov, potem pa integrirci. Najbrž potem kako drugo modelno leto, no saj nima velike veze se mi zdi, pomoje se za 500€ dobi precej več rabljene muzike.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 11:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

poznam zadevo .vsak kanal ima po en stk v končni stopnji ,napajalnik, trafo in nekaj plastike.
skratka nič posebnega.in še podatki o moči ki so podani so pretirani.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
...se mi zdi, pomoje se za 500€ dobi precej več rabljene muzike.

Drži kot pribito!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem pa ravnokar slučajno videl model o katerem je govoril Gorazd, preko 1k gbp Very Happy
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za tole kombinacijo bi jaz dal kvečjemu 100€ in še to le za v pisarno... Pa je že to malce preveč...
Nazaj na vrh
Excalibur

Pridružen/-a: Sre Avg 2008 11:43
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 12:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj časa sem imel model se-a1000 in pripadajoč predojačevalnik.
Končna stopnja je bila boljši del kombinacije, vendar je hitro pokazala
znake podhranjenosti. Predojačevalec pa je imel probleme z izbirnikom vhoda (prekljaplal je vhode kar na random tudi po večkrat na sekundo) in
sem ga zamenjal z Vikingom kar je dajalo boljše rezultate.

PS: test kombinacije je v enem od starejših izvodov hi-fi journala. V kolikor te zanima ti lahko poskeniram.

Lp.
Nazaj na vrh
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po vseh teh odgovorih me je že minilo..Sicer mi je bil vizuelno všeč in sem zato hotel izvedet kaj več...Predvsem ta analogni del na končni mi je zelo všeč..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu