| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Ned Jun 01, 2008 21:34 Naslov sporočila: Primerne sobe za HI-FI |
|
|
Torej, večina nas nima idealnih prostorov za postavitev HI-FI sistema in moram to vzeti v račun, vendar kako situacijo izbolšati? Tisti, ki imajo dokaj velike sobe so po eni strani na boljšem, saj majhni prostori omejujo pot zvoka in že majhen premik glave iz t.i. "sweet spot" povzroči popolnoma drugo zvočno sliko. V večjem prostoru so ta odstopanja večja.
Nekaj primerov sob: (slika iz moje sobe, vendar je elektronika,HI-FI mize in HI-FI drug)
 _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
roger

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 9:48 Prispevkov: 32 Kraj: MS-okolica
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2008 16:19 Naslov sporočila: |
|
|
trancedeejay, ali ti tisti center zvočnik ki ga imaš tik pod televizorjem ne ustvarja nobene "mavrice" na televizorju? Ali se to pri plazma in LCD televizorjih ne dogaja?
Tudi hišni elementi (fotelj, police, miza, tepih, regali, omara itd.) imajo svoje lastne akustične lastnosti, vendar ni smisla po izdelavi npr. posebne zofe, ker se da to stvar nadomestiti s bolj primernimi materiali oz. izdelki. Seveda pa moramo najprej vedeti, če bodo "stvari", ki bi naj naredili sobo bolj akustično delovali kot absorberji ali pa kot difuzorji. Nekje sem zasledil, da nekateri za boljši zvok (tudi estetsko gledano) postavljajo steber na sredini sobe ter iz kartonastih škatel "zapolnijo" kote sten. Po moje je to stvar preizkušavanja postavitev zvočniški omaric ter kako vplivajo ostali elementi na zvočno sliko. _________________ /roger/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2008 16:48 Naslov sporočila: |
|
|
HI
Sicer imam sedaj drugačen setup ampak vseeno. Pri meni je pac premejhna soba, ne potrebujem absorberjev(jih tudi nimam kam postavit oz. ce bi polimal stene s peno pa..., pa da ne omenim, da je poseven strop, soba velikosti priblizno 4x4m (ce ni se manjsa), notri pa en kup omar, tavelka pojstla in pa stereo in surround sistem...vglavnem ni za govort, no ja surround je kar na nivoju, stereo sistem pa vcasih kar v dnevno prestavim.
Ne, center ne povzroča mavrice na TV-ju saj ima oklop na magnetu, prav tako vsi ostali zvočniki.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
roger

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 9:48 Prispevkov: 32 Kraj: MS-okolica
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2008 16:48 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj na to temo piše tudi tukaj. _________________ /roger/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|