Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Onkyo tx-sr607 ali tx-sr707

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robertli

Pridružen/-a: Ned Sep 2009 11:48
Kraj: Ilirska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 11:57    Naslov sporočila: Onkyo tx-sr607 ali tx-sr707 Odgovori s citatom

Zdravo,

rabim vašo pomoč, odločam se za nakup receiverja in sicer sem pristal pri dveh Onkyotih tx-sr607 in tx-sr707. Zanimam me ali je 707 toliko boljši, da upraviči razliko cca 300 eur v ceni? Gor bom pa imel priklopljene Jamo zvočnike sicer še točno nevem katere verjetno bom pa kupil komplet S606 HCS 3. zanima me tudi ali je pri tem kompletu potrebno dokupit še sub ali je Ok brez?

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če boš uporabljal sistem kot 5.1 ga pač rabiš, ima receiver tudi funcijo da gredo nizki toni na zvočnike, ampak pri filmih to ni to, sub je le tista enka v 5.1
Zaenkrat boš komot shajal tudi brez in ga dokupiš pozneje.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tolikšna cenovna razlika med receiverjema ni upravičena.607 ima po kanalu "samo 130W, 707 pa 160W.A ker Jamotovi zvočniki niso "požrešni", je to precej nepomembno.Ostale karakteristike so podobne, le pri 607 se kritizira slaba upkonverzija analognega video signala, če ti je to sploh važno.
Subwooferja načeloma ob svoji zvočniški sestavi ne potrebuješ!
Receiver pa omogoča biamping in moje iskušnje so kar pozitivne, čeprav ne vem kakšnih čudežev tudi ni!
Nazaj na vrh
robertli

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 15:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

eh, malce sem bolj podrobno pogledal razlike med tema dvema receiverjema.

Sicer nevem prav za vse kaj pomeni, kakšna je razlika v praksi, ampak mislim da bom preživel z tx-sr 607 in dokupil za tisti denar še sub ali ga pa namenil kam drugam (obnavljam stanovanje Smile)
Nazaj na vrh
robertli

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 16:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aja, ve mogoče kdo kje se najbolj splača kupit te zvočnike? Pa kateri sub najbolj k njim paše.

LP
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaenkrat je še pravi naslov Technomarket, dokler še kaj od teh zvočnikov imajo.Sicer je z internetne strani ponudba zvočnikov nekam izginila, tudi v njihovih trgovinah ne vejo ravno zakaj.Morda celo zaradi prenizkih cen?
Trgovine zaenkrat imajo v BTC-ju, Kranju, Sl.Bistrici in M.Soboti, se pa bodo še jeseni širili.Upati je, da bo ostalo še kaj audija in to vsaj približno po cenah, ki so veljale do sedaj.
Le en primer:Jamov SUB 650 po vsej Evropi stane cca 400€-450€, pri njih pa je bil 299€, pa še za 5% popusta si se lahko zmenil!Jih pa vmes ni več.

www.technomarket.si
Nazaj na vrh
jenx

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 17:43
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem bil pred kakšnim mesecem (mogoče malo manj) malo na ogledu v Technomarketu v Kranju, Ljubljani in Slovenski Bistrici. Ponudba zvočnikov je precej slabša, kot pred nekaj meseci, probleme imajo tudi z dobavo nekaterih znamk, tako da prej pokliči in vprašaj, kateri model te zanima, da preverijo, če je na zalogi.

Glede receiverja je pa tako:
THX certified pomeni to, da je receiver dobil potrdilo o opravljenih testih firme THX (na tejle strani si lahko pogledaš kam spada THX Select2 Plus). To ne pomeni, da ti kakšen DVD ali pa kaj podobnega nebi delovalo, če receiver nima THXa.
Pri video upscalingu pa je dosti odvisno od tega, koliko je pri tem sposoben tvoj TV. Vsak TV ima namreč vgrajen nekakšen upscaling chip, da lahko vidimo sliko čez cel ekran. Nekateri TVji to delajo bolje, drugi slabše. Pri entry variantah chipov se zna zgoditi, če imaš dober TV, da TV to dela bolje, kot receiver, zato te funkcije nima smisla uporabljati.

Lep pozdrav,
jenx
Nazaj na vrh
robertli

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 09:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za odgovore, sedaj je izbira precej lažja. TV pa je Samsung le-46a656.

LP
Nazaj na vrh
silvom

Pridružen/-a: Ned Jan 2009 16:03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 15, 2009 10:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="robertli"]eh, malce sem bolj podrobno pogledal razlike med tema dvema receiverjema.

Tale slikica ne pokaže vseh razlik med obema. Po mojem mnenju je najvažneša razlika v implementaciji Audisey-a : SR607 ima 2EQ - SR707 pa MNOGO močnejšo varianto MultEQ . Že samo zaradi tega dejstva bi jaz vzel SR707. Dobiš ga lahko tudi za ceno ki ni za 300€ večja od SR607...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040205075
robertli

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 15, 2009 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="silvom"]
robertli je napisal/a:
eh, malce sem bolj podrobno pogledal razlike med tema dvema receiverjema.

Tale slikica ne pokaže vseh razlik med obema. Po mojem mnenju je najvažneša razlika v implementaciji Audisey-a : SR607 ima 2EQ - SR707 pa MNOGO močnejšo varianto MultEQ . Že samo zaradi tega dejstva bi jaz vzel SR707. Dobiš ga lahko tudi za ceno ki ni za 300€ večja od SR607...

kje pa, če smem vprašat?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu