Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Konektorji - banance
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 13:57    Naslov sporočila: Konektorji - banance Odgovori s citatom

Zanima me kje nabavit kake solidne banane,imam namreč problem priklopit kabel Van den Hul na receiver Onkyo,ker je zelo malo prostora kjer se jih stisne z konektorjem..

-dobro bi bilo če ima kdo kak link do kake internetbne trgovine,da se ne vozim predaleč zaradi tega..

HVALA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 14:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno včeraj sem kupil v Terni v Ljubljani, imeli so jih kar nekaj na voljo.

Sam sem sicer izbral čisto navadne pozlačene, ker jih rabim zgolj za nekaj časa, tako da boljših modelov nisem gledal.

Najbolje da jih pokličeš.

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aleksander

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 14:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem jih kontaktiral.Dobim katalog domov tako da bom malo videl..

Zaželjeni še drugi predlogi..

hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 14:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima kaj je bolje, priklop z bananami ali brez banan, kaj da boljšo kvaliteto zvoka
Ali so banane dobre samo zaradi praktičnosti (hiter odklop, priklop) ali pa dejansko izboljšajo zvok.

O kakšnem cenovnem razredu govorimo če želimo kvaliteto.

Hvala
LP
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 14:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aleksander, kakšen katalog je to , katera firma

cene?

hvala
LP
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 14:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moje izkušnje so ,da je zvok brez njih boljši.Sem pa upurabljal cenejše banane(profigold-pozlačene nekje 2,5€ za komad)..s tem kablom pa drugače ne gre,saj ga preveč poškodujem in tudi kontakt je slabši..

Me pa zanima,če je prav če uporabim banane samo pri kontaktu kabla z receiverjem saj pri zvočnikih ni problema povezat??

V Terni jih imajo od 1€ do nekje 5€ za komad...

Nazadnje urejal/a aleksander Ned Feb 22, 2009 11:15; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 14:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Terna drži Nakamichi banane...(če sem prav napisal)

Ima kdo kako mnenje o tem ali kake izkušnje??
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bo kakšen audiofil povedal kaj več o tem....
sem pa jaz enako razmišljal, da je brez banane boljši zvok saj gre žica direkt na zvočnik, torej brez vmesnih členov.

LP
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 14:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj sem gledal tudi te banane:

http://www.ideo.si/?k=art&kat=490&art=7245

Mnenje?
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma še kdo kak predlog???? Rolling Eyes

Hvala
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V Terni se dobijo votle pozlačene puše enakega premera kot so banane..Mislim, da so bile okoli 1 EU..

Veliko let sem bil pristaš golih žic, potem sem zalotal prvo na ene zvočniške kable te puše, nato pa še na vse ostale, ker se mi zdi, da se zvok na njih za moj okus nekoliko umiri in recimo temu-malce pošlihta in se da potem žico in pušo lepo obleč v rdečo in črno termoskrčno izolacijo...

Podoben učinek dosežemo tudi, če zalotamo na konec zvočniške pletenice okoli 2cm dolg kos 2 mm debele polne bakrene žice, samo da ta sčasoma oksidira, enako kot gola pletenica, puše pa oksidirajo dosti manj.

Te tako "oblečene" puše lahko potem uporabimo tudi na konektorjih na receiverjih in ojačevalcih, ki se zategnejo od strani, seveda pa zlahka gredo v vsak navaden banana vtič.
Nazaj na vrh
zmatjaz

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Želiš poceni banane ali kaj boljšega?

Povej okvirno ceno, jaz imam nekaj kompletov, vendar ne vem če bi ti kaj denarno odgovarjali,......
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 068650802
aleksander

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 10:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zmatjaz,

imaš zasebno sporočilo..

LP
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 20:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najverjetneje se bom odločil za te banane..

http://sonicsoundaudio.com/images/airlock_banana_large.jpg

Ima kdo kako mnenje??
hvala
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz preferiram direkten spoj materiala na material brez vmesnih členov in brez spajkanja. Činč vtikači takšni ki se vijačijo namesto spajkanja, priklop zvočniških kablov pa direkt na zvočniške konektorje ojačevalnika in zvočnikov. Če je kabel takšen da ne dopušča direktnega spoja, potem se pač izberejo recimo vilice ali banane. Če se dosti preštekuje so banane bolj praktične.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu