| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2025 13:16 Naslov sporočila: Hi-Files Show Beograd 2025 |
|
|
Moj zadnji obisk kakega audio sejma sega v leto 2018 ko sem se zivel v Svici in objavil tudi reportazo na forumu ( Swiss Hi end ).Pred dvemi leti sem zapustil Svico in se vrnil nazaj v domaci kraj Izolo.Zaradi soproge ki je iz BG prezivim letno kaksen mesec v Beogradu in ker se je letos moje bivanje poklopilo z audio Sejmom sem se odlocil da ga obiscem.
Zanimivo da je letos to edini preziveli sejem po Ljubljanski in Zagrepski odpovedi.
Po 19 letih dogajanja v hotelu Holiday Inn je letos menjal lokacijo in se preselil v Hotel Radisson Old Mill.Vsi prisotni ki so obiskovali prejsnje edicije so si edini da je nova lokacija veliko boljsa kar se tice pogojev logistike , vecje sobe ....
Na voljo so bile dve vecje sale ,stiri manjse sale in deset hotelskih sob.
Spisek razstavljalcev
Prizemlje
Sala M1 - 4Audio
Sala M2 - Auris Audio
Drugi sprat
Sala M3 - Sretenović
Sala M4 - Vox Trade
Sala M5 - Way Cables i BM
Sala M6 - Impulse HiFi Audio
Drugi sprat sobe
232 - Kii Audio Srbija
238 - Solaja Audio, Tight Sound Factory i Ecoform Audio
239 - Audio plus
240 - Audio Pro
242 - Relco Audio i Velikinac Audio Lab
244 - Senna Sound
246 - Erzetich Audio (Slovenija)
247 - Dayens Audio
248 - M Kabl
250 - NV Audio, GT Audio, DN Audio, HiFi station
Veliko je domacih proizvajalcev audio opreme ,eden i S. Makedonije in Erzetich audio iz Slo ki pa ni prisel na sejem ,razloga ne vem.
Vstopnina 7 eur ( 800 RSD ) zenske in otroci zastonj.
Bil sem v Nedeljo takoj ko so odprli vrata tako da sem obiskal sobe dokler se ni zacela vecja guzva, ob dveh je bila ze guzva .
Kompletni vtisi obiska v glavnem pozitivni, izlagalci prijazni , najbolj zanimivo je vecje stevilo domacih proizvajalcev audio opreme in njihovih izdelkov ki jih lahko vidis samo tukaj v Srbiji.
Oficijelni video in nekaj mojih slikic ostalo najdete na netu.
https://www.youtube.com/watch?v=N2M0QJTGWPM
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
suntrace1
Pridružen/-a: Pon Okt 2009 20:52 Prispevkov: 57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2025 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
Nema drugi grad, kao Beograd.
Tako. Ljubljana je samo še predmestje Balkana, tranzitne države Slovenije. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6226 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Nov 27, 2025 11:40 Naslov sporočila: |
|
|
| suntrace1 je napisal/a: | Nema drugi grad, kao Beograd.
Tako. Ljubljana je samo še predmestje Balkana, tranzitne države Slovenije. |
Samo zapelješ iz Ljubljane do Zagreba in imaš takoj 3x višjo gospodarsko rast. Kako je z vožnjo še naprej pa ne vem Glede na enoletno masovno kampiranje po trgih in parkih bi rekel da tam ne rabi več delat.
Hec na stran..
Hifi za mase je postal preveč poceni in se večinoma kupuje preko spleta. Slaba stran je, da nimaš kje tega poslušat.
Hifi za premožne greš z avionom poslušat ali v še naslednji stopnji ti pride proizvajalec na dom osebno prikazat kaj dobiš..
Tisti vmes pa vzdihujemo po starih časih se naša niša krči. Malo tudi zato, ker če proizvajalcu uspe relativno poceni in dobro, hitro stvar našminka in naparfumira kartonček na katerem je cena. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

|
Objavljeno: Čet Nov 27, 2025 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
Se ena zanimivost ki je nisem omenil, Ljubisa Miodragovic glavni in odgovorni urednik audio revije Hi Files ki letos praznuje 21 obletnico izhajanja in organizator vseh 19 izdanj Hi Files Show sejmov se je letos preselil v Ljubljano.
Happy trails .... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17 Prispevkov: 539 Kraj: Med Koprom in Trstom
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2025 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
Morda mu postane dolgčas in se nam pridruži preganjati trenutno apatijo.
R lix |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2025 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
Orao, orao (Ljuba) javi se, tu soko, soko......
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ljuba
Pridružen/-a: Tor Avg 2025 15:51 Prispevkov: 5 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2025 21:45 Naslov sporočila: |
|
|
Slovenski audiofili, lep pozdrav. Hvala @siroliver za obisk. Upam da vam je bilo všeč.
Ja, res, jaz živim več kot štiri leta v Sloveniji, oziroma Ljubljani. Sem zdaj ponosni Šiškar.
V bistvu iz Ljubljane še vedno delam tiskano revijo v Beogradu, pa sejem enkrat na leto.
Stari hotel je prodat banki in je zaprt. Imeli smo veliko sreče da najdemo Radisson Collection Old Mill. Sejem v bistvu ni v hotelu (stolpnice), ampak v stavbi starega mlina ki ima velike sobe, debele stene in je odličen prostor za HiFi sejem.
Nažalost, g. Erzetič ni prišel ker je imel težave.s srbsko carino.
Če imate kakšna vprašanja sem na voljo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ljuba
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

|
Objavljeno: Sob Nov 29, 2025 08:53 Naslov sporočila: |
|
|
Se opravicujem za napacen podatek da ste se letos preselili v Ljubljano.Na sejmu je bilo super .Vse cestitke za revijo in organizacijo audio sejma.
Ce bom drugo leto na vasem sejmu se vam sigurno oglasim ( lozinka siroliver)
ce pa prihajate kdaj iz LJubljane na obalo ste povabljeni na kavo in da seveda vidite in slisite moj sistem.
LP Tomo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ljuba
|
Objavljeno: Sob Nov 29, 2025 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za vabilo. Ni se treba opravičiti. Tudi hvala za obisk. Vi ste imeli "tisto" kartico v denarnici? 😂😂😂
Morda se mi opraviči tisti ki mi je napisal da rabim AL Slovenščino 🤔 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6226 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2025 11:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Ljuba je napisal/a: | ...
Morda se mi opraviči tisti ki mi je napisal da rabim AL Slovenščino 🤔 |
..soko, soko, boh te mazo, sine lazo
----------------------------------------------------
Sem si ogledal nekaj člankov in pa poročilo iz sejma UK Hifi Show.
Članki so v čisto spodobni slovenščini, samo komentarjem iz sejma se pozna, da so prevedeni. Ker v hifi slengu uporabljamo razne eufemizme, prenesene pomene in skovanke, je to zelo težko dobesedno prevesti.
Tako tu pa tam izpade hecno, kot je naprimer tole:
...Kljub svoji velikosti so opremljeni z rešitvijo prenosnega voda in imajo bas, ki mu ne boste verjeli.
Prenosni vod je verjetno transmission line, bas ki mu ne verjameš pa ni neverjeten bas ampak bas ki ni kredibilen.
Meni je zabavno tudi tako, poanto dojamem (ali vsaj si domišljam, hahaha) bistvo pride na plano.
Mi je pa zelo všeč tak način predstavitve posameznih razstavnih salonov, ker poskuša zelo na kratko povzeti vtise. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ljuba
|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2025 22:28 Naslov sporočila: |
|
|
| In to je AL Slovenščina? V redu. Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 191 Kraj: Izlake
|
Objavljeno: Sre Dec 03, 2025 08:19 Naslov sporočila: |
|
|
No fantje… polovica Slovencev komaj sestavi tri normalne stavke skupaj, pa se nihče ne prižiga okoli neke “AL slovenščine” al kaj naj bi to sploh pomenilo. Da o bralni funkcionalnosti v naši kuri ne začnemo.
Človek se potrudi, piše normalno in razumljivo, pa ga je treba malce zbadat? Malce neokusno, res.
Kakšen izraz v hifi žargonu lahko izpade recimo hecno, pa saj tudi med nami Slovenci marsikdo ne ve točno, kako prevest transmission line in podobne izraze. Glavno je, da so članki super, vtisi jasni in da se bere bolj tekoče kot marsikateri “domači” prispevek.
Namesto da iščemo vejice in napačne skovanke, rajši cenimo, da se nekdo sploh loti pisanja – ker takih je danes vedno manj.
Vprašal bi glavnega urednika te revije Hi-Files, če se da kje naročiti pri nas, oz. kupiti tiskane izdaje? _________________ I don't do loud. I do accurate... just at 105 dB. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ljuba
|
Objavljeno: Sre Dec 03, 2025 10:02 Naslov sporočila: |
|
|
Živijo, nimamo urejeno prodajo v Sloveniji. Edina možnost je da jaz prinesem nekaj revija iz Beograda v gepeku, pa vam lahko pošljem po pošti. Bom to naredil! Grem v Beograd z družino za počitnice.
P. S. Moj sin (v tem času star 11 let) je po enem letu v Sloveniji šel na Cankarjevo tekmovanje iz slovenščine 😂😎 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|