| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kličko
Pridružen/-a: Pon Maj 2010 18:42 Prispevkov: 5 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Maj 24, 2010 18:58 Naslov sporočila: stax slušalke |
|
|
zdravo
sem novi na forumu.muči me odločitev med senheiser hd 800 in stax 3035.ima mogoče kdo kakšne izkušnje okrog teh dveh modelov? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 24, 2010 19:32 Naslov sporočila: |
|
|
Stax in Sennheiser imata zelo različen zvok. Moraš slišati oboje in se odločiti, kaj ti je bolj všeč. Če dodaš seznamu še kak boljši Grado, potem imaš na voljo tri popolnoma različne pristope k skušalkam.
Še to, Stax imajo svoj ojačevalec na katerga lahko direktno priključiš izvor zvoka in zato kvalitete ne bo omejeval izhod za slušalke na integrircu ali predojačevalcu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomzzi

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32 Prispevkov: 205
|
Objavljeno: Pon Maj 24, 2010 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: | Stax in Sennheiser imata zelo različen zvok. Moraš slišati oboje in se odločiti, kaj ti je bolj všeč. Če dodaš seznamu še kak boljši Grado, potem imaš na voljo tri popolnoma različne pristope k skušalkam.
Še to, Stax imajo svoj ojačevalec na katerga lahko direktno priključiš izvor zvoka in zato kvalitete ne bo omejeval izhod za slušalke na integrircu ali predojačevalcu. |
+1
Stax je druga liga. Drug tip slušalk.
Stax: electrostatic
Sennheiser: dynamic
Ampak to verjetno že veš a ne? Mogoče bi dal prednost Stax sistemu.
Samo so pa tudi HD800 odlične slušalke in bi bil verjetno zelo zadovoljen z njimi.
Si kdaj pomislil na Beyerdynamic T1 (rang HD800)? Jih imam že dva mesca in sem vsak dan bolj navdušen nad njimi.
Lahko rečem, da so "best all-rounder" definitivno. Detajli, bas, fantastični srednji toni... Tudi "soundstage" ni tako švoh.
Je pa udobje tako, tako. Ni slabo a bi lahko bilo boljše. Vsekakor me pa ne motijo preveč in jih lahko uporabljam tudi dlje časa.
Nucajo pa dober ojačevalc. Lampaš zaželjen ni pa nujen.
Razmisli vsekakor tudi o T1.
Najprej pa povej kaj želiš? Kaj pričakuješ od njih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kličko
|
Objavljeno: Pon Maj 24, 2010 21:02 Naslov sporočila: stax |
|
|
zdravo
sem bil na high-end sejmu v munchnu 7.5.2010 z namenom preiskusit slušalke.
-ultrasone edition8-za moj okus preveč napihnjen v basu,drugače zelo dober
-beyerdinamic T1 preko A1 ojačevalca-zelo uravnotežena zadeva,kar se zvoka tiče seveda,udobni,nevtralni
-senheiser HD800 preko lehman audio-natančni,uravnoteženi,širok soundstage,močan bas (ne preveč kar je ok).moram jih pohvalit sam konstrukter slušalk je imel predstavitev,ampak zvok nekako ni sedo...
in potem stax:
-odprti,natančni,neizmerno poslušljivi,zelo uravnoteženi,udobni,hitri.sem bil dejansko zelo presenečen nad kvaliteto celotne zadeve.vem da to izgleda kot odgovor samemu sebi
ampak rad bi še slišal drugo mnenje.
tudi stvar z ceno.
-hd800+ojačevalec cca.1600 in gor
-stax 3050 1450 evrov
-beyerdinamic podobno kot Hd800
lp aleš |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Johny
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 3:32 Prispevkov: 45 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Maj 24, 2010 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
Kličko
Bil na istem sejmu in bi se odločil enako. Svojčas sem imel Grado slušalke, na sejmu jih na žalost ni bilo za primerjavo, vendar so me Staxi povsem očarali. Poslušal sem potem še par klasičnih, mislim da tudi Beyerdinamic, so dobre, ampak Staxi so tisto pravo. Sem jih malo primerjal z ostalimi vrhunskimi zvočniškimi sistemi in so bili kar konkurenčni tam do ene 10k vrednih zvočnikov.
Poskusi rajev v GB, je ceneje, npr. http://www.stoneaudio.co.uk/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Maj 24, 2010 23:04 Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa se obnesejo najcenejše stax slušalke v primerjavi z svojimi dinamičnimi tekmeci? Mislim, se pri staxu splača gledat le dražje modele, ali tudi cenejše?
Poleti mam namen kupit DAC in preamp(V enem?), ter slušalke. Najcenejši staxi so finančno največ kar si lahko privoščim. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazadnje urejal/a Pestilence. Tor Maj 25, 2010 02:44; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Johny
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 3:32 Prispevkov: 45 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Maj 24, 2010 23:27 Naslov sporočila: |
|
|
Pestilence
Nisem si zapomnil vseh oznak, ampak najcenejše (na levi niso bile v konkurenci ostalih. Komplet ojačevalec+slušalke 3050 je bil odličen in tega bi od vseh tam razstavljenih kupil; mislim, da naslednja stopnja 4040 z lampaškim ojačevalcem ni bila bistveno drugačna (primerjava na 6moons), medtem ko so bile najdražje kombinacije (par tisoč eurov) nekoliko boljše od 3050, nikakor pa ni bilo take razlike kot med 3050 in tistimi manjšimi najcenejšimi. Kar se mene tiče, se večino Stax zvoka dobi v 3050. Res pa bi najbrž daljše poslušanje doma v miru izpadlo nekoliko drugače. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 11:57 Naslov sporočila: |
|
|
Slušalke so bile moja prva audio komponenta in nikoli jih nisem nehal uporabljati. Tudi kot DJ in pri delu na radiu sem bil vseskozi v stiku z njimi.
Od vseh slušalk, ki sem jih slišal, zame Stax predstavljajo razred zase.
Najočitnejša razlika je pomanjkanje resonanc, Staxi so čisti, ostale slušalke pa "pojejo". Zato bodo imeli Staxi vedno več neprisiljenih in čistih detaljev. Sicer pa je internetu kar precej debat na temo slušalk.
Pri Staxih so kritični drive uniti. Že cenejše slušalke igrajo dobro, pri drive unitih pa je treba iti kar takoj na najboljše, ki si jih lahko privoščiš. Jaz bi šel na rabljen SRM 007t in začel s kakšnim cenejšim modelom slušalk ter jih kasneje zamenjal za boljše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kličko
|
Objavljeno: Sre Maj 26, 2010 20:24 Naslov sporočila: |
|
|
pozdravljeni
a je že kdo kupoval na stoneaudio.com? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kličko
|
Objavljeno: Čet Jun 24, 2010 20:29 Naslov sporočila: konćno!! |
|
|
| končno sem dobil staxe srs 4040II.o soničnih dometih pa še bom pisal!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 25, 2010 08:33 Naslov sporočila: |
|
|
Čestitam! Še fotografije nam postavi.
Lp A _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Sep 26, 2010 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne načenjam nove teme...
Bi lahko kdo izmed uporabnikov Stax slušalk (ali katerih drugih odprtega tipa)
malo opisal, koliko se sliši zunanje okolje skozi te slušalke in obratno, koliko zvok prehaja v okolico. Recimo, da si z nekom deliš isti prostor (oddaljenost 10m): bi slišal kaj ta človek počne, če poslušaš na neko srednjo jakost (85db) oz. bi bila glasba iz slušalk lahko moteče glasna za njega? Vem, da je vprašanje malo trapasto zastavljeno, ampak v osnovi se sprašujem, koliko so tovrstne slušalke uporabne za domače okolje. Nočem namreč vsem drugim težit z muzko, kadar jim ni do tega... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Ned Sep 26, 2010 19:43 Naslov sporočila: |
|
|
| mišolin je napisal/a: | Da ne načenjam nove teme...
Bi lahko kdo izmed uporabnikov Stax slušalk (ali katerih drugih odprtega tipa)
malo opisal, koliko se sliši zunanje okolje skozi te slušalke in obratno, koliko zvok prehaja v okolico. Recimo, da si z nekom deliš isti prostor (oddaljenost 10m): bi slišal kaj ta človek počne, če poslušaš na neko srednjo jakost (85db) oz. bi bila glasba iz slušalk lahko moteče glasna za njega? Vem, da je vprašanje malo trapasto zastavljeno, ampak v osnovi se sprašujem, koliko so tovrstne slušalke uporabne za domače okolje. Nočem namreč vsem drugim težit z muzko, kadar jim ni do tega... |
Vprašanje je zelo na mestu. Te slušalke ne omogočajo izklopa iz okolice. Staxi so v bistvu earspeakerji, majhni zvočniki prirejeni za uporabo kot slušalke.
Pri Staxih je med tabo in okoljem je samo zelo tanka folija in okoljski zvoki skoraj neovirano vdirajo v uho. Lahko jih uporabiš hkrati z zvočniki, slušalke ti pošiljajo v uho popolnoma čist direktni zvok, zvočniki pa poskrbijo za difuzno komponento. Pri poslušanju oddajajo na obe strani enako glasen zvok, tako da so moteči za vse ostale v isti sobi. Kot da bi na tiho poslušali tranzistor. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Sep 26, 2010 20:38 Naslov sporočila: |
|
|
Ah presneto, sem se kar bal, da je temu tako...
Torej se bom moral sprijazniti s tem, da to žal trenutno ne bo zame,
vsaj ne v prvem planu.... Torej bom moral poiskati kaj bolj klasičnega. Hvala za odgovor. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lepi
Pridružen/-a: Pon Maj 2010 19:58 Prispevkov: 5 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 16:31 Naslov sporočila: |
|
|
HD800 so zelo detajlnje, fenomenalen soundstage vendar pa kvantiteta basa razočara po celi črti. _________________ Onkyo ND-S1 → CA DacMagic/Audio GD Ref5 → SPL Auditor/LD MK IV SE → balanced KRK RP10s/5
Cans: AKG K272 HD, Sennheiser HD555(Cardas), HD600(Cardas), HD800, ATH-M50 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|