| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
josst
Pridružen/-a: Čet Feb 2009 23:15 Prispevkov: 9 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 23:23 Naslov sporočila: sistem za popolnega začetnika |
|
|
Tudi pri meni je padla resna odločitev da bi si kupil malo bolj resen sistem, vendar ker sem v teh vodah čisto nov je ob ogromnemu številu stvari nastala precejšna zmešnjava
Sobo imam veliko nekje 5x6m, za začetek pa bi imel par zvočnikov, ojačevalec (tukaj ne vem če je reciver ojačevalec z tunerjem, ali rabim tuner dokupit posebej??) ter seveda predvajalnik (cd/dvd). Sistem bi uporabljal predvsem za poslušanje glasbe (tuner/cd; ter mogoče tudi povezava na pc - le za poslušanje glasbe), kasneje pa bi ga uporabljal tudi pri gledanju tv/dvd. Zapravil bi nekje okoli 400-500€ (raje manj kot več), v poštev pride predvsem rabljena roba, saj sem mnenja da na tak način za svoj denar dobim več Glede zvočnikov so mi na pogled bolj simpatični samostoječi, tudi prostora za postavitev imam dovolj. Kako pa je s samo kvaliteto? Kaj bi bilo boljše? Zdaj glede ojačevalca ter player-ja pa nimam ravno idej.. Prosim če mi lahko malo svetujete ter predlagate kakšno dobro kombinacijo, lahko tudi daste kakšne konkretne povezave.
Hvala in lep pozdrav  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 10:24 Naslov sporočila: |
|
|
Moram te malce razočarati!
Tvoja soba ni ravno majhna in za ta denar boš sila težko dobil nekaj zadovoljivega.Ob eni primerni skromnosti boš za ojačevalec in dvd dal kakih 250€, torej ti za zvočnike ostaja kvečjemu 250€.Težka bo! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:22 Naslov sporočila: Re: sistem za popolnega začetnika |
|
|
Malo bolj resen sistem za 400-500 eur) Prosim te no ! _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa ne?
Dobi se čisto spodoben sistem amp+cd+zvočniki na bolhi za 500€, le malo je treba čakat in spremljat.
Kolega je kupil v roku parih mesecev, Cambridge ojačevalec, Tannoy floorstanderje in Jvc player, dal je pa manj kot 400€, in je zadovoljen kot hudič.
Tusi sam sem redno pri njemu in res lepo igra, bolje kot pri meni, pa sem investiral mnogo več.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:32 Naslov sporočila: Re: sistem za popolnega začetnika |
|
|
| AUDIOEXPERT je napisal/a: | | Malo bolj resen sistem za 400-500 eur) Prosim te no ! |
To si tudi jaz ne morem predstavljati, a "malo bolj resen" je zelo raztegljiv pojem in za nekoga, na primer, ki štarta iz nule ali PC-ja ali prenosnega kasetarja, tranzistorja se "malo bolj resna" zadeva da dobiti za ta denar, rabljena seveda in posledično tudi ceneje (potem pa se bi že dalo dobiti nekaj v tem cenovnem območju: 400-500 eurov).
PS: na bolhi je oglas za ojačevalec NAD 302 za 130 eurov  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da se ne pogovarjate o isto "resnem" sistemu.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Franci
Pridružen/-a: Sre Feb 2009 8:26 Prispevkov: 66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Zakaj pa ne?
Dobi se čisto spodoben sistem amp+cd+zvočniki na bolhi za 500€, le malo je treba čakat in spremljat.
Kolega je kupil v roku parih mesecev, Cambridge ojačevalec, Tannoy floorstanderje in Jvc player, dal je pa manj kot 400€, in je zadovoljen kot hudič.
Tusi sam sem redno pri njemu in res lepo igra, bolje kot pri meni, pa sem investiral mnogo več.
LP |
Tudi sam sem hotel napisat en reply....zakaj pa ne?
Človek je povedal, koliko ima budgeta in ni vseeno, kako ga bo porabil. Velikokrat sem že slišal igrat sisteme, k so igral 3x bolje, čeprav so bili 2x cenejši od primerljivih.
Mislim, da tole ni forum samo za ljudi, k poslušajo razne Mcintoshe, Krelle, Niame ipd ampak tudi za tzv. začetnike.
in btw: Cambridge Audio ali NAD se mi sploh ne zdita neki začetniški firmi.
Franci |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:41 Naslov sporočila: |
|
|
Ja,z vsemi se strinjam ! _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:49 Naslov sporočila: |
|
|
Saj res, sam prodajam Marantz player in zvočnike Cerwin Vega, kupiš še tistega Nad-a za 130€ in imaš spodoben prvi sistem. Sam ti dam oboje za 190€
A je to dovoljeno, si delat reklamo?
Je pa za Cerwin Vege pomembno kaj poslušaš, ker niso ravno avdiofilski zvočniki, če rabiš pa žgat Metallico pa odlični.
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=my_ads
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|