Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nove tehnologije

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 15, 2014 10:11    Naslov sporočila: Nove tehnologije Odgovori s citatom

www.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2:662123‎
Cellulose nanofibers decorated with magnetic nanoparticles ...
Magnetic cellulose nanofibers »

KTH raziskovalci so z dodatki celulozi naredili magnetne membrane. Tako so lahko izdelali zvočnik ki je sestavljen samo iz lahke membrane in vpetja - brez spiderja, voice-coila, žičk na membrano in magneta odzadaj.

Objavljeni frekvenčni odziv prototipa ni od muh, glede na to, da so ga dosegli 'od prve'.
http://pubs.rsc.org/en/content/articlehtml/2013/tc/c3tc31748j
evo, sem naknadno dodal nov link, da ne bo panike..

Nazadnje urejal/a ambasador Pon Nov 28, 2016 18:46; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 13:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Link ni kompleten in ne dela.
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:662123/FULLTEXT01.pdf
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Link ne dela !

LpM
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 16:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Link ne dela !

LpM

Ambasadorjev link ne dela. Sem našel na tisti strani PDF dokument na to temo in prilepil povezavo. Tisto PDF klikni, mora delat, meni odpira. Wink
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2016 12:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Enkrat smo se že pogovarjali o D klasi ojačevalca z lampami.
Sedaj je to realnost in na srečo DIY se je začelo kot kit za samogradnjo. Ing. Marco Rampino je razvil projekt Switchinglow in je naprodaj v kitu ampDIVa. Ojačevalec se krmili direkt z PCM signalom - brez D/A konvertorja.
http://www.switchinglow.com/

Pa tudi razlaga kako se je smatralo lampe za nezmožne hitrega preklapljanja in kot take neuporabne za to tehnologijo.
Zadevo sem zasledil v zadnjem AR, kjer so poročali o hifi razstavi GranGala v Padovi. Tam je tudi igral Switchinglow.
Še bo lepo.
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2016 16:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da je bilo nekaj podobnega moč slišati na letošnjem sejmu v sobi Electron Audio: http://electron-audio.com/en/ion/

Moram sicer reči, da mi je bil njihov lanski zvok na istih zvočnikih ("tasrednji" Gallus) bolj povšeči, ampak za ceno (1k če se ne motim) ni bilo slabo...
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2016 08:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gwb je napisal/a:
Mislim, da je bilo nekaj podobnega moč slišati na letošnjem sejmu v sobi Electron Audio: http://electron-audio.com/en/ion/

Moram sicer reči, da mi je bil njihov lanski zvok na istih zvočnikih ("tasrednji" Gallus) bolj povšeči, ampak za ceno (1k če se ne motim) ni bilo slabo...

Sem pogledal kaj pravijo; v tem primeru gre za hibrid - vstopna stopnja je na lampe, izhod pa je tranzistorski, klasični v D klasi.
-------------------------------------------------------------------------------
Pri Switchinglow-u pa lampe ''switchajo'' - dosedaj se je smatralo, da se z njimi ne da narediti D klase. Nisem si še ogledal sheme, mislim pa, da je oscilator izdelan v SMD tehniki, ojačanje pa je prepuščeno lampam. Kot pišejo, delujejo lampe na zelo zelo (za lampe) nizki napetosti.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu