Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Samostoječi zvočniki

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Soren

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 11:18
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2016 15:29    Naslov sporočila: Samostoječi zvočniki Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

kupujem samostoječe zvočnike, nekje v rangu 1.000 EUR za par. Ker sem že od nekdaj privrženec Tannoya, gledam njihov nov model Revolution XT6F. Zanima me, kje se da najugodneje kupiti njihove zvočnike. Odprt sem tudi za predloge za kakšne druge zvočnike, ki bi morebiti bili boljši v tem cenovnem rangu. Prosil bi tudi za predlog kakšen ojačevalnik se bi jim najbolje podal. V štartu bi imel samo za glasbo, kasneje pa bi sistem razširil tudi za kino uporabo.

Mogoče kakšna ideja kako se omenjeni zvočniki primerjajo z npr. KEF Q500 in FOCAL Chorus 726?

Hvala za vse nasvete.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2016 21:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tannoye je svoje čase prodajal Big bang, zdaj ne vem če jih še. Focale lahko sliši pri Playroom.si za Kefe pa ne vem.

lp, Matej

Nazadnje urejal/a snifix Tor Okt 18, 2016 06:06; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2016 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

KEF-e tudi v Playroomu ali pa v Digitaliji.

Malo bolj "resne" Tannoye (beri: prestige serijo) ima očitno Canyon audio, saj jih je predstavljal na letošnjem sejmu.
Nazaj na vrh
Soren

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2016 23:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za nasvete, Tannoye sem našel pri Audio Pro iz LJ, jih grem v petek poslušat. Zanima me kakšen receiver mi priporočate prvotno za stereo sistem (kasneje nameravam namreč dopolniti 5.1 sistem z Revolution serijo), pri What Hifi je zmagal Denonov AVRx2300, recimo...

Hvala za pomoč!
Nazaj na vrh
Soren

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2016 23:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče tudi Pioneerjev VSX-831, ki je nekaj ugodnejši (7.2 in dolby Atmos tako ne potrebujem)?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu