Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Mantra Audio Cables and Interconnects by Jaro Pirnat
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 30, 2016 23:08    Naslov sporočila: Mantra Audio Cables and Interconnects by Jaro Pirnat Odgovori s citatom

Ker si nihče drug ne upa @mestnemu pa je tako nerodno kljub večkratnim pozivom. Pa tudi na nek način bo naenkrat postal "svetovna marka", ko bodo preko strička vidni njegovi izjemni izdelki. Seveda pa upajmo, da bo odslej dalje mir pred njim v ostalih temah.

Prvo pa seveda osebna izkaznica, da vemo s kom in s čim imamo opravka.

Jaro Pirnat

Jaro sedaj pa prosim nadaljuj ti z enim lepim Curriculum Vitae, ker v kolikor bom nadaljeval jaz zna biti, da boš hud, ker znam tudi rahlo "usekat mimo."
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 01, 2016 12:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Prosil bi vse, ki ste sodelovali v tej temi, da me kontaktirate in mi navedete vaš e-mail. Namreč, ker se je sistem včeraj zrušil smo zgubili nekaj postov pa bi rad da jih postavimo nazaj. Namreč naredil sem printscreen vašega pisanja, tako da vam lahko pošljem printscreen in tekst vpišete še enkrat.

Hvala za razumevanje

Admin

nek_do

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2016 08:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker naključij v XI. stoletju ni več tako, da so še samo "usmerjeno nadzorovana dejanja". In če vprašate mene za tole sabotažo stojijo "mračne sile" iz bivšega KGB-ja ker vedo, da je @mest pu precej blizu ter praktično že "na ti" z Američani ter Izraelci.

Audiomarka

Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2016 11:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem zakaj se je treba norčevat iz ljudi, ki so pripravljeni v audiu nekaj narediti. Sploh, če to človek dela sam brez zvestih in pokvarjenih lakajev. Se je iz Ubiq audio kdo javno norčeval. Zvesti lakaji so bili tiho, ker so vedeli kakšen skret je nastal iz vsega pompa. To niti ni bilo težko ugotoviti. Je kdo že preizkusil te Jarotove kable napram velecenjenim primerkom?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2016 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj sem sploh hotel povedat, da vsled "mlačnemu odzivu" po pobudi glavnega urednika pri današnji tehnologiji obstaja še "malo morje" načinov, da bi se dalo temo postavit v prvotno stanje, če bi bila volja ter interes seveda, kot npr.:

mestn pu je napisal/a:

Hvala za trud in tole slikco iz Cesaree maritime v Izraelu.

Ampak dejansko več kot vem o kablih, manj ostane za razlagat.

Saj je razvoj kablov od gole žice naprej toliko kompleksnejši od tweakanja in izdelave komponent na podlagi DIY tiskovin.
Hkrati pa je izjemno težko razložit vse probleme glede soodvisnosti kablov v toliko, izjemno različnih sistemih...

Ravnokar sem na prošnjo prijatelja izdelal in testiram power kabel, ki nekoliko zmanjša presežek nazalnih visokih tonov, ne da bi "kastriral" glasbeno informacijo.
Kabel ima vgrajen del materijala, ki ga je Bojan Hajdinjak uporabljal v Hajdinjak Labs reference kablih(s tem, da Bojan ni izdeloval power kablov), ki jih še vedno uporabljam v svojem drugem sistemu, ker imajo podobno prijeten rolloff v visokih tonih kot ga ima omenjeni kabel, le da ima moj kabel vse ostalo vsaj za razred boljše od BHjev.

Bojan nima nič proti, nasprotno, vesel je, da nadgrajujem in razvijam naprej v, okviru mogočega, nekatere njegove tech rešitve.
Kabel je verzija drugega kabla, takega ki ima odličen atak v visokih tonih in bolj poudarjeno dinamiko, kar pa se v nekaterih sistemih odrazi z nazalnostjo.
Materijal za dva power kabla, en identičen in en izveden na drug način, zvok sistema z njim bo še nianso podobnejši naravnemu, že potuje po pošti.
Glavni plus omenjenega kabla je daleč najboljša HDMI in predvsem non HDMI kanali- slika, z izjemo top modela, od vseh desetin power kablov kar sem jih preizkusil na TVju.
Pri TVjih je problem, da imajo redki današnji TVji klasičen IEC priklop in je potrebno kupit ustrezen IEC-non IEC vmesnik na EBayu.
V aprilu planiram naredit power kabel za bratov TV, vmesnik sem že kupil, ker me zelo zanima kako tak vmesnik vpliva.

DAVOR je napisal/a:

Pozdrav,

Kako si umiril nazalnost visokih tonov, o katerih sem ti nergal že pred johoho in nobenega odgovora od tebe?
Verjamem da razkrivanje receptov tvojih kablov ne boš razkrival.
Moje mnenje sem ti razkril, ker čutim neizkoriščen potencial in sem te tud povprašal kaj ti meniš o novih konstrukcijah, ki b prinesli drug rezultat.
No eden izmed načinov kak sem sem se jaz lotil je mešanica različnih žic in materialov...več razkrijem, ko razkriješ ti tvoj recept...če smo že tako skrivnostni Smile
To je moj del ocene tvojih žic, ki jih uporabljaš...kdor jih je probal in ve o čem govorim bo ga zanimalo kako stopit stopničko višje...
Sicer pa zdaj uporabljam testiram en drug koncept žice in kablov, ki pa imajo drug zvokovni karakter meni precej bolj blizu.
Vsak ima svoj okus in tudi na drugačnih sistemih se drugače obnese. Jaz na srečo imam možnost stvari probat na res dobrih sistemih, kjer se sliši vsaka najmanjša trohica razlike. Samo doma na svojem sistemu delat in pol reči to je ultimutimati ... je premalo. Zato pa fino, da si jih dal na probo marsikomu in dobil marsikatere povratne informacije.
Mogoče pa boš nam razkril skrivnosti tvojih kablov, nardil kako srečanje da se malo potestira in bo bolj produktivno ...
Brez zamere.
l.p.

JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2016 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom še enkrat napisal

Jarotovih kablov imam kar nekaj(vsaj 6 napajalnih-nekaj v studiu, nekaj v dnevni poslušalnici). Zadnjič mi je prinesel tri nove, Testiral sem na AUdio Note DACu, ja, zamenjal sem samo napajalni kabel na DACU, na katerem so že bili vrhunski kabli. Eden od kablov mi je tako sedel, da nisem mogel verjeti. Imam še najceno pripombo in verjamem, da jo bova z Jarotom rešila in potem bom "srečen" ... ha ha ha ... do nokler me ne preseneti z novim kablom...

Sem pa nekaj njegovih kablov testiral na sistemu z ATCji in Rotelom, kjer pa ni bilo neke razlike.

V dnevni poslušalnici uporabljam Mantra kablovje: digitalni kabel, interkonekt z Oyaide premium XLri med preampom in mono blokoma(Primare 200 serija) , interkonekta do subov in tri napajalne kable.

Prednost Mantra kablov ? Kvaliteta, krepko cenejši od konkurence in odzivnost konstruktorja na pripombe in možnost testiranja različnih produktov-tudi z menjavo konektorje...
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2016 12:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

še drugi post

pred leti večina ni verjela v napajalne kable, pred nekaj desetletji je bila ista zgodba z interkonekti, pred kakim desetletjem ista zgodba z varovalkami. Vedno nekdo "učeni" maha z eno poznano teorijo. Kaj, ko bi postali malce bolj odprti in zaupali svojim ušesom? Ki pa jih je potrebno prej pošteno natrenirati(probajte z obiskom akustičnih koncertov). Kar je veliko težje, kot mahati naokoli z neko staro teorijo, ki temelji na meritvah samo "poznanih" stvari. Ko potem tak teoretik sliši razliko, vedno najde kup izgovorov in meni je nabolj smešen, da so kabli filter . Aja, navadni kabli pa niso filter? Pa če začnemo na začetku, mikrofoni pa niso filter? Najboljši mikrofoni iz starih dobrih analogni člasov so daleč od linearnosti, njihova krivulja(sploh za vokale) izgleda kot pot v hrib...
Les na kablih ni nekaj novega, kot tudi ne japonska svila ali Mantrina "idrijska čipka-kot pravi konstruktor". Verjamem, da na veliko sistemih ne boste slišali razlik, kot jih tudi ne boste med dvema vrhunskima glavicama in to ni nič narobe. Dokler svojih zapažanj ne postavite za zveličavne in se sarkastično obnašate do konstruktorja. Pojdite poslušat na sistem, ki bo pokazal razlike in potem se vprašajte, zakaj vam znane teorije takih razlik ne zmorejo pokazati. Jaz se na srečo ne ukvarjam s teorijami in mi je lažje.

Še enkrat ponavljam, moj dnevni siste Primare 200, Audiostatiki ... je bil že skoraj naprodaj, pa sem ga v zadnjih letih reinkarniral večinoma s kabli. In če pogledam nazaj, so bili interkonekti stalno na višjem nivoju...

Pa ne se ozirati na pripombe, da se na sistem od 3-5K ne bo slišalo razlik. Poizkusite. Kot delate pred nakupom vsake komponente. Ali lahko z menjavo kablov pričakujete razodetje ? Odgovor je zame enak kot če kupujete novo komponento ... Z zadnjim MANTRA napajalnim kablom na DACU mi je zašpilal celo Keith Jarretov CD LA Scalla , ki me nikoli ni potegnil ... Je to dovolj velik razlog za test napajalnih kablov ?
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2016 12:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še dodatek na kako dragem sistemu se bo pokazala menjava napajalnega kabla. Vse teste, ki se jih da slišati, sem naredil preko lampaškega limiterja v vrednosti 1500 evrov. Se pravi, zvok sem poslal če limiter in ga posnel. Na limiterju sem zamenjal 5 napajalnih kablov(vsakič počakal 15 minut). Posneto se je že pred leti dalo dobiti, pa ni bilo interesentov (verjetno so se bali, da na njihovih sistemih ne bi bilo razlik Smile ) . Ste kje že videli tak test napajalnih kablov?
Jasno, kabel, ki bi v mojem testu prišel ven kot zmagovalec ni nujno, da bo najboljši na vsaki komponenti(pa me ne sprašujte zakaj!).

Če še omenim Freedoma. Na njemu je Nordost Brahma z Oyaide 004 konektorjema zašpilal bolje, kot na Primareju, Hovlandu ... Bolje pomeni, da na vseh drugih sistemih ni tako bistveno odstopal kot na Freedomu. In Freedom je nekaj sto evrov !!! No ja, je pa Hovland, ki služi kot pre 10x dražji ...
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 06, 2016 10:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iztok, hvala za izčrpen opis. Sam ne bi mogel bolje napisat.

Vsak kabel in komponenta temeljita na svoji tehnološki platformi, ki jo je z veliko dela in preizkušanja možno nadgraditi ali pa ne.

Različnih principov uspešnega razvoja in izdelave kablov je veliko in seveda vsi niso "prenosljivi" v različne tech. platforme, nekateri pa so, ampak to ne gre zlahka.

Predvsem s tvojo pomočjo sem uspel izdelati serije budget kablov, ki ne zvenijo kot budget.
Njihov glavni problem je, da v nasprotju z klasičnimi budget kabli minimalno kolorirajo in s tem maskirajo manjše pomanjkljivosti sistemov, seveda pa ravno ta "minimalno", ki ga premorejo tudi dosti dražji kabli, sicer redko, pa vseeno, na nekaterih sistemih dodatno razkrije nazalnost..
Kar je moteče, čeprav se isti kabel "odkupi" z nadpovprečno muzikaličnostjo, nepopačenim tranzijentnim odzivom in boljšo od povprečne, dinamiko in posledično z globjimi in jasneje strukturiranimi basi..
Glede presežnikov kablov, ki sem jih naredil po tvojih nasvetih in potrebah.

Vsakič se je pokazalo, da boljši vtiči in posledično tudi več dražjega materijala v kablu, kot celota, pomenijo da je končni rezultat take zasnove popolnoma brezkompromisno narejen kabel, ki zlahka zadovolji še tako zahtevne audio sladokusce in ki tudi na cenejših sistemih dobesedno "briše" razne napakice sistema in maksimalno "razvaja ušesa".
Dodaten izziv je bil vrhunsko "ožičiti" tvoje odlične aktivne subwooferje.
Moji subi so konkretno manjši in gnani pasivno, vseeno pa so vsi kabli za tvoje sube, ki sem jih zate razvil na mojih subih, že na mojih "subekih" pokazali, da zmorejo spodnja bas območja odigrati nezabrisano in lahkotno in z vsemi mikrodetajli tudi na najnižjih frekvencah.
Kar ne bi bilo mogoče, če ti svojih subov ne bi pozicioniral in tudi drugače poskrbel, da delujejo optimalno.
Wink
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 06, 2016 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
Ker naključij v XI. stoletju ni več tako, da so še samo "usmerjeno nadzorovana dejanja". In če vprašate mene za tole sabotažo stojijo "mračne sile" iz bivšega KGB-ja ker vedo, da je @mest pu precej blizu ter praktično že "na ti" z Američani ter Izraelci.

Tule je šlo za člana moje 700 glave mednarodne romarske FB skupine, ki je obljubil, da bo nekoč romal, potem pa jo je popihal domov v USA.
Glede na to, da med celodnevnem potepanju po Tel Avivu z parom IZ članov moje FB skupine nisem slišal niti ene hebrejske besede, ampak izključno samo ruščino, to kaže, da ruski FSB v nasprotju z prednico KGB uporablja prijaznejše metode infiltracije, kar ni čudno, saj kar nekaj ruskih oligarhov judovskega porekla sedi v Knesetu, bi prej domneval, da so sabotirali tisti, ki smo jih na Golanski planoti, obkroženi z gozdovi IZ radarskih in drugačnih anten, ki prisluškujejo vse do Teherana in polno naloženem Apache helikopterjem nad nami, gledali čez slovito Valley of tears https://en.wikipedia.org/wiki/Valley_of_Tears dol daleč v Sirijo, z prijetnim občutkom varnosti, saj je nedaleč od tam parkirana v vojašnicah slovita Carmeli tankovska brigada in moram priznati, da so zadnje verzije Merkav v živo videti res hudo.....

https://en.wikipedia.org/wiki/188th_Armored_Brigade
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2016 06:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne poznam in nikoli slišal, pa vendar želim veliko uspehov. Ali, kot bi rekel pokojni Mutti, kdor poje tudi fuša, kdor ne poje kritizira.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
akacjan

Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2016 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že večkrat sem se vprašal ( ok, pa tudi ženo ) zakaj se na širšem trgu ne pojavijo kakšne audio komponenete iz Izraela ??? Glede na znanje, raznorazne talente in predanost...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2016 16:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morel zvočniki so ti izraelski.
Sem mislil da tudi YG, pa je lociran v ZDA.
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2016 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

akacjan je napisal/a:
Že večkrat sem se vprašal ( ok, pa tudi ženo ) zakaj se na širšem trgu ne pojavijo kakšne audio komponenete iz Izraela ??? Glede na znanje, raznorazne talente in predanost...
Zanimivo, da sem temeljito prekrižaril Tel Aviv in Jeruzalem in nikjer nisem naletel na audio trgovino.
Verjetno bi moral obiskat njihovo Silicon valley, kjer imajo sedež Elbit, Rafael in ostali domači hi tech giganti..Parkrat smo se peljali mimo po AC, ker pa je nismo imeli v izjemno nabasanem planu, sem jo prihranil za naslednjič. Ko bo konec "stabbing intifade" in ne bo več na cesti kretenov z noži, ki te štihnejo samo zato, ker greš mimo..
Definitivno je IZ daleč najbolj nenavadna dežela na planetu, saj imajo na N to potenco več nasprotij kot kjerkoli, pa vse še kar deluje, nekaj od tega celo fenomenalno deluje..Tech panoge predvsem, seveda...

Malce bom orisal kako nastajajo moji kabli.
Kot zagrizen bivši modelar sem se nativno lotil razvoja enako kot se ga v letalstvu in oboroževalni industriji..

Kako to poteka je najlažje videti pri poteku razvoja legendarnega lovca Supermarine Spitfire. Lahko bi bil katerikoli drug lovec, F-16 ali F-18, lahko tudi Merkava tank..Princip uspešnega tech razvoja novih modelov je vedno enak..

https://en.wikipedia.org/wiki/Supermarine_Spitfire_variants:_specifications,_performance_and_armament

Analogija je primerna razvoju kablov, ker preprosto ni kabla, ki bi se enako dobro obnesel v vseh sistemih, kot ni letala, ki bi se najbolje obneslo v vseh situacijah in nalogah.
https://en.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon

F-16 ni bil nikoli načrtovan, da bi spodnesel superiornejši F-15, ker pa ima veliko širši nabor rabe in je enostavnejši, ga je "spodnesel".
Enako velja za F18 versus hi tech F14..
Torej je primarni cilj kabel ali letalo, ki zmore pokazat maksimum v čimveč situacijah in okoljih, prevedeno v audio situacijo, prikazat dober ali celo odličen rezultat, v čimveč različno koncipiranih sistemih in predvsem sobah..
In tu pristanemo pri bistvenem, kar sem spoznal pri razvoju kablov.
Fantje, vaši okusi glede zvoka, prezence glasbenikov so izjemno različni tudi, če pustimo ob strani, da vsak posluša drugačen nabor glasbe.
Poleg tega vsi poslušate pri drugačni moči ojačevalca. Na lampah, DCjih, MOs Fetih, digijih, chipampih, itd..

Ob takih spoznanjih je preprosto treba znova porinit razvoj kabla še za stopnjo naprej. Kar pomeni tudi, da se razvije kabel, ki ima nativno vgrajen večji roloff v visokih tonih za sisteme, ki imajo preveč odprte, rezantne visoke in ni nujno, da uspe že prvi protototip.
Tak kabel bi lahko primerjal z Supermarine Spitfire verzijo za letalonosilke.
Trši oreh je recimo to, da je Iztok pri mojem proto top power kablu z malce zajebantskim delovnim imenom "idrijska čipka", nabasal na odstopanja z enim svojih supermikrofonov pri 300Hz.
Kar ni slab rezultat, ampak..Zna biti, da je kriva velika dolžina kabla, kar 2,5m, ni pa rečeno..
Ni ne vem kaj, ampak "fejlkala" ga ne bova, je le flagship kabel in sledi nova proto verzija z Oyaide 004 vtiči.. Šele potem sledi krajši kabel.

Ravnokar na mizi nastaja nov BNC kabel na Furutechih, ki bo prvi "piton" kabel, debel in v zelo širokem snakeskinu, ker pač ne gre drugače, če je cilj čim bolj naravnemu podoben zvok..Potrebno je vgradit toliko več znanja in novega materijala vanj, del notranjosti pa bo tak...

Priznam, da sem se kot večina nekoč smejal debelim kablom, ampak vsak zakaj ima svoj zato..
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2016 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja cela znanost ni kaj.
Če bo špičasto bodo vile, če bo oglato pa lopata.
Po potrebi pa dvakrat užgemo, da bo bolj držalo. Laughing
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu