| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44 Prispevkov: 323 Kraj: Sl. Bistrica
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 12:43 Naslov sporočila: Zvočniški kabli |
|
|
Pozdravljeni!
Temo sem odprl zato, ker me zanima, če se kateremu od članov valja doma kakšen odvečen kabel dolžine 3m - torej 2x3m. Rabil bi čimveč različnih firm in modelov, da vidim, kakšne bodo slišne razlike napram VDH clearwater kablu.
Če je kdo tako prijazen, bi ga prosil za 1 tedensko izposojo. Ker imam sedaj sistem, ki ni več budget variante, bi rad probal še v tej smeri, da vidim, kakšne bodo razlike.
Hvala lepa
Lp, G _________________ "I am the master of my fate
I am the captain of my soul"
DanishAudiophileLoudspeakerIndustries |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 13:20 Naslov sporočila: |
|
|
Clearwater je kabel, ki zeeelo omehča visoke tone in pobije nekaj detajlov. Jaz sem ga imel nekaj časa:) Potem pa sem zamenjal za Eagle Silver Line. Podobna sestava, posrebren baker, 2x2,5mm^2 ki ima ta efekt manj izrazit. Malenkostno omehča visoki spekter, brez neke hude izgube detajlov.
Če si mislil AB primerjat zi žal ne morem pomagat, ker imam trenutno samo en kabel. Če pa ti meni za nekaj dni pošlješ clearwater(me zanima ma novem sistemu), pa jaz tebi mojega, ki je pravtako 2x3m. Pa sem zakompliciral.
Če imaš sistem na nivoju ti bi za mali denar priporočal Nordost Flatline, lahko tudi kak višji model. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gorazd

|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 18:26 Naslov sporočila: |
|
|
Ni problem, Takoj ko dobim kakšnega na probo, ti komot mojega posodim (med tem pa nebi rad bil priklopljen na instalacijski kabel ).
Praviš Nordost? Bom malo posrfal o njem, pa da vidimo. Zdaj v neke višave okor 300 € za kabel se glih nebi gnal, ker je treba gledati na vsak cent (recesija, služba....).
Če še ima kdo kakšno idejo ali kaj na posojo, naj prosim napiše.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 18:27 Naslov sporočila: |
|
|
Splača se tudi na ebay.co.uk pogledat, sploh zdaj ko je funt nizek.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gorazd

|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
Gledam na vse 3 ebay-e.
@Megane
Kaj bi ti priporočal? _________________ "I am the master of my fate
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 18:44 Naslov sporočila: |
|
|
Mimogrede, marsikatera trgovina pri nas posodi kable na test.
LP
Admin _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 18:51 Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno nič, ker čakam da bom lahko nove zvočnike vkup postavil.
Manjkata mi 2x Eton 8-472 za dokončanje in en mojster da mi kretnico skup zlota.
Les že mam doma, treba ga samo zlepit pa na barvanje pelat
Šele potem bom iskal kable.
Glede posoje na test.
V Mariboru in okolici je bolj slabo.
LP, Dejan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 19:43 Naslov sporočila: |
|
|
Nordost flatline se je prodala za 90e 2x3m biwire. Na bolhi to. Dva različna sta se prodajala, morda je kak še na voljo. Tudi na tem forumu je oglas. Vsaj včasih je bil, za trenutno stanje ne vem. Gre za budget kabel, ki pa je kar transparenten in hvaljen. Seveda.. vsak kabel prej stestiraj:)
Ko dobriš na probo kak drug kabel, pa mi pošlji PM, če te zanima Eagle Silver Line. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gorazd

|
Objavljeno: Tor Jan 13, 2009 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem iz Anglije dobil težko pričakovan paket. Preko ebaya sem naročil Chord Co. Carnival Silver screen zvočniške kable. Naročil in plačal sem jih 1.1.09, prodajalec jih je poslal 8.01. proti Sloveniji, danes so pa pri meni (malce daljši čas dostave bom pripisal temu, da so bili v prvi polovici tedna v novem letu verjetno še na dopustu). Pakiranje odlično, cena pa z poštnino £69,94. Priporočam vsem, ki kaj kupujete preko ebaya, da se osredotočite na Anglijo, saj je funt sedaj zelo poceni in se lahko kljub poštnini profitira.
Ko sem razpakiral zadevo, sem videl, da je to kar konkreten kabel, ki ima zunanjega preseka 10mm (torej zunanji ovoj in 2 vodnika) in ga je proti VDH clearwater močno več skupaj. Termiran je z tovarniškimi bananicami na obeh koncih. Ko sem ga priklopil (kabel je nov in ni utečen), sem najprej opazil zeloo odprt zvok, ogromno detajlov, močan, kultiviran bas, odprti visoki toni.
Slike in drugi opis zvočne slike bom podal čez kak teden, ko se bo kabel utekel in še razkril kakšno razliko.
@Pastilence
Če te še zanima VDH clearwater kabel, mi na PM pošlji tvoj naslov, da ti ga pošljem.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 22:15 Naslov sporočila: |
|
|
Bom izkoristil tole temo za svoje vprašanje. Zaradi menjave sem pristal na Primare in KEF kombinaciji. Uporabljam VDH CS-122 kabel. Vendar ima ojačevalec izhod za en par zvočnikov, zvočnika pa imata bi-wiring priklop. Ima kdo kako idejo, kakšen kabel za priklop v načinu bi-wiring bi lahko nadomestil omenjeni kabel? Z sedanjim sem zadovoljen (lahko bi bil nekoliko boljši v visokih tonih), vendar bi rad preklopil na biwiring sistem, ki se je meni že izkazal za efektnega...
Kakšen predlog za zamenjavo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 22:37 Naslov sporočila: |
|
|
Za prvo silo lahko probaš samo skonektirati v "F", če si s kablom sicer zadovoljen.
Velik del problema ponavadi namreč leži v povezovalnih mostičkih, ki so priloženi zvočnikom... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 23:05 Naslov sporočila: |
|
|
| To sem naredil. Ampak iz ene prejšnjih kombinacij je bila varianta z posamičnima kabloma na HF in LF priklopna terminala na zvočniku boljša... Zato tudi ideja po menjavi kabla. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 23:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz sem si kupil konektorje(tiste banane, ali pa če imaš raje vilice). Potem pa sem oba kabla (LF in HF), na enem koncu konektiral posamezno(2x plus, 2x minus), na drugemu pa skupaj(1x plus, 1x minus). Pa je narejeno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 23:20 Naslov sporočila: |
|
|
| He, he, he... Nate sem čakal. Veš kaj je problem, da imam samo še en par CS-122, drugega sem namreč prodal skupaj z zvočniki... Sicer bi naredil, to kar predlagaš. Tako pa bom raje šel na novi kabel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Apr 20, 2009 07:35 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi na tvojem mestu prodal še drugi par VdH kablov in kupil kable posebej prirejene za bi-wiring. Na primer nekaj takega:
http://www.audioquest.com/ >SPEAKER CABLES >DBL. STAR-QUAD SERIES
Pomembno je namreč, da zaradi boljše homogenosti zvoka uporabimo za ves zvočni spekter isti kabel, oziroma isti koncept (zasnovo) kabla. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|