Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Denon CD predvajalnik
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vinylfreak86

Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2015 12:26    Naslov sporočila: Denon CD predvajalnik Odgovori s citatom

Nikoli nisem imel komponentnega CD predvajalnika, ampak sem CDje v preteklosti vedno poslušal na cenenih plastičnih igračah. V zadnjih letih sem se večinoma usmeril na vinil, sedaj pa sem si po dolgem času zaželel, da bi svojo staro kolekcijo cdjev lahko kdaj poslušal v polnem zvoku. Zato sem se odločil za nakup hifi CD predvajalnika, za katerega pa ne mislim dati kaj veliko več od 200 eur. V oči mi je padel Denon DCD-520AE in me zanima, če ima kdo izkušnje z njim in če je za kaj. Denon vsekakor spada med pionirje digitalnih hifi naprav.

Hvala za informacije.
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2015 13:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a ravno denona iščeš ?za ta denar se dobijo tud boljši sony cdp .kak model xe 800 al pa 900 je čist ok.ali pa če dobiš cenejšo varianto es serije.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2015 14:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
a ravno denona iščeš ?za ta denar se dobijo tud boljši sony cdp .kak model xe 800 al pa 900 je čist ok.ali pa če dobiš cenejšo varianto es serije.

Ne da bi iskal samo Denona, samo za tega vem kje ga lahko v Sloveniji kupim. Tele Sonyjeve modele nimam pojma kje dobiš, iz tujine trenutno ne morem kupovati saj nimam takšne kartice, rabljene robe pa ne bom kupoval.
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2015 14:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če kdo ve, kje lahko v Sloveniji kupim še kaj boljšega za ta denar, mi pa le naj napiše. Sam se ne spoznam toliko.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2015 15:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Kupiš DAC za cca ta denar in predvajaš CDje na CDrom, vgrajeni ali samostojni, dela boljše od vseh CDpredvajalnikov za velikoooo, veliko več denarja, sploh, če si bolj na "igli" boš drgač preveč razočaran in boš odstopil od "projekta" še preden si se ga sploh lotil ... ... Cool Wink
PS.: Če ti je to bolj neznanka, pridi na demo Wink
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2015 16:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če mene vprašaš, bi najraje imel kaj takega. Vendar takih komponent ni več v masovni produkciji, razen kakšne audiofilske izdaje specializiranih podjetij, ki stanejo več tisoč evrov. Smile

https://www.youtube.com/watch?v=LnNnxSihfkU
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2015 12:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponudila se mi je ena priložnost nabaviti B&O cd predvajalnik (Bang&Olufsen) , ki je star cca 30 let. Me zanima, če se splača nabaviti komponento iz tistega obdobja, glede na to da sama znamka je vrhunska.
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2015 14:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfreak86 je napisal/a:
(Bang&Olufsen) glede na to da sama znamka je vrhunska.

Kolikor sem jaz slišal B&O je tam vrhunska samo cena.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2015 15:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponudila se mi je ena priložnost nabaviti B&O cd predvajalnik (Bang&Olufsen) , ki je star cca 30 let. Me zanima, če se splača nabaviti komponento iz tistega obdobja, glede na to da sama znamka je vrhunska.

par postov višje pa praviš ,da ne boš kupoval rabljene robe...človek te res ne razume.. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2015 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:

par postov višje pa praviš ,da ne boš kupoval rabljene robe...človek te res ne razume.. Rolling Eyes

Saj kritika je na mestu, samo to je bilo na podlagi tega ko sem videl kaj se prodaja vse na spletu, večinoma odslužena roba.
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2015 16:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
(Bang&Olufsen) glede na to da sama znamka je vrhunska.

Kolikor sem jaz slišal B&O je tam vrhunska samo cena.

Si v živo slišal njihove produkte? Potem stvar ni tako vrhunska kot se oglašuje, res pa je da je prvi cd predvajalnik B&O bil znotraj praktično Philips CD100, naslednja generacija, to ki jo jaz gledam pa je bila sestavljena iz japonskih komponent.
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2015 16:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi če ti zvokovno ustreza, kje boš dobil dele za 30 let star player?
Laser bo (ali je morda že) fuč, motorček bo odpovedal,....
Lahko ga kupiš za zbirko oldtimerjev, ni pa to za neko poslušanje ure in ure.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2015 17:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ima vintage CD player pošteno ceno glede na vrednost (recimo 50€), potem kupiš dva primerka. Enega poslušaš, drugega imaš za rezervne dele.

Tako kot se to dela z vintage 'Katrcami' (renault 4), ko se mora kljub nezanesljivosti odsluženih vozil zagotoviti uporabnost na daljši rok.
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2015 17:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Tudi če ti zvokovno ustreza, kje boš dobil dele za 30 let star player?
Laser bo (ali je morda že) fuč, motorček bo odpovedal,....
Lahko ga kupiš za zbirko oldtimerjev, ni pa to za neko poslušanje ure in ure.

Hvala za nasvet! Pri tej tehniki sem kratek, preveč gledam z vidika gramofona, vendar gramofon je dosti bolj mehanična zadeva, ki ima daljšo življenjsko dobo in kjer lahko navkljub temu, da nisi elektrotehnik marsikaj zamenjaš sam. Pri Cd predvajalniku v primeru okvare nimaš kaj za delat.

Edino če bi bil cd predvajalnik zelo malo uporabljan in skozi ves čas v suhem prostoru, potem bi dolgo zdržal navkljub starosti. Samo tega ne moreš vedeti.
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2015 17:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po vaših nasvetih se bom raje odločil za novo stvar. Tudi če je kaj narobe imam le garancijo. Kako pa kaj stojijo cenejši Onkyo cd predvajalniki? Če se ne motim Onkyo spada pod Pioneer.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu