Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ELAC FS 209.2 zvočniki

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tromostovje

Pridružen/-a: Pet Jul 2010 21:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 09, 2010 21:31    Naslov sporočila: ELAC FS 209.2 zvočniki Odgovori s citatom

Pozdravljeni, zanima me kam uvrščate zvočnike nemškega proizvajalca ELAC FS 209.2. Prodajajo se za 949€. Kateri ojačevalec mi priporočate: CREEK EVOLUTION 2 ali PRIMARE i21. Doma imam sicer ARCAM 3 ampak po mojem ni dovolj dober za ELAC FS 209.2 Vsem se najlepše zahvaljujem za odgovor, lep pozdrav
Plečnik
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 09, 2010 22:43    Naslov sporočila: Re: ELAC FS 209.2 zvočniki Odgovori s citatom

tromostovje je napisal/a:
Pozdravljeni, zanima me kam uvrščate zvočnike nemškega proizvajalca ELAC FS 209.2. Prodajajo se za 949€. Kateri ojačevalec mi priporočate: CREEK EVOLUTION 2 ali PRIMARE i21. Doma imam sicer ARCAM 3 ampak po mojem ni dovolj dober za ELAC FS 209.2 Vsem se najlepše zahvaljujem za odgovor, lep pozdrav
Plečnik

ni problem v tem da nek ojačevalec ni dovolj "dober" za kakšne zvočnike.point je v sinergiji med njimi-med zvočniki in ojačevalcem. Wink
in seveda v temu ,da ti ta zvok ugaja. Wink
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2015 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima kdo izkušnje z Elac zvočniki? Recimo serija 400, FS407 ali FS409?
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2015 09:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Direktnih izkušenj z njimi ne, je pa firma že od prazgodovine na trgu (ni sto let, ma ne manjka dosti). Vredna vse pozornosti.

Sem pa v reviji izvedel novico in jo ob tej temi šel preveriti na internet:
http://www.cnet.com/news/starting-over-legendary-designer-andrew-jones-set-to-launch-a-brand-new-speaker-line/

Eden naj projektantov je prestopil k njim. V članku je opisana njegova pot od KEF-a do TAD-a.
PS:
Pravkar našel še pogovor z njim:
http://www.digitaltrends.com/home-theater/andrew-jones-on-on-one-interview/
PPS:
Pravkar sem preposlušal ta intervju. Okoli 19 do 24 minute tip govori kako izbrati zvočnike, o akustiki prostora, postavitvi zvočnikov;; o trgovcih in njihovi vlogi. Pa tudi kako projektanti prilagajajo zvočnike glede na trge - v kakšnih sobah, akustikah, avdiofili poslušajo. Kar nekaterim ni šlo v glavo tu na AK v teh debatah pred časom kako se sploh lahko (generalno gledano, seveda) upošteva akustika prostorov potencialnih kupcev pri dizajniranju zvočnikov.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu