| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
denisperme
Pridružen/-a: Ned Avg 2015 13:31 Prispevkov: 8 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Avg 02, 2015 19:05 Naslov sporočila: Ozvočenje terase |
|
|
Lepo pozdravljeni,
Najprej pohvale forumu za toliko koristnih informacij. Moje vprašanje se nanša na ozvočenje terase, ki je v celoti pod nadstrškom.
Trenutna situacija z ozvočenjem je taka, da imam v dnevni sobi hišni kino Philips HTS 9140 (soundbar), katera ima izhod na teraso.
Na terasi bi rad nekaj ozvočenja z vsaj nekaj basi.
Razmišljal sem v dveh opcijah, če bi šlo. Prva je ta, da bi nabavil aktivni zvočnik in potem preko tablice, telefona,... predvajal glasbo.
Druga varjanta, če sploh obstaja možnost je ta, če bi kupil zvočnike z zunanjo uporabo in jih nekako zvezal na obstoječi hišni kino, kar bi verjetno predstavljalo težavo, da bi moral za nekako spraviti zvočniške kable iz dnevne sobe na teraso.
Verjetno obstaja še tretja najbolša, vendar tudi najdražja možnost, da bi prodal obstoječi hšni kino, in kupil ojačevalec ter zvočnike.
Prosim za vaša mnenja oz. če obstaja še kakšna druga možnost.
hvala za odgovore in lep dan še naprej.
lp
denis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
slycrespo

Pridružen/-a: Sre Mar 2009 2:36 Prispevkov: 176 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Avg 02, 2015 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem za tretjo možnost  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
denisperme
|
Objavljeno: Ned Avg 02, 2015 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor. Morda kakšen konkreten predlog, od zvočnikov sem gledal nekaj podobnega kot je npr. Focal custom OD108 ali npr. Indiana line luna.
V kakšnem cenovnem rangu bi rabil ojačevalec za poganjanje takih zvočnikov?
Ali ima do konkretne izkušnje s takimi zvočniki, zanima mre predvsem ali lahko pričakujem vsaj malo basa oz. malo boljše srednje tone?
Če mogoče kdo pozna hišni kino ki ga imam, ali bi bilo možno take zvočnike priklopite na njega?
lp
denis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Avg 03, 2015 00:51 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni.
Preveril sem zadevo, ki jo imate:
Z obstoječo zadevo ni nobene možnosti zvoka še na terasi.
V kolikor bi to želeli imeti potrebujete npr. nek surround receiver (da nadomestite obstoječo zadevo) in zvočnike tako za znotraj kot na terasi. Sicer ne vem kakšen bi bil vas budget a v tem primeru bi priporočal receiver z zono 2, zunaj pa neke aktivne zvočnike (običajno je zona 2 neojačan del, ki se ga regulira posebej). Lahko pa tudi posebej ojačevalnik in pasivne zvočnike.
Nazadnje pa je morebiti najbolj enostavna opcija, da se nabavi nek poceni stereo ojačevalnik in zvočnike samo za na teraso in je rešeno.
Zraven pa vzamete še nek WI-FI streamer in potem glasbo lahko upravljate preko pametnega mobilnika.
Torej, trenutno govoriti o nekih konkretnih prodlogih je brezpredmetno, če niti ne vemo kakšen je budget, za kakšno izvedbo se boste na koncu odločili...., pa če boste lahko omenjeni soundbar sploh nahko prodali.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Avg 03, 2015 09:36 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko uporabiš wireless zvočnike.
Ti imajo brezžičen uvoz signala, lahko iz telefončka in pa vgrajen ojačevalec. Nekateri delujejo tudi na baterije, tako da so povsem avtonomni. V najslabšem primeru jim pripelješ 220volt preko razdelilca, če na terasi ni vtičnic v bližini.
Jih imaš vseh cen in velikosti:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2395030,00.asp _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
denisperme
|
Objavljeno: Pon Avg 03, 2015 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
Najlepša hvala za pomoč. Tudi sam sem imel v mislih na stereo ojačevalnik vendar me predvsem bega to, da bo zunaj (možnost vlage). V kolikor obstaja kakšna varianta za zunaj bi bil zelo vesel.
Budget bi bil nekje 200eur za zvočnik in pa verjetno še enkrat toliko ojačevalnik se pravi cca 500eur, če bi kaj sploh dobil v tem rangu.
Lahko predlagate kakšen ojačevalnik. Zgoraj sem napisal primer zvočnika, se pravi nekaj v tem rangu.
lp
denis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
senior
Pridružen/-a: Pet Sep 2008 14:24 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 03, 2015 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kakšen manjši/prenosni sistem/stolp, ki se ga po potrebi postavi na teraso in potem pospravi (odpade problem vlage in kraje).
P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
denisperme
|
Objavljeno: Tor Avg 04, 2015 01:47 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
Morda zadnja ideja ni slaba, vendar bi morda rajsi kaj fiksnega.
Kaj pa morda ta dva aktivna zvocnik + nek predvajalnik (kaksen?).
OMNITRONIC > AKTIVNI ZVOČNIKI > C80A
MOČ: 125W
KOMPONENTE: 1 X 8'' WOOFER, 1 X TWEETER
FREKVENCA: 40Hz-20kHz
MERE: 360 X 270 X 240mm
MASA: 8kg
PRIKLJUČITEV DIREKTNO NA IZVOR SIGNALA
ČIST IN MOČAN ZVOK
NAMENJEN UPORABI V BISTROJIH, BARIH, RESTAVRACIJAH, STUDIU, ITD.
V CENO VKLJUČENI NOSILCI ZA PRITRDITEV NA STROP ALI STENO
Cena: 230,00 €
Se vedno bi najrajsi imel stereo ojacevalec + neka zvocnika vendar me skrbi vlaga.
Lp denis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JJAB
Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05 Prispevkov: 197 Kraj: Moon
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
denisperme
|
Objavljeno: Tor Avg 04, 2015 10:03 Naslov sporočila: |
|
|
JJAB hvala za predlog. Morda poznate ta produkt? Zanima me ali se lahko npr. lahko primerja s kakim cenejšim stereo ojačevalniko in zvočnikom ali npr. aktivnimi zvočniki, ki sem jih predlagal?
Mogoče se malo bojim okoli takih sistemov saj sem se po domače povedano
"nasral" pri hišnem kinu.
Hvala za predlog.
lp
denis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JJAB
Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05 Prispevkov: 197 Kraj: Moon
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
denisperme
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|