| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 02:00 Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje da podvojiš proračun in vzameš ene Klipsche.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 02:27 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor.
Klipschev sicer ni nobenih pametnih na bolhi.
Iščem pa večje monitorje/bookshelfe, skratka, ne ozkih in visokih samostoječih zvočnikov. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
multiscan
Pridružen/-a: Čet Avg 2008 18:00 Prispevkov: 43 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | Najbolje da podvojiš proračun in vzameš ene Klipsche.
Have a nice Day
Matt |
Zakaj?
V čem se je spremenila tehnologija zvočnikov?
Zakaj so bili včasih zvočniki ogromni v primerjavi z današnjimi?
Če gledaš strogo fizikalno so imeli zvočniki starejših letnikov npr. ogromne bass driverje, ki so bili zmožni "premakniti veliko zraka".....
Kako se obnesejo starejši zvočniki z današnjimi AV recieverji?
Ali je AVR, ki je po sprecifikacijah definiran npr. 5x90W zmožen poganjati recimo prej omenjene jamo d265 ali ga recimo prekaša kak vintage izdelek z 2x30W, ki jih na Bolhi recimo ne primankuje |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
V bistvu, tema izhaja iz tega da sem že imel modernejše B&W 685, Diamond 9.2, razne Mission M, System Audio 1050, zdaj pa iščem nekaj drugačnega.
Pravtako ne išem neke visoke resolucije, samo sistem z nekaj več basa ter prijetnim zvokom, pa niti ne vem kje se lotit. Mogoče bi poskusil kakšno vintage zadevo, ampak o tem ne vem popolnoma nič. V oči so mi pač padle starejše zvočne omarice z večjimi basovci, sprejmem pa tudi kakšen drugačen predlog.
Koliko je sploh treba zapravit, za ojačevalec in zvočnike, če bi hotel nekaj solidnega? Se je treba stegnit na cca. 300€ za kakšne Mach 7, ali JBL podobnega razreda?
Dobrodošli tudi linki iz bolhe.
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=15327 ?
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=14973 ?
V bistvu, ni mi problem dat nekaj več za zvočnike, rad pa bi nekaj kar za sabo ne bo potegnilo zelo dragega ojačevalca. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 11:39 Naslov sporočila: |
|
|
V malih oglasih @castor prodaja Advent New Loudspeaker za 350€. Mislim da za tako mali denar tako kompletnega zvočnika 'nauš' našel. Super dela že z malim lampašem (na bazi EL84), tudi na stari A100 Musical Fidelity se je izkazal, s Carverjevo kocko (200W) pa swinga iznad pričakovanj. Go, go ... _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
Za 12m2 sobo, rock/metal, in tudi kaj bolj zahtevnega, bo tole zakon, bolje kot ves "šrot" do sedaj...žal pa to ne bo 20€-100€...
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=14969
nezahtevni za poganjat, recimo HK. _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
multiscan
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 12:16 Naslov sporočila: |
|
|
| multiscan je napisal/a: | | trancedeejay je napisal/a: | Najbolje da podvojiš proračun in vzameš ene Klipsche.
Have a nice Day
Matt |
Zakaj?
V čem se je spremenila tehnologija zvočnikov?
Zakaj so bili včasih zvočniki ogromni v primerjavi z današnjimi?
Če gledaš strogo fizikalno so imeli zvočniki starejših letnikov npr. ogromne bass driverje, ki so bili zmožni "premakniti veliko zraka".....
Kako se obnesejo starejši zvočniki z današnjimi AV recieverji?
Ali je AVR, ki je po sprecifikacijah definiran npr. 5x90W zmožen poganjati recimo prej omenjene jamo d265 ali ga recimo prekaša kak vintage izdelek z 2x30W, ki jih na Bolhi recimo ne primankuje |
Ma a mi zna kdo tole po kmečko razložit? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa bi potreboval za poganjat kaj takega? oz. tiste Advente ki so omenjeni nekje v tej temi. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 12:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: |
Kaj pa bi potreboval za poganjat kaj takega? oz. tiste Advente ki so omenjeni nekje v tej temi. |
Zanimivo, toliko časa sem za res mali denar ponujal odlične zvočnike in tega nihče ni opazil. Sedaj sem jih umaknil iz oglasov ker šenkat jih pač ne mislim. Pri nas je samo to dobro, kar je zastonj.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
multiscan
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 12:43 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | | Pestilence. je napisal/a: |
Kaj pa bi potreboval za poganjat kaj takega? oz. tiste Advente ki so omenjeni nekje v tej temi. |
Zanimivo, toliko časa sem za res mali denar ponujal odlične zvočnike in tega nihče ni opazil. Sedaj sem jih umaknil iz oglasov ker šenkat jih pač ne mislim. Pri nas je samo to dobro, kar je zastonj.... |
kaj pa si ponujal in za kolikšen znesek? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 14:15 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | | Pri nas je samo to dobro, kar je zastonj.... |
Malo drugače, dobro je samo, če je top HI-END (čim več Kg Al) in skoraj zastonj...(1/10 cene), pa še takrat bodo pripombe... _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 15:25 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | | tromba je napisal/a: | | Pri nas je samo to dobro, kar je zastonj.... |
Malo drugače, dobro je samo, če je top HI-END (čim več Kg Al) in skoraj zastonj...(1/10 cene), pa še takrat bodo pripombe... |
......., da ni bilo dostave na dom ter brez garancije. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2015 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
Je že Ambasador napisal, s čim so se ADVENTI obnesli. Ni da so pretirano zahtevni, vendar pa so zelo hvaležni če dobijo dobro papico. Če obrnem vprašanje, lahko rečem, da sem ta zvočnik v več kot 30 letih slišal z dosti ojačevalci in samo z nekaterimi ni dal nič od sebe. Sicer pa sem jaz samo objavil oglas za prijatelja, tako da, Andrej vseeno hvala.
Aja, cena ni glih močno fiksna.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Čet Mar 12, 2015 08:55 Naslov sporočila: |
|
|
| multiscan je napisal/a: | | tromba je napisal/a: | | Pestilence. je napisal/a: |
kaj pa si ponujal in za kolikšen znesek? |
Multiscan,
poslal sem ti zs. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|