| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 17:53 Naslov sporočila: nakup slušalk |
|
|
Pozdravljeni.
Res, da sem v rubriki podarim napisal vpršanje, če ima kdo za podarit slušalke, ki bi jih rabil za premostitev trenutnega manjka hi-fi sistema in prejšnjih slušalk, k isem jih pred parimi leti imel pa sem videl, ker sem čisto na blef šel pogledat, če se da kaj pametnega - tko na oko - dobit na bolhi in sem videl, da se da dobit (nisem mogel verjet, ali pač je okej?) Sennheiser HD 515 za 25€. Jaz sem take imel. Bile so kupljene v Big-Bangu v Celju pred ene 7. leti in so me prišle okrog 80-100€. Ko sem jih kupil sem bil tako močno navdušen nad boljšo kvaliteto takratnega in sedaj prejšnjega hi-fi sistema Rotel RA-971 in Infinity Alpha 40, da to ni bilo res. Jaz sem bil tako vesel in navdušen, da sem sem bil vesel pomoje ene teden dni. res, vrhunski sound napram prej omenjenem hi-fi sistemu.
Dajte mi povedat glede na to, da sem trenutno na borzi in prejemam socialno, če bi sedaj 21. kupil neke slušalke recimo boljše od teh HD 515 za ceno v količini budgeta 35€-40€. Kupil bi jih samo do nadaljnega, ko bi šel v nabavo high-end slušalk Sennheiser HD 600, ki stanejo nekje okrog 350€ - bom pač moral mal šparat pa pas zategnit. Pa nič ne de. Se splača, so rekli.
Torej, če lahko kdo svetuje katere slušalke bi vzel za tam nekje do 35 do 40 €, ki so rabljene. Uporabljal bi jih pa trenutno za poslušanje glasbe, ki jo imam na prenosnem računalniku (povečini metal v FLAC formatu v CD kvaliteti) in kar konkretno delanje glasbe v programu za delo elektronske glasbe - imam sicer že nekaj komadov narejenih in kar precej osnov - loopov za nadaljne delanje celih skladb. Če koga zanima kaj sem do sedaj naredil lahko podam link od SoundCloud profila, ki sem ga pa tukaj na tem forumu že enkrat ali dva krat podal. Če koga zanima naj pove. Bom vesel.
Torej prosil bi za pomoč/nasvet, če se komu ljubi, da pove kaj kupit od slušalk za 35-40€ za poslušanje in delo z glasbo na računalniku. Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
amagr
Pridružen/-a: Sob Nov 2013 22:31 Prispevkov: 12 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 18:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Superlux HD 668B |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 18:37 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvet. Sem pogledal in pri nas se jih ne da dobit. Sem šel gledat na ebay.de in ebay.co.uk in so okrog 40€. Samo meni se zdi, da so to nove - da je cena okrog 40€ za nove.
Bi se dalo priporočit kake rabljene ki so okrog 40€? Da bi kao malo boljše dobil za ta denar. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 18:39 Naslov sporočila: |
|
|
Upam, da se ti ne bom zameri s tem odgovorom.
So dobre tele, ki si jih priporočil? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 19:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Te superlux konkurirajo praktično vsem slušalkam do 100e, tako da tudi rabljene boš težko našel boljše za ta denar. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
amagr
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Se strinjam iz Slinchem. Sem jih imel, in so res dobre sludalke. Sam tud poslusam velik metala in so za to super. Na thomannu jih dobis se za ksn evro manj,ce se prdruzis ksnmu skupnemu narocilu. Majo pa sicer zj neke nove modele ki so par evrov drazji in mogoc se bolsi,tko da mal se te poglej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 19:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ej dobr. Hvala vama obema.
Bom pogledal, ej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 20:06 Naslov sporočila: |
|
|
Teli Superlux imajo neke boljše po oznaki modela - HD681EVO, njihove najboljše. Pogledal sem specifikacije. Kul je frekvenčni razpon pa da imajo dva kabla z malim in velikim jackom.
Kaj pol vidva pravta oziroma če bi še kdo kaj komentiral? Bi jih vzel?
Da se jih dobit pri uni nemški strani - Thomann za 27€ plus 25€ poštnina. To bi šlo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
amagr
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 20:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz bi jih .vzel na tvojem mestu. Glede nakupa pa poglej na kitarist.si , kjer redno narocajo iz thomanna in te pride postnima cca. 5e. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 20:55 Naslov sporočila: |
|
|
Aha. Dobro. Bom pogledal.
Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 21:51 Naslov sporočila: |
|
|
Nč. Jaz sem oddal naročilo z plačilom po bančnem nakazilu.
Upam, da bojo res tako dobre.
Saj pravim: rabim nekaj za premostitev. Kasneje, ko pridem do denarja pa kupim Sennheiser HD 600 za 350€ razen, če vmes kaj drugega najdem oziroma, če dobim kako priporočilo/nasvet.
Tisti forum pa nisem hotel uporabiti za skupno naročilo ker nikoli ne veš z kakšnimi ljudmi imaš opravka in še vprašanje kdaj bi kdo kaj vzel - da ne bi čakal, ker sem že relativno dolgo brez hi-fija in prejšnjih slušalk - od takrat moj elektronski projekt stoji v zraku oziroma je v pavza mode-u. ... Sej ni problema. 53€ je relativno malo. Sem nekaj skenslal iz tega mesečnega načrta za nakup, ker se je izkazalo, da ne bo potrebe po tem nakupu in bom dal za slušalke.
Nč. Hvala obema. Razen, če kdo pred 21. uleti tle pa pove za kaj drugega bolj hudega. Denar dobim 22. kar je še 6 dni do takrat.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Sob Avg 16, 2014 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Dajte mi povedat: ali za izdelovanje glasbe na računalniku z računalniškim programom za izdelovanje elektronske glasbe (komponiranje al kaj je to? Propellerhead Reason na primer) rabim studijske slušalke al hi-fi/high-end slušalke? oziroma kakšne? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Ned Avg 17, 2014 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
Če pojasnim zakaj to sprašujem:
- če sedaj recimo kupim tele Superlux da bom za pol za kasneje vedel, ko bom kupoval neke boljše
- če se izkaže, da bi že sedaj v roku tedna-dveh lahko kupil kar direkt rečmo prave konkretne slušalke, da bom vedel kaj kupit - da tle nadaljujemo z pogovorom in vašimi nasveti in direkcijami
No. V vsakem primeru bom moral to izvedet, ker imam namen dokončat to mojo glasbo oziroma ta moj glasbeni projekt, ker sem že začel in imam kar veliko osnove v obliki loopov in 14 skladb že narejenih sicer v demo stadiju ampak recimo, da so že končani. Ne bi rad, da se ta projekt sfiži oziroma ne ispelje do konca. Itak imam namen naštudirat tap rogram, ki ga uporabljam do neke večje mere oziroma do nekega večjega nivoja, ker sem opazil, da so mogoče nekateri moji loopi in komadi mal preveč preprosti in mogoče iz tega vidika mal dosadni. No, pa da ne zaidem s tem.
Ja, še tole. Glede Sennheiser HD 600 - tele sem izbral zato, ker nekako predvidevam, da bi bilo to to (sicer dejansko nimam pojma), ker so bile prejšnje, ki sem jih imel - HD 515 meni res dobre. Je pa premalo to, ker sem imel samo te in ne poznam večjih aspektov. Niti teoretičnih (forumi, branje) niti praktičnih (poslušanje). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Avg 20, 2014 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Sam bi se pred nakupom raje prepričal. Ni nujno da je dražje vedno boljše.
Dobro bi bilo, da preiskusiš čim več sistemov s slušalkami, da vidiš kaj ti najbolj leži. Osebno sem največ razlik slišal med slušalkami. Amp naredi tudi veliko razliko. Dace in kable pa morem še malo raziskat. Preiskusil sem 2 in ni bilo neke razlike. Vsekakor ko bo čas za to, bom obiskal trgovino z M2tech produkti. Komaj čakam da slišim razliko med HiFace in Young DSD dacom.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2015 21:57 Naslov sporočila: Potrebujem/kupujem 3,5mm jack M - 3,5mm Ž vmesni člen kabel |
|
|
Pozdravljeni.
Danes sem dobil Shure SRH1840 slušalke in mi ne pride prav originalen kabel ker ima 3,5mm jack vtičak predolg - mislim, uno ohišje/ogrodje - je predolgo.
Problem je ker imam slušalke priklopljene na prenosni računalnik, ki ima audio vhod spredaj levo in z roko majem vtičnico, ki jo bom razrahljal in moral zopet nesti na AV servis, da jo zamenjajo.
Da se to ne bi zgodilo bi potreboval en vmesni kabel, ki ima na eni strani 3,5mm jack žensko vtičnico na drugi strani pa 3,5mm jack moški vtikač.
Ta vtikač mi je pomemben, da je ali zelo majhen kot so za telefone ali, da je manjši pa da je v obliki črke L. Dolžina do max. 1m. Želja je krajši - do 10-15cm. In črne barve.
In če že imam SRH1840 slušalke bi bilo dobro, da je ta vmesni člen tudi pozlačen. Dobro, upam, da nisem ispadel smotan z to izjavo. Da je malček boljši kabel. Ne pa preveč. Do 15-20€.
Lahko kdo pomaga, prosim?
Sem gledal na najdi.si in jooj... nič. Če je pa že kaj je pa čist low-budget navaden.
Izgled, kaj me zanima, recimo:
Ne poznam teh hi-fi trgovin in nimam pojma kje gledat.
Aja. Pa še to bi povedal, da ne bo pomote, če si je kdo slučajno zapomnil kar sem napisal v rubriki oziroma niti pogovora Nova igrača je doma, da sem prej kupljene Shure SRH1440 vrnil in kupil tele SRH1840. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|