| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2015 13:02 Naslov sporočila: Kvaliteta električne napetosti |
|
|
Ravnokar sem dal v player SACD plošček z Elgarjevim Čelo koncertom v izvedbi The Royal Philharmonic Orcestra, dirigent Yehudi Menuhin.
Glasba nikakor ni stekla kot je treba. Ni prave dinamike, ni "bodija" čela,.. skratka žalost. Ker sem sumil probleme z napajalno napetostjo sem jo pomeril in shhit - celih 183 V. To je za 10 V najnižje kar sem do sedaj izmeril. Zgleda, da vse gosdpodinje v vasi pečejo in perejo. Iz previdnosti sem tudi šel ugasnit pralni stroj, da nebi crknil elektromotor.
Kako je z napetostjo pri vas? _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2015 13:10 Naslov sporočila: |
|
|
241V kadarkoli sem meril, tudi sedaj. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2015 13:28 Naslov sporočila: |
|
|
Stalno med 237 do celo 245V , zaradi česa sem moral pred lampašem vgraditi odštevalni trafo( lampaši občutljivi na previsoko napetost.) po napotkih proizvajalca. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42 Prispevkov: 343 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2015 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni skače med 236V in 240V, sem imel pa probleme na vikendu, ker sem narobe zmontiral števec in sem imel 260V in števec se je v rikverc vrtel, kako mi je to ratal ne vem, še enektričaju ni bilo jasno kako sem 260V ven dobil, ko sem popravil, sem potem dobil ven 240V. _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2015 13:46 Naslov sporočila: |
|
|
Če se je števec vrtel nazaj bi ga pustil in si omislil električno ogrevanje. _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42 Prispevkov: 343 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2015 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, to je bilo še pred priklopom elektra, ko sem za test imel preko podaljška štrom od soseda . Drugače bi bilo pa super ja  _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2015 15:34 Naslov sporočila: Re: Kvaliteta električne napetosti |
|
|
| ck je napisal/a: |
Kako je z napetostjo pri vas? |
Pri meni je napetost natanko 230V. Temu najbrž botruje bližina adekvatno zmogljive trafo postaje. Ko sem še stanoval v bloku je bila podobna situacija, napetost pa še za 5V višja. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2015 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
Po mojih izkušnjah je nivo napetosti v omrežju kriv za;
Prenizka napetost pod 200V pomeni izgubo dinamike in kot neko zaveso čez zvok
Previsoka napetost čez 235V pa se izrazi z živčnostjo in streljanjem na visokih
Čistost toka, pa ni v nobeni korelaciji z napetostjo. To je čisto drugi par rokavic. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2015 20:29 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | Po mojih izkušnjah je nivo napetosti v omrežju kriv za;
Čistost toka, pa ni v nobeni korelaciji z napetostjo. To je čisto drugi par rokavic. |
Neutemeljene predpostavke oz. ugibanje na osnovi vrednosti(manj pomeni manj, vec pomeni kao preveč). Sorry , bedarije...
Razlike oz anomalije v napajanju se kažejo razlicno in so zelo odvisne od topologije naprave. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2015 20:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja Berni res je tako kot praviš. Predvsem je vse odvisno od napajanja določene komponente. Tisto kar sem zapisal velja predvsem za ojačevalce. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2015 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | | Ja Berni res je tako kot praviš. Predvsem je vse odvisno od napajanja določene komponente. Tisto kar sem zapisal velja predvsem za ojačevalce. |
Tudi za ojacevalce je popolnoma različno , če gre za lampase ali tranzistorje. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07 Prispevkov: 588 Kraj: laško
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2015 14:34 Naslov sporočila: Re: Kvaliteta električne napetosti |
|
|
| ck je napisal/a: | | Kako je z napetostjo pri vas? |
230V +- max.2% pri statični in dinamični obremenitvi. V praksi napajalna napetost mojega avdio sistema niha za manj kot 1V, je pa napetost samo eden izmed parametrov kvalitete napajanja. Precej dolgo je tega kar sem zadnjič vtikal merilne sonde v vtičnico... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simonceli
Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36 Prispevkov: 205 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2015 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | Po mojih izkušnjah je nivo napetosti v omrežju kriv za;
A pol američani poslušajo zvok, kot da bi igralo iz sosednje vasi ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gero
Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03 Prispevkov: 196
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2015 15:51 Naslov sporočila: |
|
|
| simonceli je napisal/a: |
A pol američani poslušajo zvok, kot da bi igralo iz sosednje vasi ? |
No vidiš, ti pa veš za kaj gre....dobra.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2015 16:14 Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni je že dolga leta 233V napetosti, zelo konstantno, neglede na dan/noč. Sem zadnji porabnik, priključen na tem odcepu (staro mestno jedro Izole). Vedno sem imel občutek, da sem lahko zadovoljen s kakovostjo elektrike - sodeč po dokaj mali razliki v poslušanju podnevi/ponoči. Ponoči je nekoliko mirnejše poslušanje, delno od elektrike, delno se pozna zmanjšanje zunanjega hrupa - ker avtomatsko začnem nižati tudi glasnost poslušanja.
Tudi relativno varen pred strelami, v 32 letih nikoli ene skurjene reči. Imamo eno kapelico z zvonikom v bližini - ki nas varuje.
Sto metrov zračne razdalje pri enem prijatelju napol avdiofilu, pa v povprečju ne minejo tri leta, da mu ne skuri kaj. Kljub prenapetostnim zaščitam. Jih ima že celo zbirko. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|