| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
THOR
Pridružen/-a: Tor Feb 2016 13:12 Prispevkov: 10 Kraj: Philippines
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 15:17 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
samo za glasbo, ali tudi za filme? Ce samo glasba potem ubodi stereo ojacevalec. Bos veliko bolj zadovoljen. Kar se tice zvocnikov nimam mnenja, ker jih nisem slisal. Se mi pa zdijo tisti Pioneerjevi monitorcki SP-BS22-LR zanimivi. Stereophile referenca in cenovno ugodni. Pa se video.
Projektiral jih je namrec isti inzenir (Andrew Jones), ki je odgovoren tudi za razvoj pri TADu. Za moje pojme eden najboljsih zvocnikov in glasbenih dozivetij, ki sem jih dosedaj slisal -> TAD Compact Reference CR1. Slisal sem jih na Hi-Fi multimedija sejmu v Lj in na Hi-Fi sejmu v Zagrebu. Ampak cena tistih zvocnikov je kot 2 sobno stanovanje in tudi kaksnih paralel verjetno se ne da vleci, ker gre za diametralno razlicna ekstrema. Imata pa oba nekaj skupnega in to je, da je zadaj znanje, ki ve kako se zvocnike dela.
TAD Compact Reference CR1
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
THOR
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 15:50 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Hoj,
samo za glasbo, ali tudi za filme? Ce samo glasba potem ubodi stereo ojacevalec. Bos veliko bolj zadovoljen. Kar se tice zvocnikov nimam mnenja, ker jih nisem slisal. Se mi pa zdijo tisti Pioneerjevi monitorcki SP-BS22-LR zanimivi. Stereophile referenca in cenovno ugodni. Pa se video.
Projektiral jih je namrec isti inzenir (Andrew Jones), ki je odgovoren tudi za razvoj pri TADu. Za moje pojme eden najboljsih zvocnikov in glasbenih dozivetij, ki sem jih dosedaj slisal -> TAD Compact Reference CR1. Slisal sem jih na Hi-Fi multimedija sejmu v Lj in na Hi-Fi sejmu v Zagrebu. Ampak cena tistih zvocnikov je kot 2 sobno stanovanje in tudi kaksnih paralel verjetno se ne da vleci, ker gre za diametralno razlicna ekstrema. Imata pa oba nekaj skupnega in to je, da je zadaj znanje, ki ve kako se zvocnike dela.
TAD Compact Reference CR1
lp, d. |
filmi 70-80 %, muska 20-30%, tako da stereo feršt odpade...poleg tega rabim vsaj 3x HDMI, pa kakšen optični vhod, FLAC support, USB vhod, WIFI, bluetooh itd...teh tehnologij starejši receiverji pač nimajo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 15:53 Naslov sporočila: |
|
|
| saj ne boš naročal z ameriškega amazona, ali? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
THOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
THOR
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 15:58 Naslov sporočila: |
|
|
| THOR je napisal/a: | http://www.theabsolutesound.com/articles/infinity-primus-p363-loudspeaker/
Tukaj je še lep review... za njih se mi gre tudi zato ker ima poleg dveh 16 cm bassov še 10 cm midrange, se pravi ima dovolj srednjega območja, kar je pri filmih sploh dobrodošlo...sploh pri govoru |
Od kje pa bi blo boljše? Zaradi garancije misliš? Glede zvočnikov me ne skrbi..me pa mal glede receiverja... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
| THOR je napisal/a: | | Od kje pa bi blo boljše? Zaradi garancije misliš? Glede zvočnikov me ne skrbi..me pa mal glede receiverja... |
Ni problem v garanciji ampak v visokih stroških poštnine in uvoznih dajatev. Pri receiverju pa še v drugem standardu el. omrežja. Vse to, če ne isto pa vsaj primerljivo, se dobi v EU štacunah, za začetek poglej na nemški amazon: http://www.amazon.de/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 16:12 Naslov sporočila: |
|
|
Kupi vsaj v EU. Iz ZDA te bo postnina prisla cca 3x vec kot pa bi placal za vse te zvocnike skupaj. Receiver definitivno kupi v EU, ker verjetno si ne zelis 110V razlicice. Tudi 22% DDV moras v tem primeru pristeti, ce narocas izzven EU. DDV se udari na ceno produkta in postnino. Potem pa je se tukaj carina in izjemen riziko, da ti produkti pridejo v obtolcenem stanju.
EDIT: Ravno cekiram in tiste Pioneerje Pioneer SP-BS22 bos zelo tezko dobil v EU. Jih nisem nasel, na nobenem EU Amazonu, niti Ebay-u, niti Hi-Fi sharku. Nada. Mogoce ima kak egzot?
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazadnje urejal/a delfinus Tor Feb 09, 2016 16:28; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
THOR
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 16:27 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Kupi vsaj v EU. Iz ZDA te bo postnina prisla cca 3x vec kot pa bi placal za vse te zvocnike skupaj. Receiver definitivno, kupi v EU, ker verjetno si ne zelis 110V razlicice. Tudi 22% DDV moras v tem primeru pristeti, ce narocas izzven EU. DDV se udari na ceno produkta in postnino. Potem pa je se tukaj carina in izjemen riziko, da ti produkti pridejo v obtolcenem stanju.
lp, d. |
Aha.. ok..sem se zaletel preveč očitno...
V evropi ne najdem nikjer nič..ne na Amazonu, e bayu ,itd
Obstaja kakšna ogromna evropska trgovina z hi fi opremo? Ala Thomann glede PA in inštrumentov? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
THOR
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 17:25 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za informacijo....najprej se bom pozanimal na finančnem uradu (carina) koliko dodatnih stroškov bi imel z zvočniki. Ker 100 $ za par Pioneerjev je res napol zastonj...
Kako je pa pri amazon UK glede carine? mislim da imajo več izbire kot nemški |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
Se ni treba nič pozanimat, če imaš amazon account ti vse vnaprej izračuna:
Tole je skupno 212€, za ta denar pa dobiš konkretno boljše bookshelfe pri nas.
Aja, tistih infinity pa sploh ne pošiljajo k nam, kar je glede na velikost in težo valda razumljivo.
UK pa je v EU, tako da ni nobenih uvoznih dajatev. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
THOR
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 18:09 Naslov sporočila: |
|
|
o majko mila kakšne tarife...očitno ni druge opcije kot Bolha..al kako?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 18:18 Naslov sporočila: |
|
|
a si pričakoval, da bodo 10kg paket poslali za 5€?
drugih opcij je polno, ne vem no, kaj nisi bral prejšnjih sporočil?
je pa bolha kul alternativa, vsekakor. mislim da je gor en dali 5.1 komplet za 500€, dodaš receiver in mir |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|