| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
MG
Pridružen/-a: Ned Feb 2015 14:20 Prispevkov: 14 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2015 14:24 Naslov sporočila: Zvoč. Bose 901, nasveti/primerni ojačevalci/podobni zvočniki |
|
|
Pozdravljeni,
Nov član foruma za dnevno sobo kupujem nov stereo hi-fi. Soba je velikosti dobrih 30m2, zvrst glasbe pa bi bila predvsem ambient, soft rock, hard rock, nekaj elektronike - npr. Radiohead, Queens of the stone age, Prodigy,...
Na splošno mi niso všeč sistemi z več zvočniki in subwooferji. Zaenkrat se najbolj nagibam k zvočnikom Bose 901, saj mi je všeč princip odbitega zvoka in tudi zvenijo zelo lepo.
Zanima me, kakšne so vaše izkušnje s temi zvočniki? Glede na to, da bi se glede na moj budget moral za nove precej žrtvovati, me zanima ali priporočate nakup rabljenih in kaj pri tem paziti. Ali je poleg pen okoli zvočnikov potrebna obnova tudi kakšne druge komponente?
Imate kakšne predloge za zvočnike drugih znamk v teh okvirih?
Rečeno je bilo, da ti zvočniki potrebujejo predojačevalec in končno stopnjo. Katero znamko in model predlagate in kakšno moč? Rabljeno / novo?
Za vse odgovore se vam že vnaprej lepo zahvaljujem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malossi
Pridružen/-a: Sre Okt 2010 12:37 Prispevkov: 81 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2015 20:41 Naslov sporočila: |
|
|
| Hmm, moram reči, da ti zvočniki niso primerni za manjše prostore, zares zaigrajo šele nekje v 50+ kvadratih. Se bojim (tako na pamet, glede na velikost prostora) da ti ti zvočniki ne bodo dobro igrali. Rabijo pa ful moči za pognati + nujni moraš signal peljati čez tisto kretnico. Načeloma kak Rotel, mi smo jih v demo placu poganjali kar z končno stopnjo iz PA ranga (nek Bose mislim da je bil). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MG
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2015 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
Popravek, prostor je dobrih 40m2 (in ne 30m2), pardon za napako. Sicer pa še vseeno ni večji od 50m2.
Hočeš reči, da pri prostoru z dobrimi 40m2 ne bodo prišli zvočniki do izraza ali da bo zaradi prostora kvaliteta zvoka slabša? Trgovina, kjer sem poslušal zvočnike ni bila kaj dosti večja od 40m2 in je zvenelo super.
Brskal sem malo po tujih straneh in zasledil, da priporočajo končno stopnjo vsaj nekje min 200 / 250W na 8ohm, saj naj bi pri manjši jakosti zelo trpeli ojačevalci in posledično odpovedali. Precej povezujejo Bose z NAD ojačevalci, pa tudi z Marantz in Yamaho. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
Ne verjamem preveč ne v NADa pa v tega še najbolj Marantz in Yamaha pa razen kake profi Yamahe po mojih izkušnjah odpadeta, res potrebujejo moč, prostor 40m2 se mi zdi povsem primeren, čeprav so tudi za kaki meter več povsem primerni zvočniki
drugače bo isebno šel na serijo 2,3 ali max 4 potem so delali že škatle z črno vinil tapeto ipd prve serije so bile pravi oreh furnir, same kretnice in sploh driverji pa so se bore malo spreminjali, mogoče kaki zadnji modeli....veliko uživanja, eni od redkih zvočnikov za poslušanje in uživanje,ne pa iskanje napak in seciranje detajlov |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 921 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
Znanec je nanje imel obešeno DENON končno stopnjo (pečico) lol in zadeva je delala dobro _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sandi
Pridružen/-a: Sob Jan 2011 22:39 Prispevkov: 96 Kraj: celje
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 19:03 Naslov sporočila: |
|
|
za BOSE zvočnike je pravi ojačevalec SONY.
Pojdi v LOREX in se prepričaj! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 14:01 Naslov sporočila: |
|
|
| saj igrajo z vsakim ojačevalcem, da pa bi bil Sony tu res za priporočat???? pač ga Lorex isto uvaža kot Bose |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 921 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 15:32 Naslov sporočila: |
|
|
| sandi je napisal/a: | za BOSE zvočnike je pravi ojačevalec SONY.
Najbrz si trgovec ne bo pluval v svojo skledo...vsaj jaz ne poznam nobenega...lol
Osebno pa bi najbrz zbral goro ampov pred sonyjem za poganjat 901-ke _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MG
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 21:44 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | Ne verjamem preveč ne v NADa pa v tega še najbolj Marantz in Yamaha pa razen kake profi Yamahe po mojih izkušnjah odpadeta, res potrebujejo moč, prostor 40m2 se mi zdi povsem primeren, čeprav so tudi za kaki meter več povsem primerni zvočniki
drugače bo isebno šel na serijo 2,3 ali max 4 potem so delali že škatle z črno vinil tapeto ipd prve serije so bile pravi oreh furnir, same kretnice in sploh driverji pa so se bore malo spreminjali, mogoče kaki zadnji modeli....veliko uživanja, eni od redkih zvočnikov za poslušanje in uživanje,ne pa iskanje napak in seciranje detajlov |
Najprej hvala za mnenje iz srca.
Kako je pa z komponentami pri rabljenih? Recimo serija 4 zadnji modeli so nekje letnik 1982, 1983, kar je 30 let. Ali se poleg pen, ki se dajo relativno enostavno in poceni zamenjati, obrabi še kakšen drug del? Kaj je treba paziti pri teh zvočnikih pri nakupu rabljenih?
| LBaudio je napisal/a: | | Znanec je nanje imel obešeno DENON končno stopnjo (pečico) lol in zadeva je delala dobro |
Hvala, bom pogledal tudi malo Denon kaj ponujajo.
Sem že pred objavo posta šel v Lorex in ne boš verjel da niso imeli niti enega ojačevalca za ponuditi zraven (niti po naročilu). Za demonstracijo so imeli eno profi končno stopnjo 2x450W, ki pa zaradi glasnega ventilatorja ni bila za domačo uporabo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 23:16 Naslov sporočila: |
|
|
| MG je napisal/a: | | audiofrik je napisal/a: | Ne verjamem preveč ne v NADa pa v tega še najbolj Marantz in Yamaha pa razen kake profi Yamahe po mojih izkušnjah odpadeta, res potrebujejo moč, prostor 40m2 se mi zdi povsem primeren, čeprav so tudi za kaki meter več povsem primerni zvočniki
Najprej hvala za mnenje iz srca.
Kako je pa z komponentami pri rabljenih? Recimo serija 4 zadnji modeli so nekje letnik 1982, 1983, kar je 30 let. Ali se poleg pen, ki se dajo relativno enostavno in poceni zamenjati, obrabi še kakšen drug del? Kaj je treba paziti pri teh zvočnikih pri nakupu rabljenih?
| LBaudio je napisal/a: | | Znanec je nanje imel obešeno DENON končno stopnjo (pečico) lol in zadeva je delala dobro |
Hvala, bom pogledal tudi malo Denon kaj ponujajo.
Sem že pred objavo posta šel v Lorex in ne boš verjel da niso imeli niti enega ojačevalca za ponuditi zraven (niti po naročilu). Za demonstracijo so imeli eno profi končno stopnjo 2x450W, ki pa zaradi glasnega ventilatorja ni bila za domačo uporabo. |
enga bowaya ..kitajca za par sto eur gor priklop..npr..2x600 watt rms na 8 om jih bo gonil k norce....garantiram..
so ti ojačevalci že kaj zahtevnejšega poganjal...npr ..ornk požrešne sube,precej nizko rezane na aktivni kretnici,pa niso počepnili...
pa še dost dober sound je za zvrst pa ojačevalcev..
dandanes je polno folka,ki pluva čez vse kitajce ,pa jih sploh ne poznajo in se delajo pametne...
aja še nekaj...tega kitajca boš gnal nekje na polovico moči-mogoče..?
eno high end končna stopnja ,ki košta pol bajte bo pa dihala na škrge..
kje mislite,da bo boljši sound? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 23:31 Naslov sporočila: |
|
|
Kitajci sploh nimajo tako slabe robe in cel svet prehitevajo ne samo po levi tudi po desni in kmalu nas bodo tudi naravnost (po luftu). Je pa praktično itak že vse narejeno na Kitajskem. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 23:35 Naslov sporočila: |
|
|
mislim,da so imeli v lokalu 12-tka pred ene 20 leti v vižmarjih na 4 kom bose 901 priklopljeno eno pa mrcino za ozvočenje ...sound je bil prva liga ...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 23:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Pošten ojačevalec in si zmagal. Lupetanja tukaj pozabi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2015 00:21 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | | Pošten ojačevalec in si zmagal. Lupetanja tukaj pozabi. |
daj castor ..prosim te kak nasvet je to....pošten ojačevalec....kako si naj to človek razlaga ..o lupetanju pa raje ne bi dalje...
še nekaj ti povem...v tistih časih najbrž ni bilo hi-fi zvočnikov,ki bi pri taki glasnosti igrali tako dobro....bas kot mora bit hiter in udaren,srednji precizni in visoki se niso drli -izstopali (popačevali)...vse se je lepo slišalo... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|