Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniki za malo sobo
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bigi7

Pridružen/-a: Tor Okt 2013 14:54
Kraj: LOGATEC

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2015 12:27    Naslov sporočila: Zvočniki za malo sobo Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Rad bi zopet sestavil malo boljši-audiofilski sistem:

Postavil bi ga v sobi z 13m2,zato me zanima ali so za tako malo sobo sploh primerni dvosistemski floorstanderji ali so bolj primerni majhni zvočniki na stojalih?

Kupil bi rabljene v rangu cca 3000€ (cena novih).

Zanima me kateri modeli so v tem rangu najboljši oziroma najbolj muzikalni?

Ali se kateri od proizvajalcev zvočnikov in proizvalajcem ojačevanikov še posebno dobro zvokovno ujemejo med seboj?

Hvala,in lepo pozdravljeni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041525054
akacjan

Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2015 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam sobo 3x4,5x 2,5. V njej sem imel do sedaj 20 parov prevelikih zvočnikov...toplo priporočam zvočnike na stojalih. Z florstanderji boš lahko plaval v basih...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcnaget

Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2015 17:28    Naslov sporočila: Re: Zvočniki za malo sobo Odgovori s citatom

bigi7 je napisal/a:
Pozdravljeni,

Rad bi zopet sestavil malo boljši-audiofilski sistem:

Postavil bi ga v sobi z 13m2,zato me zanima ali so za tako malo sobo sploh primerni dvosistemski floorstanderji ali so bolj primerni majhni zvočniki na stojalih?

Kupil bi rabljene v rangu cca 3000€ (cena novih).

Zanima me kateri modeli so v tem rangu najboljši oziroma najbolj muzikalni?

Ali se kateri od proizvajalcev zvočnikov in proizvalajcem ojačevanikov še posebno dobro zvokovno ujemejo med seboj?

Hvala,in lepo pozdravljeni.

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=14894

kaj takega bi bilo zanimivo za to kvadraturo.

lpz
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2015 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je bil za moj okus eden boljsih sistemov lani na Hi-Fi sejmu v Ljubljani. In sicer novi Opera Callas. Ojacevalec je bil Unison - lampas in M2Tech Dac. Zal ne vem kater model. Slisat se pa da to v Sloveniji. In da, spilal je v majhni hotelski sobici.

lp, d.
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2015 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam sobo veliko 16 kvadratov in so mi še recimo Opera Prima skoraj preveč. Oz je glih na meji kar se tiče basa. Prej sem vedno imel samostoječe in so bili sami problemi z postavitvijo. Zdaj pa igra velikoo boljše z monitorji.

Tako da sem hvaležen forumašem za nasvet, ki sem ga dobil takrat.

LP,
Simon
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2015 23:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam 16m veliko dnevno, in imam samostoječe zvočnike Anthony Gallo 3.5, in je bassa ravno prav. Pravi model zvočnikov mora bit, pa je.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2015 08:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če pri umestitvi zvočnikov v prostor nimaš omejitev (s tem mislim na to, da se ni treba podrejati siceršnji namembnosti/funkcionalnosti sobe), potem samostoječi zvočniki niso problem. Vsaj ne z vidika prekomernega basa! Sam sem imel v prejšnjem stanovanju samostoječe zvočnike (Infinity Kappa 600 - razmeroma konkretnih dimenzij - V=95cm, G=42cm, Š=22cm - bass zvočnik 10 inčev, teža=33kg) v sobi 19m2, postavljene precej daleč od stranskih, pa tudi od zadnje stene. Nobenih problemov z viškom basa nisem imel. Skoraj vsak, ki je slišal igrati sistem je dejal, da je basa celo malce premalo. Če pa si primoran postaviti zvočnike preveč v kot ali povsem ob zadnjo steno, potem pa gotovo niso primerni zate niti večji bookshelfi. V takšnem primeru poglej za manjšimi bassrefleks bookshelfi, z odprtino zadaj, ki izkoriščajo bližino stene za dovolj teže v basu.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2015 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nobene omejitve ni glede velikosti basa. Problem je vedno v postavitvi in odbojih. Torej treba je pač paziti da bas nima špice v področju katerega najbolj pojačuje soba in obratno.
Nazaj na vrh
speci

Pridružen/-a: Čet Dec 2013 15:02
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2015 09:46    Naslov sporočila: zvočnik za malo sobo Odgovori s citatom

Se strinjam z Dyfrikom sam imam v 14 kvadratnih samostoječe openbaffle in AudioNote monitorje AN K.Pa sem imel AN K ji veliko več problemov z postavitvijo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 414 768
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2015 10:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

diyfreak je napisal/a:
Nobene omejitve ni glede velikosti basa. Problem je vedno v postavitvi in odbojih. Torej treba je pač paziti da bas nima špice v področju katerega najbolj pojačuje soba in obratno.

Točno to, s pogojem: če ima zvočnik transparenten bas je lahko woofer večji.
Problem je ta, da med cenejšimi floorstanderji ne najdeš transparentnega basa, so skoraj vsi zateženi (zabuhli, ni resolucije). Tudi med dražjimi ni preprosto: so redki, redki.

ps: vsi posti zgoraj pripovedujejo isto zgodbo: vključno z mini zvočniki, ki imajo skoraj 'preveč' basov. Basov ni nikoli preveč, če so resolutivni. In obratno, momljajočih nejasnih je pun kufer tudi če jih je malo.
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2015 11:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A res !!! Kaj pa AMP in kontrola ???? Wink
Resolutivni Rolling Eyes
simonceli

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2015 13:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima ambasador kar prav....

pozabljate, da obstajajo tudi zaprte kište.
In spomnite, zakaj so sploh začeli z basrefleksom. Smile
Nazaj na vrh
diyfreak

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2015 13:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Basov je preveč če pride do ušes direktni zvok in sofazno odbiti zvok, basov je premalo ko pride do ušes direktni zvok in v kontra fazi odbiti zvok ( stojni val ) to nima nič s transparentnim basom ali resolutivnim. Zelo veliko poceni zvočnikov je z resolutivnim basom oz. jaz to raje imenujem bas z malim mehanskim uporom, ker sem pač bolj doma v tehničnih podatkih kot pa pri nekih izrazih, ki si jih verjetno vsak po svoje razlaga .

Nazadnje urejal/a diyfreak Tor Jan 27, 2015 14:03; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
diyfreak

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2015 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi zaprta kišta ni imuna na te probleme.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2015 18:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vprašajte soforumaše - lastnike Klipsch-ev, JBL-ov in tudi drugih z 30/38cm wooferji; kaj si mislijo o resoluciji 16cm basov.
Tudi lastniki Magneplanarjev, lahko iz vidika resolucije veliko povedo, kako izgleda njim poslušati standardne floorstanderje.
Bodite pozorni s katerimi besedami vam bodo opisali razlike.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu