Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

B&W 802D/Diamond
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2014 23:11    Naslov sporočila: B&W 802D/Diamond Odgovori s citatom

Že nekaj časa se spogledujem z zvočniki B&W 802D. Kot gledam obstaja starejša verzija 802D in novejša 802 Diamond. V tisku jih hvalijo, še posebaj Diamond, Jih je kdo od vas že slišal? Je kdo slišal razliko med D in Diamond verzijo?
Iščem čim vem občutkov, opažan, komentarjev za omenjene zvočnike iz prve roke. Če jih kdo pozna lahko tudi napiše kakšna amplifikacija jim ugaja (v testih se največ pojavljajo v kombinaciji z Classe in Mcintoshi).
V kolikor jih ima kdo doma in bi jih bil pripravljem malo demonstrirati bi bil zelo hvaležen.

lp, Matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
akacjan

Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 00:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ooo-jej, govoriš o zvočniku, ki bi ga verjetno imel tudi, če bi imel ves denar na svetu....Slišal sem ga :
Mannheim, vse MacIntosh & Esoteric CD - odlično
Beograd, vse Korato ( tudi štacuna ) & CD se ne spomnin - predobro, da bi bilo res
NYC , Hi Fi Exchange, vse MacIntosh - zelo dobro
Lyric Audio , vse Classe - pazi - katastrofa...piskanje in cvilenje
Berlin, Saturn, vse Rotel, tudi dobro...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 00:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Diamond verzija je bolj živahna, odprta, iskriva, če hočeš temu reč tudi bolj nevtralna, se bolj odziva na različno muziko in seveda na različne posnetke ...
Klasičnim pristašem je zato manj všeč ...
Je pa glede na konkurenco to še vedno zvočnik bolj lenobne sorte, zadržan in če hočeš izvabit iz njega življenje omenjena elektronika ni zanjga.
Na Classe je vse tanko, suho kot puščava, na Mc_a pa vse počasno, odebeljeno, zaprto, nedefinirano ..."swampi" ...
E to je pa manj prijetna plat zgodbe, če zvočnik dobiš lahko ugodno to še ne pomeni, da s sistemom prideš poceni skoz ooooojaaaačevalci_kaaaabliii_iiizvor_prostorrrr za pameten sistem za dvakratno-trikratno ceno zvočnika al pa še več Wink
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 11:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preneseno iz ATC teme:
.. Nota bene:
bolj je zvočnik resolutiven, bolj je zahteven in občutljiv za vse kar se nanj priključi in predvaja. In tudi akustiko prostora, da o postavitvi niti ne govorim ..

Velja tudi za tahude Bowerse z dodatkom - kot je že @ajka rekel - da so brez prave elektronike še dinamično leni, niso poskočni.

Glede na to, da je zelo mala verjetnost, da boš kdajkoli izvlekel maksimum iz njih, bi morda prišla v poštev alternativa: Klipsch Palladium 38. Vsaj leni niso, resolutivni pa podobno kot Bowersi ali še bolj.

Nazadnje urejal/a ambasador Tor Nov 04, 2014 12:20; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uroš je napisal/a:
ambasador je napisal/a:

Velja tudi za tahude Bowerse z dodatkom - kot je že @ajka rekel - da so brez prave elektronike še dinamično leni, niso poskočni.

Tole napeljuje k logični zmoti. Nikakor niso dinamično leni, mogoče so malo manj poskočni, ampak v prejšnji izjavi se opisuje elektroniko, in se njene lastnosti pripisuje zvočnikom.

Sistem s temi zvočniki je lahko lahko len in neposkočen - ampak ista elektronika bi bila taka tudi z, kaj, marljivimi in poskočnimi zvočniki.

Hm, tudi tebe vleče k logični zmoti.
Ojačevalci se ne obnašajajo enako na vsakih zvočnikih. Ravno tako, kot se zvočniki ne obnašajo enako na vsakem ojačevalcu.

Ojačevalcu lahko zadošča splet okoliščin (npr. potek impedance in njene faze ali back EMF ... ) da ga omrtviči. Kar se na drugem zvočniku lahko ne dogaja v taki kombinaciji.
Znano je da, naprimer, tranzistorski ojačevalci, skoraj brez izjeme, vreščijo na elektrostatih, kadar imajo padec impedance na pol ohma iznad 10kHz. V drugih okoliščinah se ne obnašajo tako.

In tako imaš zvočnike, ki 'omrtvičijo' večino ojačevalcev. In obratno.
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super debata, sem vesel vseh vaših komentarjev in predlogov. Tisti ki ste jih poslušali - a lahko malo več napišete v samih setupih (velikost sobe, oddaljenost od stene, moč amplifikacije...).
Imam občutek, da so novi Bowersi na začetku vsi leni, sam sem nazadnje imel 683 kateri se mi zdi se niti po cca 100 urah ali več še niso ulaufali.
Spomenim se enega komentarja Hi-fi trgovca kateri je rekel da sam Bowersov nikoli ne bi kupil novih, saj jih je potrebno predolgo ulavfavat - če že potem rabljene.
Izgleda, da je res nekaj na tem, potrjeno na mojem primeru z 683.

lp, Matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
akacjan

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma, jaz sem jih razen pri Lyric audio v NYC-ju poslušal v velikih sobah - vsaj 25m2 in nobena soba ni bila kako posebej akustično tretirana...posebno sem bil presenečen v Beogradu v salonu firme Korato. Bili so priključeni na njihovo najhujšo elektroniko, mislim da 160W na kanal. Desna stena je bila cela v steklu in vseeno so zame igrali fenomenalno. Pazi, napisal sem ZAME !!!
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 17:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kva strašite možakarja.

Zadeva špila.

Abby road studio uporablja B&W in jih poganja z Classe monobloki PIKA. (je pa res, da je končna vsota lahko zelo visoka)

Ali bi za iste denarje dobil kaj boljšega oz. za manj denarja enako kvaliteto pa mislim da ja, ampak če bi jaz imel dovolj pod palcem, bi igrali v moji (relativno veliki) dnevni sobi.
akacjan

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja...s tem Abbey road studiem se res hvalijo, ampak iz dobro obveščenih krogov sem izvedel ( po tem ko sem sam vprašal isto ) , da pa, ko pridejo tja delat recimo ameriški producenti, lepo prinesejo JBL-jeve monitorje ( pa ti pritiskaj piko kolikor hočeš )...
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 18:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja čisto logično, delaš na tisto kar poznaš, in si navajen.
Samo tako imaš kontrolo , kaj zapisuješ na master (ki si je vajen), in iz prakse približno veš, kako se bo rezultat obnašal tudi na vseh mogočih drugih zvočnikih in pogojih. Postavlja se razmerja, in ne neke absolutne kvalitete v audiofilskem smislu. Razmerja morajo stat tudi ko poslušaš čez računalnik, ali na bw 302.

Z B&W 802D je vse ok., oni niso nikjer problem, problem je soba v kateri bodo. Mora bit kar velika, pa fino je tudi če "jim paše". Ti zvočniki niso za "late evening listening", moraš kar privit, da dajo od sebe kar zmorejo. V veliki kubaturi prostora( sobi) se lahko dokaj "priviti" poslušajo lagano "late evening listening" oz. na normalni glasnosti poslušanja, v mali pa pa ne gre, je prenaglas. Tu pa se ekspotencialno povečajo problemi z akustiko sobe, vzbujenimi valovanji, vse rezonira in soba ne prenese. ZA malo je bolje mali dober monitor...'Cool'
Pa elektronika seveda.

Skratka te stvari je vedno treba pred nakupom poslušat doma, pa ne 3 ure. Pri tem rangu teden, dva.
Nazaj na vrh
ck

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 18:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz jih res nisem poslušal s Classe ampak z Musical fidelity, ampak če so za Abby road dobri,...Pa še lepi so.

Pa kot sem napisal, se da po moje za manj denarja dobiti enako kvaliteto.
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

akacjan

saj si jih najbrž poslušal pri I gorju oz bolje rečeno ko Igorja ki jih ni ravno maral ni bilo, pa jih je samo priklopil na tiste Mc zverine 1Kw mono, takrat sem to prvič slišal da res zaigra, ampak vu metri pa so tudi skoraj stali okrog 1k konstantno

eden od boljših če ne najboljših zvokov po MOJEM MNENJU da ne bo nesporazumov kar jih je kdaj bilo na Parmovi..
Nazaj na vrh
ck

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
akacjan

saj si jih najbrž poslušal pri I gorju oz bolje rečeno ko Igorja ki jih ni ravno maral ni bilo, pa jih je samo priklopil na tiste Mc zverine 1Kw mono, takrat sem to prvič slišal da res zaigra, ampak vu metri pa so tudi skoraj stali okrog 1k konstantno

eden od boljših če ne najboljših zvokov po MOJEM MNENJU da ne bo nesporazumov kar jih je kdaj bilo na Parmovi..

Sam tist ni bla 802 če se prav spomnim.
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 21:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tudi jaz sem malo v dilemi, mi te številke od B&W čisto ne štimajo, ampak je bil en top model ko sem ga že parkrat kje v tujini slišal, pa ni bilo ravno to kar sem pričakoval, tu pa je to res igralo kot malokatera če sploh katera stvar in kar mi je najbolj dalo misliti- neizmerna lakota po moči, sicer so res ti Mc Intosh wati bolj tako, se spomnim davnih časov in moje 2205, kakih 40 kil da te ubije za prenašat, počepnila pa je na vsake Maggije ali elektrostate kot da je 3w single ended...
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2014 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
tudi jaz sem malo v dilemi, mi te številke od B&W čisto ne štimajo, ampak je bil en top model ko sem ga že parkrat kje v tujini slišal, pa ni bilo ravno to kar sem pričakoval, tu pa je to res igralo kot malokatera če sploh katera stvar in kar mi je najbolj dalo misliti- neizmerna lakota po moči, sicer so res ti Mc Intosh wati bolj tako, se spomnim davnih časov in moje 2205, kakih 40 kil da te ubije za prenašat, počepnila pa je na vsake Maggije ali elektrostate kot da je 3w single ended...

To so bili B&W 801D če se prav spomnim, tudi meni to ni igralo, kot bi pričakoval od tako gracioznih zvočnikov...
Na potiho skoraj da nič, ko priviješ se zganejo, potem pa že kmalu počepne elektronika, zelo ozko območje "navora", uporabno? Skoraj da ne...
No, tam smo redko kdaj sploh imeli priložnost slišati tako velike zvočnike (15" bass enote), če odštejemo TRIO horne, morda le takrat, ko so bili nek večer tam predstavljeni JBL Everest DD66000.
To je bila povsem drugačna izkušnja... Wink
Čisto razumem Igorja da jih ni maral, B&W namreč...
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu