Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

SREČNI, VESELI IN ZADOVOLJNI AUDIOFILI
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2014 21:07    Naslov sporočila: SREČNI, VESELI IN ZADOVOLJNI AUDIOFILI Odgovori s citatom

Ker se bliža Audio sejem, kar je za audiofile nekako to, kar je za običajne smrtnike Adventni čas menim, da se je potrebno raspoloženju primerno pripraviti.
Zato odpiram rubriko srečni, veseli in zadovoljni audiofili!

Če bi nekdo neposvečen slučajno zašel na ta forum, bi dobil občutek, da je to zbirališče dokaj nenavadnih ljudi, nagnjenih h kompulzivnemu mazohizmu. Vsaka odprta tema že predstavlja iniciacijo spora, po nekaj postih pa navkljub popolni dobrodušnosti ali samo željo deliti zadovoljstvo ob recimo novem kosu opreme zaide v ugotavljanje pomislekov, hib, inferiornosti, zgrešenosti nakupa...na koncu pa kulminira v vsesplošen medsebojni spor, iz nekih starih, čisto tretjih razlogov.

95% postov pa se ukvarja z "lovljenjem korenčka na palici". Skratka nezmožnosti doseči užitek in zadovoljstvo s tem kar imaš, ker se ti zdi obstaja še nekaj boljšega, iskanjem nasvetov za to, na koncu pa si podučen da pojma nimaš, in si itak tup.... Skratka sado-mazo.

Ergo, sedaj pa prosim na plano z zadovoljstvom in radostjo ob ukvarjanju s tem hobijem-,kar je tudi njegov namen. Želim poste, kjer je kdo happy, ker je nekaj res padlo ko ata na mamo, je zadovoljen in uživa!

Dajmo se potrudit, vsaj v tem posvečenem času.

Za prebijanje ledu tale mali prispevek:
https://www.youtube.com/watch?v=53EK0-nGQkM

Dela, ni kaj!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2014 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si pa začel temo z res tapravimi zvočniki. Ti že veš zakaj. Wink
Stokrat preverjeno s takšno in drugačno muziko na A-B-C testih z McIntosh elektroniko in konkurenti JBL 250 Ti Jubilee in McIntosh XRT18 zvočniki. In resnica je taka da so v vseh ozirih daleč boljši Cabasse Brigantin IV.

pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2014 23:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cabasse je solidna firma...Mc pa...Kje(in kdo) pa se je to stokrat preverjalo..? lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2014 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pinus je napisal/a:
Cabasse je solidna firma...Mc pa...Kje(in kdo) pa se je to stokrat preverjalo..? lp

Cabasse je odlična firma Brigantini so pa poezija. Preverjal (beri poslušal) sem pa jaz. A je cool?
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2014 23:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vprašal sem samo, ker nisem "registriral" kakšnih podobnih "strokovnih" testov...Drugače pa je "cool", da se testira... lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 00:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:

Ergo, sedaj pa prosim na plano z zadovoljstvom in radostjo ob ukvarjanju s tem hobijem-,kar je tudi njegov namen. Želim poste, kjer je kdo happy, ker je nekaj res padlo ko ata na mamo, je zadovoljen in uživa!

Evo jaz sem srečen. Leto in pol že nič ne preštekujem, samo uživam ko malo dete z liziko. Noge na mizo in odklop. Very Happy
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 15:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prava tema in bistvo vsega početja!

Doseženi nivo ni tako bistven, kot zaokroženost zvoka, ki te potegne v glasbo in stori pozabiti na (neizbežne) pomanjkljivosti - neglede na vloženi denar, ne zbežiš napakam napram realnemu akustičnemu zvoku. Elektro zvoki so drugi par rokavic - tukaj je marsikaj že od nekdaj perfektno.
To sem vedno trdil - kadar je zvok uravnotežen, slišiš pomanjkljivosti - a te ne brigajo - gredo v drugi plan.

Zase sem vedno skrbel, da so moje prioriitete potešene in predvsem, da tudi po 5 in več urah poslušanja nisem naveličan. Z občasno kurjo poltjo.

Moje menjave aparatur se res poredko dogajajo in kadar pridejo - ostanejo po vsaj pet ali tudi deset let. Vse je v posrečenosti mix-a.
Zadovoljen od vedno.
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 16:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo tudi jaz sem srečen pa čeprav skoraj vsak dan nekaj preštekujem, spreminjam, menjavam ......... Laughing
Nazaj na vrh
tomasg

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 15:00
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 16:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še en, ki je zadovoljen, zvočniki in ojačevalec imajo 11 let, CD je novejši. Čisto brez tikanja sistema ne gre, igračkanje z raznimi lampicami je način z katerim si potešim audio manijo. Smile

Tomas
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sakala1

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 04, 2014 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Enkat csbasse večno cabasse.Jaz sem na cabassu že skoraj 20 let in bom tudi ostal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041614173
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2014 07:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz samo uživam... Digitalizacija glasbe pa me je itak zaposlila za naslednjih nekaj let...
Nazaj na vrh
sg

Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2014 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po zadnji nadgradnji pred cca letom dni tudi jaz s svojim sistemom samo še uživam in to kljub temu, da je vse skupaj v rangu enega samega jurja. Od petka ko sem bil prvič na HI-FI showu pa še bolj. Na sicer res odlični prireditvi sem se po obisku par sob začel spraševati, če morda moja ušesa z leti niso že izgubila toliko sluha, da enostavno nisem mogel reči, da je zvok na bistveno dražjih sistemih znatno boljši od mojega. Za tišje poslušanje pa bi lahko iz zadnjega stavka še celo mirno spusti besedo znatno.

No potem ko sem prišel do TAD sem le pomirjen ugotovil, da moja ušesa še niso postala tanka, ampak da je taka kvečjemu denarnica Smile
Nazaj na vrh
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 07, 2014 19:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
vojko je napisal/a:

Evo jaz sem srečen. Leto in pol že nič ne preštekujem, samo uživam ko malo dete z liziko. Noge na mizo in odklop. Very Happy

Kako zdaj na visku uzivanja z liziko ,cez en teden pa vse na prodajo.

Nazaj na vrh
gero

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 07, 2014 19:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

siroliver je napisal/a:
audiofill je napisal/a:
vojko je napisal/a:

Točno tako, res interesantno.
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 07, 2014 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

siroliver je napisal/a:
audiofill je napisal/a:
vojko je napisal/a:

Da pojasnim preden me živega požrete hehe

Kot vsi veste po mojem teženju v forumski fizkulturi, furam vzporedno še en hobi, to je gorsko kolesarstvo. Približno iste igre brez meja kot audio, nikoli konca hehe. Za offroad uživanje s kolesom v naravi sem navdušil tudi moje tri otroke (čez par let še četrtega ko bo že malo večji), kjer tamali na moje veliko veselje zelo uživajo z mano. In zdaj ko je ratal družinski hobi, spoznavam, da ob štirih otrocih in adaptaciji stare bajte ne morem več voziti dva hobija hkrati. Preprosto finančno ne gre. Tako sem v začetku tega meseca začel študirat kako naprej, nečemu se bo nažalost pač treba odpovedat. In po parih neprespanih noči sprejel odločitev, da se posvetim kolesarstvu. Dokler sem še pri močeh in zdravju še želim tako sam kot z otroci doživeti, izkusiti, dati skozi z biciklom še marsikaj. Kot ljubeč oče bi rad otrokom nabavil dobra gorska kolesa & opremo in omogočil nepozabne športno pustolovske dogodivščine, ki meni kot otroku nikoli niso bile dane, vse to pa še preden mi odrastejo in gredo po svoje, česar pa nisem finančno zmožen z dvema hobijema hkrati. V bistvu se odrekam enemu užitku v korist drugega in pretapljam dinarčke tja. Vsi forumaši, ki me osebno poznajo, dobro vedo, kako že vsa leta uživam ob svojem digidagiju in mi je zdaj težko pri srcu, ampak tako pač je, ne morem imeti vsega. Adrenalin me je odkar se preganjam z gorcem zasvojil, še toliko bolj pa odkar sem notri pritegnil otroke, ki jih obožujem, kjer mi skupna družinska uživancija pomeni več kot hifi.

No na forumu še dolgo ne bo miru pred hi-tech žnaravcem... nea se prehitro veselit hehe, tupa glava prešaltuje na slušalke s katerimi bo orgazmiral kadar ne bo na biciklu. Začevši z odprtjem teme "dober slušalkarski sistemček", kjer bom prosil za mnenja, izkušnje, informacije,... ma skratka vse kar mi bo prišlo prav pri odločitvi kakšno naglavno zadevšno ubodit in tapravo elektrarno zanjo. Smile

Lep pozdrav vsem!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu