Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ojačevalec za B&W CDM 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ohmoren

Pridružen/-a: Pet Avg 2014 18:00
Kraj: Hrušica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2014 21:17    Naslov sporočila: Ojačevalec za B&W CDM 2 Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

lastim si zvočnike B&W CDM 2 ter AV receiver Yamaha RX-V375. Glede na to da je glavni izvor glasbe z računalnika, bi bil vseeno smiselen prehod na integriran ojačevalec? V slabem mesecu dni kar si lastim sistem sem sprva mislil da HDMI iz računalnika ter optični kabel preko Behringer UCA202 dasta bolj "poln" zvok kot bananca iz zvočne na 2xRCA do receiverja (hotel sem sprobati vse opcije), ampak sedaj ko se učim in navajam pojmov v predvajanju glasbe lahko rečem da so vokali in visoki toni svetlejši ter sam zvok preveč detajln (analitičen) v primerjavi z analognim priklopom, kar povzroča kar napor ušes pri daljšem poslušanju glasbe (zaenkrat toliko premore moje uho).

Po forumu beroč sem zasledil da naj bi se z B&W dobro ujela Rotel ter Marantz. Gre iz PC zvočne na ojačevalec brez kakšnih vmesnikov, ali bi moral vseeno uporabiti DAC? Menjal bi v primeru da prodam AV receiver, nato bi dodal in kupil rabljen ojačevalec, da zvočnikom naredim malo več usluge, ki so trenutno zaslužni faktor pri uživanju glasbe Smile Ko sem jih kupoval sem imel s seboj receiver in vse stestiral s prodajalcem (pohvale vredno zanj) in moram reči da ni zvenelo hudo slabše kot z bolj hi-end komponentami kot sem/sva pričakovala, ni pa vseeno to to. Tudi na surround ne bom prehajal kot sem sprva mislil, zato mogoče že malo oddrivam receiver. Je pa zvok dokaj nevtralen in naraven bi rekel, tako da bi moral "nov" ojačevalec skoraj da obvezno preizkusiti/slišati ali ni dvoma da bi prekašal receiver?

Na nekatere stvari sem si že sam najbrž odgovoril, za kakršne koli nasvete ter mnenja vseh vas ki ste to že dali skozi in bi kaj pripomnili, pa se že vnaprej zahvaljujem, ter upam da bom še kakšno zadevo z vami pokomentiral.

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2014 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu