Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri reciever in zvočnike kupiti

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hofko

Pridružen/-a: Sob Avg 2014 12:44
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2014 12:51    Naslov sporočila: Kateri reciever in zvočnike kupiti Odgovori s citatom

Živjo!

Kupujem zvočnike in reciever za v sobo. Sem čisto nov na tem področju in se na hifi skoraj nič ne spoznam. Zanima me kaj mi priporočate za 400-500 evrov za zvočnike in reciever skupaj. Nove robe ne potrebujem in bi kupil kaj rabljenega, da dobim boljše za nižjo ceno.

Na reciever bi priklopil Sonyjev CD player in računalnik, tako da ne potrebujem hdmi vhodov in podobnega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2014 18:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bo treba bolj razjasniti kaj želiš ! Torej želiš resiver z tunerjem za kino,ali resiver z tunerjem za stereo ? Resiver pomeni da ni samo ojačevalec !
Vse skupaj za 400-500 evrov je ravno toliko da nekaj imaš.
Nazaj na vrh
hofko

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2014 18:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imel bi reciever z tunerjem za stereo saj bi v glavnem poslušal CDje. Upam da je to to Smile
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 10:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Od novega pride v poštev mini stolp.

Sicer je na voljo rabljena roba, pri čemer ti budget ne dopušča veliko izbire - pa je bolje se odpraviti v starinarnico in se odločiti za nekaj kar je tisti hip najbolj ugodno.

Pri tako malem denarju bi ne podcenjeval novega mini stolpa. Ponudba je vse kaj drugega kot je bila še pred 10 leti. Za AV potrebe sem pred 5 leti kupil 330€ Philips MCD 708. Zvočniki z ribbon tweeterji, 2x40 pravih W ojačevalci, DVD/CD, tuner in daljinec. Ko sem to doma priklopil, so mi misli ušle na mojo mladost - kaj bi dal, da bi imel tak zvok pred 40 leti. Namesto EI Niš stereo (chhh) risiverja.
http://www.theregister.co.uk/Print/2012/01/07/product_round_up_ten_mini_hifi_systems/

Morda pa ni tako napačno živeti v sedanjosti. Kdo ve, nekoč bodo potomci lahko iskali med današnjimi ministolpi svoj vintage.
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Veliko lažje bo svetovati, če še poveš, kakšne velikosti je soba, kako boš imel postavljeno (zvočniki na stojalih, na polici, samostoječi zvočniki,...), koliko jih lahko odmakneš od sten, itd.
Nazaj na vrh
hofko

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2014 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sploh nisem pomislil na stolp, a za zdaj mi je tale ideja kar všeč. Trenutno imam en stolp od Pioneerja, ki sem ga pred dvemi leti kupil za sto evrov.
Hvala za link.

Soba je velika približno tri krat štiri metre. Zvočnike bi najraje imel na nosilcih na steni, ni mi pa noben problem jih imeti na mizi. Če bi bili na mizi bi bili od stene okoli 30 cm, če bi bili na nosilcih pa odvisno pač od le-teh.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu