| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
speci
Pridružen/-a: Čet Dec 2013 15:02 Prispevkov: 45 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2014 10:45 Naslov sporočila: celestion sl6 sl6si sl600 |
|
|
| Že zadnjič sem spraševal za rogerse ls35a.Pa sem se videl da je to za moj žep malce veliko,tako da sem odločil,da zadržim AR 58S z resiverom Sansui 890db.Na ojačevalec Sansui 919 pa bi priklopil neke monitor zvočnike z katerimi bi dobil saj malce glazbenega odra.Zato sem malce razmišljal o Celestionu lahko pa daste predloge tudi za katere druge zvočnike v rangu 500 eur |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040 414 768 |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2014 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
Vintage mini zvočniki z dobrim 'odrom' so bili včasih (obdobje okoli 1980 +/-) redkost in se je vedelo kateri to zmorejo.
Famozni po tem so bili: LS3/5a, Sequerra Pyramid Met7 (centralni del sistema se je lahko kupil separe, ki ga je dopolnil supertweeter na trak in subwoofer) , Spica TC50 (tudi nasledniki) in SonusFaber Minima (samo prva serija, ostale so fregatura).
Celestion je bil konkurent, vendar ne po odru. Nekoliko nesorazmeren mid-bas je potisnil večje instrumente v ospredje in s tem deformiral stereo sliko.
Sicer pa se morda že dobi rabljen KEF LS50 za polovično ceno. Osebno bi vztrajal pri njem za ta denar, ker zgoraj našteti modeli sodijo med zelo iskane trofeje in jih je čudež dobiti za pol tisočaka.
Ne pozabiti na visoka in dobra stojala in razdalje do okoliških sten iznad metra - pogoj za brezhiben oder - poleg izvora zvoka in elektronike ki to zmore. Das iz niht zo ajnfoh, hahaha.
ps: mali slovar italijanskih izrazov tudi v primorskem slengu: fregatura=zajebek
Po mnenju italijanov samih, je Minima prva serija daleč najbolj posrečen dizajn iz pretekle zgodovine SonusFaberja pod taktirko Serblina Franca. Danes je tam druga palica in rezultati so že globalni. Očitno so se dobro pobrali. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2014 23:08 Naslov sporočila: |
|
|
| SF spada sedaj pod Fine Sounds Group katera si še lasti Wadio, Mcintosh in Audio Research. Novo lastništvo je temeljito spremenilo SF. Hm kje bi si človek mislil da bodo njihovi zvočniki kdaj kakorkoli drugače izgledali kot smo jih bili vajeni. Še posebej velja to za moderni dizajn v beli barvi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2014 16:09 Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj prodajajo SL600Si , 600Eur:
http://www.kijiji.it/annunci/audio-tv-e-video/fermo-annunci-fermo/celestion-sl-600-si/60227463
So pa to vrhunski monitorji, še posebej v kombinaciji s SL6000 subwooferji.
Pred dvajsetimi in več leti je bil to za koga "definitiven" sistem.
Seveda postanejo definitivni v kombinaciji s primerno dobrim ojačevalcem.
Lp,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|